Viktminskning: Emosionell Ätning

Last Updated on

binge-eating-640x471 Du kanske märker, men ibland kan du få din starkaste uppskattning när du är i känslomässig nöd. Du kan vända dig till mat för tröst, medvetet eller omedvetet – när du arbetar med ett svårt problem eller känner dig stressad eller ens uttråkad.
 
Du kanske inte ens inser att du är emotionellt ätande, en ledtråd kan vara att du går ner i vikt, och du vet inte varför. Du ska inte bara anta att det är för att du saknar motion, eller du blir äldre.
 
Emosionell ätning kan innefatta dina viktminskningsinsatser. Emosionell ätning leder ofta till att någon över-äter eller äter för mycket av kalorier, söta och feta livsmedel. Den positiva nyheten är att om du är utsatt för emotionell ätning kan du vidta åtgärder för att återfå myndigheten i din kost och få tillbaka på rätt väg med dina viktminskningsmål.
 
Finns det en koppling mellan humör, mat och viktminskning:
Emotionell ätning innebär att du konsumerar mat som en metod för att undertrycka eller ge tröst för negativa störningar, såsom stress, rädsla, ilska, sorg, tristess och ensamhet. Större livshändelser eller vanliga krångel i det dagliga livet kan utlösa negativa känslor som leder till emotionell ätning och stör din viktminskning. Utlösaren kan innefatta:


               

 • Arbetsspänning
 •              

 • Trötthet
 •              

 • Hälsoproblem
 •              

 • Finansiellt tryck
 •              

 • Förhållandekonflikter

Även om vissa människor kommer att äta mindre när de hanterar starka känslor, om du är i känslomässig nöd kan du vända dig till en impulsiv eller binge-äta, snabbt förbrukar vad som är bekvämt utan njutning.
 
Om dina känslor kan bli så knutna till dina matvanor att du automatiskt når en behandling när du är upprörd eller stressad utan att tänka på vad du gör.
 
Mat tjänar också som avledning : Om du oroar sig för en kommande händelse eller konfil, kan du till exempel koncentrera dig på att äta komfortmat istället för att hantera smärtan av en situation.
 
Oavsett känslor: kör dig till overeat, är resultatet i de flesta fall detsamma. Känslorna återvänder, du kommer sannolikt betala ytterligare skuldkänslor eftersom du försvinner på ditt kost eller viktminskningsmål. Detta kan också leda till en ohälsosam cykel – din känsla triggar dig för att äta, du borde inte slå dig själv för att ta bort din viktminskningspoäng, eftersom du känner dig ledsen, du överdriver igen.
 
Du borde ha själv-jämförelse som näven steg för att förstå att det finns bättre sätt att hantera dina problem än att äta.
 
Tips som skulle hjälpa din vikt:
 
Håll en matdagbok genom att skriva allt ner vad du äter, och när du äter, hur känner du dig när du äter maten och hur hungrig du är. Med tiden kommer du att märka mönster som avslöjar sambandet mellan humör och mat.
 
Hantera din stress – Om din stressnivå bidrar till din emotionella ätning, stresshanteringsteknik, som yoga meditation eller djup andning.
 
identifiera om din hunger är fysisk eller känslomässig: Om du bara åt några timmar sedan och din mage inte rubbar, kanske du inte är hungrig, ge tid för det begäret att passera
Om din emotionella ätning bör du få stöd, kan du luta dig på familj, vänner eller överväga att gå med i en supportgrupp.
Fördjupning: I stället för att snacka när du inte är hungrig, distrahera dig själv och ersätt ett hälsosammare beteende. Gör andra aktiviteter som att gå en promenad, titta på en film, gå ut för att boka en butik, leka med ditt husdjur, ring en vän.
Det kan vara svårt för dig att motstå komfortföda i ditt hem. Om du känner dig arg eller nere borde du fortsätta att gå till mataffären tills du mår bättre.
Ta inte bort dig själv – När du försöker gå ner i vikt kan du eventuellt begränsa kalorierna till alltför mycket, eller äta samma mat flera gånger och förhindra godis. Detta kan bara tjäna för att öka din matbehov och specifikt som svar på känslor.
 
Snabb hälsosam: Om du känner dig uppmanad att äta mellan måltiderna väljer du en fettfattig, lågkalorig orm, som färsk frukt, grönsaker med låg fetthalt, eller du smörde popcorn.
Du bör söka professionell hjälp: äta, överväga terapi med en psykisk expert, terapi kan hjälpa dig att förstå varför du känner dig emotionellt, hjälper dig att lära dig att klara sig.Terapi kan hjälpa dig att upptäcka om du har en ätstörning.

Health Life Media Team

Lämna ett svar