Verkar Anti-Aging Creams?

Last Updated on

 Förstå rynkor: Din guide för att veta vad som fungerar och vad som inte gör det.
 
Krympkrämer har förmåga att minska utseendet på rynkor och fina linjer. Detta svar beror på många olika faktorer.
 
Många rynkkrämer och lotioner som säljs på nätet, drogbutiker och avdelningsaffärer lovar att minska förekomsten av rynkor och förhindra eller till och med vända om skador som orsakas av solen.
 
Fungerar dessa krämer? Det beror på de specifika ingredienserna och hur länge du använder dem. Eftersom dessa över-the-counter (eller icke-preskription), skrynkelse krämer tillverkare inte är skyldiga att genomgå vetenskaplig forskning för att bevisa deras effektivitet.
 
Om du letar efter ansiktslyft resulterar i en flaska, kommer du förmodligen inte att hitta den i överkrympkrämerna. Fördelarna med produkterna är ofta bara blygsamma om alls.

Vilka är populära ingredienser i Anti-Wrinkle Creams?
 
Effekten av anti-rynk krämer beror delvis på den aktiva ingrediensen eller ingredienserna. Här är några typiska ingredienser som kan leda till viss förbättring av utseendet på rynkor.
Retinol är en vitamin A-förening , den primära antioxidanten används i stor utsträckning i icke-rynkkräm. Antioxidanter är ämnen som neutraliserar fria radikaler ostabila syremolekyler som bryter ner hudceller och orsakar rynkor. C-vitamin En annan kraftfull antioxidant, C-vitamin kan skydda huden mot skadad sol. Före och mellan användningen måste rynk krämer som Contenter C-vitamin deponeras på ett sätt som skyddar dem från luft och solljus.
Hydroxysyror . A. hydroxihydroxisyror, beta-hydroxisyror och salpetersyra är exfoliants-substanser som avlägsnar det övre lagret eller den gamla döda huden och stimulerar tillväxten av jämn, jämn pigmenterad ny hud.
Coenzyme Q10 Denna ingrediens kan hjälpa till att minska fina rynkor som omger ögonen och skydda huden mot solskador.
Peptider. Denna komponent har använts i produkter för sårläkning, avlägsnande av streckmarkering och nu rynkor.
Te extrakt. Grönt svart och oolong te består av föreningar med antioxidant, antiinflammatoriska egenskaper. Gröna teextrakt återfinns oftast i rynk krämer.
Druvfrö extrakt. I tillägg till dess antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper, främjar druvfrö extrakt skulle helande.
Niacinamid. En potent antioxidant, detta ämne är relaterat till vitamin B-3 (niacin). Det hjälper till att minska vattenförlusten i huden och kan förbättra hudens elasticitet.

Det finns ingen garanti: Åtkomst till säkerhet och effektivitet
 
Food and Drug Administration (FDA) märker krämer och lotioner en kosmetika, som beskrivs som inget medicinskt värde. Så FDA reglerar dem mindre strängt än det gör droger. Det innebär att kosmetiska produkter inte genomgår samma noggrannhetstester för säkerhet och effektivitet som topikalt applicerade läkemedel genomgår. När det gäller denna klass av krämer och lotioner är FDA: s främsta intresse främst säkerhet, inte effektivitet.
 
Eftersom FDA inte utvärderar kosmetiska produkter för effektivitet, finns det ingen garanti för att någon över-mot-produkten kommer att minska dina rynkor.
 
Tänk på dessa punkter när du bedömer fördelarna med att använda en rynkkräm:
Kostnad - Kostnaden har ingen relation till produktens effektivitet. En rynkkräm som är dyrare kan inte vara mer effektiv.
Minskade doser. Nonprescription wrinkle cremer Contenter en lägre koncentration av aktiva ingredienser än receptbelagda krämer. Så resultera, om några är begränsade och receptbelagda krämer. Så om det finns några resultat kommer de troligen att vara kortlivade.
Mångfald av ingredienser. Det finns ingen information att utgå från som lägger till två eller tre av komponenterna. Ovanför tillsammans blir effektivare än bara en av dem.
Daglig användning. Du kommer sannolikt att behöva använda rynkkrämen en gång om två gånger om dagen i många veckor innan du märker några förbättringar. Dessutom, när du slutar använda produkten, kommer din hud sannolikt att återgå till sitt ursprungliga utseende.
Biverkningar - Vissa produkter kan orsaka hudirritation, utbrott i utbrändhet eller rodnad. Var noga med att läsa och följa produktinstruktionerna för att begränsa eventuella biverkningar
Individuella skillnader. Bara för att din vän insisterar på
förmågan hos en viss produkt betyder inte att det kommer att fungera för dig. Människor har olika hudtyper. Ingen produkt fungerar lika för alla.
Ditt Anti-Wrinkle Program
En skrynklig kräm kan minska utseendet på dina rynkor, variera beroende på hur ofta du använder det, typen och kvantiteten aktiv ingrediens i rynkkrämmen och graden av rynkor du vill behandla.
Men om du vill ta gissningen ur din hudvård, försök med dessa mer väsentliga sätt att förbättra och behålla din huds ungdomliga utseende:
Skydda din hud från solen. Exponering för UV-ljus ökar din huds normala åldringsprocess, vilket ger rynkor och grov, fläckig hud. Faktum är att sol exponering är No.1 orsaken till utseendet av åldrande hud, innefattande ojämn pigmentering. Skydda din hud - och begränsa framtida rynkor - genom att begränsa tiden du spenderar i solen och ständigt bär skyddskläder och en hatt. Använd också solskyddsmedel på exponerad hud året runt när det är utomhus.
Välj krämer och lotioner med inbyggd solskyddsmedel. När du väljer hudvårdsprodukter, välj dem med en inbyggd SPF eller minst 15. Också, var noga med att välja krämer och lotioner som är brett spektrum, vilket indikerar att de blockerar både UVA och UVB strålar.
Använd fuktighetskräm - Torr hud förändrar plumpa hudceller i skrynkliga, vilket bildar fina linjer och rynkor.Genom moisturizers kan inte förhindra rynkor, de kan tillfälligt maskera små linjer och veck.
Rök inte - Rökning orsakar mindre blodflöde genom blodkärlen i de yttersta skikten i huden.Det försämrar också kollagen och elastinfibrer som ger din hud sin styrka och elasticitet. Som ett resultat börjar huden att sakta och rynka i förtid.
En hudläkare kan hjälpa dig att utveckla en personlig hudvårdsplan genom att bedöma din hudtyp, utvärdera hudens tillstånd och godkänna produkter som är troliga för att vara effektiva. Om du hoppas på mer dramatiska resultat kan en hudläkare rekommendera medicinsk behandling för rynkor, inklusive receptbelagda krämer, botulinumtoxin (Botox) -injektioner eller hudåtervinningstekniker.

Health Life Media Team

Lämna ett svar