Varför godkändes du inte till läkarskolan

 Stetoskop Varför inte Du får godkännas till läkarskolan

Varje år finns tusentals sökande, som står inför den till synes skrämmande uppgiften att försöka komma in i läkarskolan. De kan känna sig förvirrad och helt förlorad om vilka steg de ska ta för att komma in i deras läkarvård, bara för att få reda på att de tyvärr avvisades. För att göra saker är värsta sökande sedan kvar i mörkret utan svar på vad de gjorde fel eller vad de borde ha gjort annorlunda under ansökan. Om du är en pre-med-student som är omanmälan eller en student som ännu inte har ansökt, hjälper det att lära dig vad som är de främsta orsakerna till att eleverna misslyckas med att bli godkända till läkarskolan. Medicinsk skolans acceptansprocess är svår och det hjälper till att ha förstått dessa vanliga fallgropar. Några av dessa är lätta att undvika, och andra kan ta lite mer förberedelse men är väl värda det.

  1. Tillämpa en liten och smal uppsättning medicinska skolor. Det är mänsklig natur för oss att vilja gå till de bästa skolorna, och ofta kan de vara de svåraste att få. Du kan ha bra betyg och referenser, dina rådgivare berättade att du borde söka de skolor som du verkligen vill komma in, eftersom det inte finns något behov av att söka mer än 10 till 15 skolor. Du bör vara försiktig med detta råd. Medan du definitivt bör sikta så högt som möjligt, genom att försöka komma in i den bästa skolan, bör du också vara realistisk. Bedöm dina chanser att komma in i den skolan, eftersom färdigställandet för att bli antagen till läkarskola är extremt intensiv. Det fanns mindre solbränna, 43 000 sökande antagna till medicinska skolor under 2010/2011. Så om du inte har oklanderliga betyg, utmärkta MCAT (Medical College Association Test) poäng, förort brev av rekommendationer / referenser och erfarenhet, bör du se ett brett utbud av skolor att försöka komma in i. Ofta kommer sökandena att anta att de är mer konkurrenskraftiga än de faktiskt är, och gäller bara för högskolans medicinska skolor och är chockerade över att de inte accepterades i någon av dem. Så även om du är en toppansökare är det troligt att majoriteten av sökandena också är toppklassiga, så du borde söka skolor som inte är så selektiva.
  2. Du har ingen klinisk erfarenhet. Om du ansöker om medicinsk är det viktigt att visa att du har handens erfarenhet och du är bekväm i “fältet”. Klinisk erfarenhet är avgörande för att hjälpa, inte bara acceptansutskottet. men själv också, för att veta om du verkligen vill vara läkare. Klinisk erfarenhet får dig att exponera för vissa aspekter av livet i medicinen innan du går till läkarskolan. Du vill visa att din erfarenhet passar din karriär och att du är seriös om att bli läkare. Många sökande har imponerande prestationer och erkännande i sina CV, men har ingen klinisk exponering eller sann erfarenhet, som kommer på många olika sätt. Det är egentligen inte så svårt att få klinisk erfarenhet och kan vara lättare än du tror. Det bästa här är att många typer av förstahands medicinsk exponering är tillräcklig. Du kan skugga en läkare, hur är din familjemedicin, som han eller henne för möjligheten att skugga dem. I många fall kommer de gärna hjälpa dig, eftersom de kanske vet första hand hur svårt detta medicinska skolans acceptansprocess är. Du kan volontär på ett sjukhus, gratis klinik eller kanske gratis folkhälsokliniker som hjälper de underskattade. Du kan delta i formella och premedicinska program som inkluderar tid med läkare.  MCAT
  3. Dåligt skrivna dokument, (ansökningar, uppsatser, CV, personliga, uttalanden, forskningsarbete etc.). Det spelar ingen roll hur stor en medialkandidat du är om du inte effektivt kan kommunicera med det, till antagningskommittén med dina ansökningsmaterial. Om du ens matchas med andra studenter med jämförbara betyg, eller om du är betygsätt som en “gränslinje” så måste ditt personliga uttalande övertyga antagningskommittén att de ska välja dig. Från dina skriftliga handlingar bestämmer entréutskottet huruvida du ska utöka en intervju och få en bättre förståelse för vem du är. Ditt personliga uttalande och referensbrev kommer att göra skillnaden. Även om du har kontroll över dig, bör du fokusera starkt på dina personliga uttalanden. Ditt mål bör vara att effektivt uttrycka vem du är och vad har drog dig till medicin. Du vill att ditt uttalande ska vara övertygande och intressant. Du vill formulera en berättelse om vem du är och vad du vill uppnå i medicinen och hur du får tillgång till den specifika läkarskolan låter dig uppfylla detta mål.
  4. Akademiskt underpresterande. Det är viktigt att dina betyg och MCAT-poäng är konkurrenskraftiga. Men grundutbildningens GPA är bara en del av de akademiska kvalifikationer som antagningskommittén kommer att titta på. Många läkarundersökningsgrupper kommer att “skärm” applikationer. Om dina MCAT-poäng ligger under acceptansgränsen, kommer ansökan att avvisas. Samma sak händer med GPA. Men vissa medicinska skolor har en formel som de kommer att använda för att ta hänsyn till din MCAT och dina betyg för att avgöra om din ansökan kommer att ses över. Det är en allmän tumregel att din grundutbildning GPA eller UGPA ska vara minst 3,5 med starka prestationer i vetenskaperna. Du bör också ha ett MCAT-poäng på minst 30 för att få antagningar till läkarskolan. Det finns variationer som skolor kommer att applicera, till exempel om din UGPA är under 3,5 men du har en MCAT av 31 och utmärkta referensbrev och utför en enastående intervju då du fortfarande kan få antagningar. Medicinska skolor kommer också att titta på din kursbelastning och klassens rigor och konkurrenskraften för din grundutbildning, såväl som utomstående faktorer (t.ex. ekonomiska svårigheter). Det är också vanligt för många freshmen att kämpa, justera genom klassen, så Admissions kommittén skulle leta efter en uppåtgående trend i grader, och se din akademiska prestation ständigt öka som din rörelse genom ditt program. Även om läkarskolan tittar på en rad faktorer är MCAT-poängen den enda jämförelsen mellan äpplen och äpplen att de har så en utmärkt MCAT-poäng är betydelsefullt.
  5. Inlämning av sen ansökan. Om du är en bra sökande och skickat in en sen ansökan, är detta ett enkelt men viktigt problem att fixa. Varje år börjar American Medical College Application Service eller AMCAS att acceptera medicinsk skolans ansökan runt den 1 juni st . Så du borde skicka in din primära ansökan nära detta öppningsdatum för att ge AMCAS-tid att granska och verifiera din ansökan. När din ansökan är verifierad får du ytterligare applikationsmaterial, som MCAT-testresultat, referensbrev och sekundära uppsatser och applikationer. Om du skickar in din ansökan tidigt kommer du att vara i en mindre pool av sökande i början av säsongen, vilket förbättrar dina chanser att komma till läkarskolan. Senare under säsongen och vid eller efter tidsfrister blir det mycket svårare eftersom du befinner dig i en större applikationspool. Även tidiga sökande kan bli inbjudna till skolans intervjuer. Senare på säsongen finns det bara så många intervjuplatser tillgängliga. I medicinska skolor med rullande antagningar är det fortfarande föredraget att intervjua tidigt sedan mars april. Även medicinska skolor får inte ha fler platser att erbjuda sökande så att de placeras på “håll”, “avslag” eller “väntelista” snarare än godkännande. Om en sjukskola avvisade dig kanske du kan ta överdelsklasser vid ett fyraårigt universitet för att förbättra din akademiska rekord. Postgraduate specials masterprogrammets design för studenter som vill gå in i läkarskolan kan vara ett bra alternativ. Du kan också driva en mästare i global eller folkhälsa för att förbättra din akademiska profil. Om du behöver förbättra din MCAT-poäng bör du utvärdera de områden du behöver förbättra och rikta dig till öronen för att studera
  6. Dålig intervjufärdigheter – När du flyttat skickat ansökan till intervjutrinnet är intervjun den viktigaste delen av antagningsprocessen. Sökande / intervjuade med hög känslomässig intelligens och utmärkta interpersonella färdigheter är mycket bättre vid intervjuer än inåtvända. Även om det är vanligt för sökanden att vara nervös, skulle intervjun vilja veta hur sökanden utför trycket. Sökande måste kunna formulera och bekvämt tala om sig själva. Många skolor gör fortfarande intervjuer, men många adopterar flera miniintervjuformat. Med varje intervju finns en viss subjektivitet, så det måste förstås. Genom att öva intervjufrågor eller tala om dig själv, kommer du att förbättra dig. Du vill tydligt uttrycka vad som motiverar dig och dina erfarenheter som påverkar din önskan att utöva medicin.


Det finns olika orsaker som sökandena inte får tillträde till läkarskolan. Varje skola väger emellertid faktorer för varje unik sökandes profil individuellt, baserat på kriterierna och antagningspolitiken. Du borde veta att det finns många sätt att öka din attraktivitet för medicinska skolor, så om du avvisas, ge inte upp försök igen genom att lägga din bästa fot framåt.

Lämna ett svar