Varför är jag sjuk efter semesterresor?

Last Updated on

 Med semestersäsongen kommer vi, speciellt i USA, (där folk bara tar i genomsnitt 16,2 dagar av ett år) Europa och Aisa, där -getting sjuk då de reser kan vara en otroligt frustrerande upplevelse.
 
Ingen vill förlora hälften av sin semester som ligger i sängen. Den bästa lösningen för rese sjukdomar hindrar den från att börja med. Med det i åtanke talar vi om flera sätt att du kan bli smittad när du reser. Dodge, shun och gör allt du kan för att undvika dem, och du kommer att känna dig som en champ på din nästa resa.
 
Guzzle mycket kranvatten
De flesta kranvatten är helt bra att dricka – om du är lokal. För resenärer, men bakterierna som finns i kranvatten runt om i världen varierar kraftigt, och din magebiom kanske inte stämmer bra med de lokala bakterierna, även om du gillar lokalbefolkningen själva.
 
Det bästa sättet här är att bara köpa och dricka vatten på flaska. i de flesta fall har flaskvatten filtrerats tillräckligt för att inte orsaka problem även för svagare magar. Akta dig dock för företag som återanvänder gamla vattenflaskor genom att fylla dem i kranvattnet. Du borde noga öppna din nya vattenflaska för att vara säker på att det inte finns något fel med det
 
Och glöm inte att isbitar genereras generellt från kranvatten. det här är en lätt att komma ihåg. Om du inte vet att isen var gjord med flaska eller desinficerat vatten, hoppa över det.
 
Det kan vara uppenbart, men det här tipset gäller ofta internationell resa. Vattnormer under de flesta USA tillåter dig att bortse från detta råd stateside (liksom i Västeuropa och Kanada och andra utvecklade länder).
 
Om du äter mat tvättad i kranvatten
På samma sätt, om du äter mat som sköljdes tvättades i kranvatten (eller sämre, som i en tvättskål eller vattenfylld hud där annan mat också togs bort), riskerar du samma bakterier som om du gnuggar vatten ner dig själv. Detta tenderar att förekomma oftast med mat som sallad, lök och andra grönsaker som kommer från marken, behöver tvätta och är vanligtvis serverade råa.
 
Rymma runt i sittfickorna
Flygplan är särskilt snuskiga och de är klädda långt mindre än du kanske tror. säkerligen finns det ingen djup rengöring under den korta ombordstigningsperioden eller ombordstigning som pågår mestadels i flyglinjerna. Medan det rekommenderades att du checkar ut nödinformationen i början av ditt flyg, undviker du för mycket att leta i bakfickan om du kan hjälpa till.
 
Detsamma gäller i stort sett alla omslag på planet (och i flygplatsens väntområden och duschar, badrum, etc.), men bakfickorna verkar vara speciellt knepiga områden. Vissa turist kommer snabbt och torkar ner allt runt sitt säte med en etanoltorka, vilket kan överdriva det lite, men det kommer inte att skada. Om du inte är bekväm med det, försök att hålla händerna i kontakt med ditt ansikte tills du har fått chansen att tvätta och städa dig själv efter ditt flyg.
 
Drick från oöppnade eller orena koppar och glasögon i hotellrum
Hittills har de flesta sett sanitetshushållningen avslöja var rengöringspersonalen bara torkar ut ett begagnat glas med en handduk eller, än värre, sprinklar någon agent i ett glas, rensar den med en smutsig trasa och lägger den tillbaka på disken. Bakterier, patogener, kompositer eller kvarvarande tandkräm är alla hemska för dig. Det bästa du kan göra här: Om glaset inte är förpackat i en förseglad plastpåse, “tvätta det själv med kokande vatten, eller sök inte på något

 
Hydratera inte, speciellt under flygning
Din kropp kräver att vatten gör mestadels allt, och hydrering blir mer kritisk när du är utmattad, kör ner och under angrepp av bakterier. Dehydrering orsakar inte bara att du blir mer sårbar mot invaderande mikrober (ibland på oväntade sätt) men gör det också svårt för dig att läka och återhämta sig när du redan har smittats på något sätt.
 
Du bör också komma ihåg att vätskor som kaffe och alkohol inte ger valet för hydratisering. De är inte dåliga - kaffens hydratiseringseffekt är t.ex. en positiv netto, men de kommer inte att få hjälp att befria dig från dehydrering.
 
Ändra din diet radikalt
Att äta och dricka liknande dieter som lokalbefolkningen kan vara en betydande och tillfredsställande del av utländska resor, och att inte göra detta skulle vara helt oacceptabelt, e för många resenärer. Men om du ändrar din kost kan du väldigt torka alla utom de mest robusta konstitutionerna. till exempel om du äter mestadels grönsaker och frukt hemma, börjar du äta grill eller andra kött under hela dagen är förmodligen inte en bra idé. Du kan och bör äta några av de lokala matarna, men kanske ha en måltid eller två varje dag som är i konstitutionen till din diet hemma.
 
När du spenderar mer tid i ett område börjar du snart gradvis ändra dina matvanor för att likna lokalbefolkningen dygnet runt, men vi föreslår att du ger dig några dagar för att göra dig redo.
 
Ät på en ödelad restaurang
Spoiled eller tainted mat kan avaktivera resenärer för några dagar, eller sämre; En bra indikator på färskhet och ätbarhet hos någon särskild restaurang är hur många kunder som äter där och hur många är lokalbefolkningen. Företag som stöds av många människor och av lokalbefolkningen är mindre benägna att ha rykte för förorenad mat. Även om floran varierar lite från det hemma är det faktum att många människor äter maten oftast alltid ett gott tecken (och högre omsättning tyder på att maten är förmodligen också friskare).
 
Ät inte skalad eller koka mat
Detta är en gammal resenärs riktlinje när du är i tvivel, bara äta mat som antingen skalas eller kokas. Germs kommer att förstöras ganska mycket helt genom matlagning, och bakterier kan inte komma in i kosten som har en avdragbar hud under de flesta omständigheter.
 
Du slutar dricka mycket kaffe koffein
Jetlag, alternativen med bra lokalt kaffe och lite extra fritid för att njuta av en påfyllning kan locka resenärer till att öka sin kaffekonsumtion. Din mage kanske inte håller med dig. betydande tillägg i din dagliga koffeinförbrukning kan producera några timmar när du inte gillar det. Håll din koffeinförbrukning inom intervallet av dina vanliga nivåer hemma för att undvika problem.

Health Life Media Team

Lämna ett svar