Vad ska du leta efter i hjärtfrekvensmätare

Last Updated on

MedicalSupplyDepot.com

Det handlar inte om hur länge du tränar, det är viktigt att du också ser på nivån på intensiteten som uppnåtts under träningen, vilket kommer att mäta effektiviteten i ditt träningspass. Din hjärtfrekvens anger nivån på intensiteten din kropp går under. Målet för dig träning är att träffa en “sweet spot” hjärtfrekvens, där du inte arbetar för hårt eller att tända. En hjärtfrekvensmätare är ett verktyg som hjälper dig att känna till din hjärtfrekvens genom att mäta din hjärtslag per minut.

Det finns många fördelar med att använda en pulsmätare. Pulsmätare fungerar för många personer i olika aktiviteter. Pulsmätare analyserar ditt kardiovaskulära system. Det kommer att visa olika aktivitetsnivåer baserat på fysisk aktivitet. Hjärtmonitorer är design för att hjälpa dig att behålla det mest optimala utbudet av hjärtfrekvensaktivitet genom träningspasset.

En hjärtfrekvensmätare kan arbeta för att övervaka vilken typ av fysisk aktivitet som helst. Bärare kan sträva efter att bränna fett inom en aerob målzon. För löpare kan pulsmätare varna för dehydrering och näringsbrist. Det finns pulsmätare för cyklist som ger feedback via matkedjor eller kadenssensorer för uthållighet, tempo eller intervallturer.

The Benefits Of Increasing Your Heart Rate

 Hjärtfrekvensövervakare finns i en mängd olika modeller, med olika funktionalitetsnivåer. Bröstkorget på bröstbandet är det vanligaste. Det sitter fast över bröstet och trådlöst sänder din hjärtfrekvens till en armbandsur mottagare. Detta gör att du kan röra sig inhiberad. Du kan fortsätta din aktivitet utan att behöva stanna och kontrollera din puls.

De mer avancerade modellerna har kodsignaler för att hindra andra HRMS från att störa din trådlösa signaldata. Strapping av en fotspår på dina skosnören gör det möjligt att övervaka och spåra hastighetsavstånd och kadens.

Det finns också fingerpekmodeller, där du pekar på fingret på enhetens pekskärmssensor för att aktivera hjärtmonitorn. Det är ett projekt att dessa modeller är 95% korrekta. Dessa kan vara mer bekväma än bröstbandsmodellerna, såväl som billigare. Nackdelen är att du måste pausa för att kontrollera dina hjärtfrekvensmätningar.

Mätning av hjärtfrekvenszoner

Hjärtfrekvensövervakare hjälper dig att behålla den optimala hjärtmålet zon genom ditt träningspass. HRM hjälper dig att hålla takten utan att överdriva dig själv. Dessa sensorer samlar in data som kommer att visas på din digitala display och visar om du ska påskynda eller sakta ner din träning.

Dessa målzoner kan enkelt beräknas: HRmax = 220 – ålder.Mål för hjärtfrekvens
50-85%
Gem. Högsta hjärtfrekvens
100%Ålder

slag / minut

slag / minut20

100-170

20025

98-166

19530

95-162

19035

93-157

18540

90-153

18045

88-149

17550

85-145

17055

83-140

16560

80-136

16065

78-132

15570

75-128

150

En maximal hjärtfrekvens vid olika aeroba zoner ger specifika resultat:


  • Endurance (60% -70%): Det här är en ide för att bygga uthållighet och gå ner i vikt. Denna hastighet kommer att göra det möjligt för din muskel och ditt kardiovaskulära system att uppnå effektivitet.
  • Aerobic (70% -80%): Detta fungerar bra för övergripande konditionsträning och muskelstyrka och vikthantering. Din kropp kommer att bränna kolhydrater och fett.
  • Anaerob (80% -90%): Detta intervall växer din lungkapacitet och laktattolerans och slår vanligen i intervallträning. Du kan uppleva trötta muskler och tung andning.
  • VO 2 Max (90% -100%): Detta hjälper till att öka hastigheten, som främst används av idrottare. Dessa idrottsmän brukar bara stanna på den här nivån under korta perioder under det att träna.


Health Life Media Team

Lämna ett svar