Varför har jag torra och utskurna läppar?

Last Updated on

Många kan tänka på läppna läppar ett tillstånd som bara händer på vintern. Du kan få torra, ömma, knäckta och skaliga läppar när som helst under året. Vi har framhävat några saker  s att kan orsaka mer skador på dina läppar, förhindrar dig från att ha friska läppar.
 
Chapped läppar kallas också cheilit beror främst på att hydraten släpper från naturliga oljor och läppar, i yttersta hudskiktet på läppen. Utan denna fukt börjar läpparna torka ut och spricka. Dina läppar är mycket känsligare än resten av huden på kroppen. Även det faktum att läpparna går igenom höga nivåer av slitage genom att dricka, bryta, prata, kyssa och äta. Det är normalt för läpparna att bli knäppta, men djupa sprickor och inflammationer kan leda till smärtsamma sår och infektioner.
 
Har inga läppskydd
Dina läppar har inte oljekörtlar, för det mesta brukar de alltid vara utsatta för elementen. Om du inte tar hand om dem, kan du komma upp med läppar som inte är i sitt bästa skick. Det finns få saker du kan göra för att hålla dem friska.
 

 
Använd läppbalsam. En bra läppbalsam kan buffra din känsliga läpphud från elementen. Välj en hög mjukgörare. Kolla ingredienslistan för petrolatum, som låser sig i fukt och dimetikon, som förseglar sprickor och splittrar in under läpparna. Don inte begränsa dig till produkter med ordet balm i dem, Lip Ointments är bara ett bra val.
 
Ansök tidigt och ofta , Oavsett vilken typ av produkt du väljer, Du bör använda din skyddade läppbalsam innan du sätter på läppstift eller läppglans efter det. För att skydda dina läppar behöver du ofta applicera läppbalsam. Du kan behöva upp till sex eller åtta lager under dagen, så använd första på morgonen, sista kvällen och varje par timmar. För att göra det enklare, ta några runt, kanske rör i väskan, en i bilen, tredje i ditt skrivbord, en annan i närheten av sängen.
 
Du bör vara försiktig med vilka läppbalsam du använder, för det kan finnas fall där läppbalsam kommer att torka dina läppar mer och försvaga dina läppar naturliga fuktnivåer.
 
Skydda dina läppar när du är ute - Du täcker din hand och fötter när du går ut, du borde göra samma sak när du är med dina läppar. Bär en scarf eller en skida som täcker din mun när du går ut i kylan. Och kom ihåg att du också ska placera läppbalsam på dina läppar för solskydd året runt.
 

What is Actinic Cheilitis (AC)?


 
Du dricker inte tillräckligt med vatten
Omständigheter inom och utanför kroppen kan torka ut dina läppar.
Drick mer vatten. Du vet redan att dricksvatten har många fördelar för din kropp. En av dem är att bekämpa dehydrering som leder till knäppta läppar.
Använd en luftfuktare inomhus . Dessa maskiner ger den fukt som dina läppar och hud önskar. Det är kul att ha en på jobbet såväl som hemma, särskilt på vintern. Vänd på en natt för att fylla på din hud medan du sover.
 
Lick inte dina läppar. Även om det kan tyckas som ett bra tillvägagångssätt vid den tiden kan rullning av tungan över dina läppar leda till ytterligare skador. Eftersom saliv kommer att torka, kommer det att ta mer fukt från huden, Använd din läppbalsam istället.
Du får inte behöva lämna dina läppar ensamma.
När du växte kan din mamma ha sagt till om du inte slutar plocka i ont eller skrämma, blir det aldrig bättre. Dessa tips hjälper dig fortfarande att läka dina läppar. Att tvinga bort huden innan den är klar att komma ut kan orsaka små sår, blödning och svullnad, vilket gör dina läppar väldigt sårbara mot infektion.
 
Skal inte eller bita den fläckiga huden. Skinnet på dina läppar är tunt och känsligt. Att plocka dina läppar kan orsaka blöda och ont, sakta ner läkningsprocessen och skapa mer irritation.
 
Du bör inte exfoliera . Det kan orsaka ytterligare skador på fläckar, istället applicera mycket balsam eller salva och sätt på luftfuktaren.
 
Utvärdera hur dina läppar svarar på olika behandlingsalternativ.Vissa behandlingar kan göra mer skada än bra. Ingredienser som eukalyptus, kamfer och mentol kan torka eller irritera dina läppar. Du bör undvika att lägga dessa lösningar på dina läppar, speciellt om du tenderar att ha uthållig torr hud.
 
Du borde alltid hålla sig från läppprodukter med smaker, även om de kan lukta bra de kan orsaka irritation för dina avsmalnande läppar. Om dina läppar har blivit så chapped att de har förlorat sina skyddshinder - dina läppar kommer att utveckla känslighet mot söta läppbalsam ingredienser som kanel.
Om du är allergisk mot växtbaserade oljor och fuktighetsgivare som bivax, sheasmör, castorfrö och sojabönolja, byt till petroleumbaserad produkt.
 
Ring till doktorn - .Se en hudläkare om problemet kvarstår. Om dina läppar inte läker, trots användningen av läppbalsam, kan detta vara ett tecken på infektion eller allvarligare problem. Liksom cancer eller pre-cancer tillstånd kallar aktinisk cheilit
 
& Nbsp;

Health Life Media Team

Lämna ett svar