Vad är moderat akne?

Last Updated on

Du är nog inte säker på hur svårt din akne är, eller hur? Att veta vilken typ av akne du har kan hjälpa dig hittar den behandling som är korrekt för att säkerställa att du kommer att se förbättring i din epidermis.
 
Vad är exakt moderat akne?
Som Titlen antyder är måttlig akne måttlig – inte mild eller svår heller. Det är mer envis och uppenbart än mild akne, men inte nästan som inflammerad eller så allvarlig som svår akne.
 
Med måttlig akne kommer du att ha utbrott som är märkbara.
 
Du kommer förmodligen att ha en hel del papules och pustler, och kanske några noduler kan också dyka upp.
 
Du kan få ett betydande utbrott av slutna comedoner (de “stötar” på huden) och blackheads. Det är dock känt att inte alla med måttlig akne har blackheads. Några personer med måttlig akne har bara inflammerat fläckar.
 
Vilken typ av hud får moderat akne?
Måttlig akne kan förekomma hos någon person vid (nästan) alla åldrar. Tonåringar med måttlig akne är mer benägna att ha både blackheads och breakouts som är inflammatoriska.
 
Vuxna kvinnor, å andra sidan, har ofta inte blackheads, men får bara inflammerade utbrott. Dessa tenderar att dyka upp under de nedre kinderna, käken och hakan, speciellt strax före sina perioder.
 
Acne är inte heller begränsat till hela ditt ansikte. Du kan ha utbrott på rygg, nacke, bröst och armar eller rumpa.
 
Men ärrbildning kan uppstå även med mildare former av finnar, du är mycket mer sannolikt att behöva bara ärr i den utsträckningen (skäl som är riktigt bra att välja eller knäppa de finnorna!).

Hur vet jag att jag har måttlig akne
Undrar om du har måttlig akne? Se om något av följande påståenden beskriver din hud:
 
Mina breakouts har en tendens att vara röda, inflammerade papiller och pustler.
Jag har ett stort utbrott av uppenbara stötar (stängda komedoner) och blackheads.
Några av mina fläckar och stötar känner mig "djupa" eller är smärtsamma och stora.
 
Jag har försökt behandlingar som är över disken de inte fungerar för mig.
Vi observerar fläckar som är mörka ärr på min hud.
Om något av dessa påståenden beskriver din hud, har du förmodligen måttlig akne.
 
Känns inte som normal hud? Du kan få mild akne eller finnar som är svåra. Om du är osäker, tveka inte att se din läkare. Det är användbart med en uppsättning som är objektiv eller går över din hud.
 
Bara hur man behandlar din moderata akne
Om du har måttliga finnar, förtvivla inte. Många effektiva behandlingsalternativ hjälper dig att rensa ditt skikt.
 
Först, om du vill se en hudläkare. Hon kommer att berätta för överklagande finnar förekommer sällan effektivt för måttlig akne. Du kommer att spara dig själv själv mycket tid och hjärtat genom att göra ett möte genast.
 
Vänta inte heller. Eftersom måttliga typer av akne tenderar att vara inflammatoriska, finns det större risk att utveckla ärr. Det är också viktigt att börja behandlingen omedelbart för att minimera din möjlighet att bilda ärr.
 
Många receptbelagda aknemedikamenter är effektiva vid behandling av akne som är måttlig. Din hudläkare kommer mest att börja som är möjligt på en aktuell medicin eller två. Beroende på ditt hudlager tillsammans med dina omständigheter kan du ordineras ett läkemedel som är dentalt väl.
 
Det kan ta veckor som är människor för att se förbättringar i sitt skikt, så överge inte dina ansträngningar för tidigt. Följ den procedurplan som din hudläkare har skapat för dig, och var så konsekvent som möjligt.
 
Det fanns en behandling där ute som kan fungera för din akne, så ge inte upp!
 
Moderata aknebehandlingsalternativ
 
Måttlig akne är ett slags breakout-mellanklass - din akne är inte mild, men du skulle inte heller överväga det svårt.
 
I händelse av att dina fläckar är inflammerade, eller det är troligt att du har måttlig akne om du har konsekvent finnar och hudormer som ständigt förblir trots att du använder överklagande finnar produkter.
 
Men om du inte tror att du kan få din akne i ordning, kanske du helt enkelt behöver ett annat tillvägagångssätt (och en annan behandling). Dessutom finns det en bra mängd behandlingsalternativ som är effektiva.
 

How Do I get Rid of Whiteheads


 
& Nbsp;
 
Over-the-counter behandlingar för moderat akne
Eftersom måttliga zits breakouts är hårdare än mild akne, är det vanligtvis inte löst med överklagande läkemedel. Det finns dock ett undantag:
 
bensoylperoxid
Benzoylperoxid är den mest effektiva OTC-behandlingen för akne. Det finns receptbelagd bensoylperoxid i många produkter. Det hjälper till att minska hudormer och porer, men det lyser som en behandling som är inflammerad.
 
Om du har breakouts, bör du först försöka med en OTC-bensoylperoxidprodukt. Ge det 10-12 dagar att fungera. Men om du är missnöjd med resultaten efter flera veckor är det dags att gå vidare till något mer kraftfullt.
 
Aktuellt receptbelagda läkemedel för moderat akne
Det är troligt att du kommer att önska ett receptbelagt läkemedel för att få din akne som är måttligt rensad.
 
Med många recept som ger effektiv behandling, är det inte meningsfullt att stanna med OTC-produkter bara för ojämnliga resultat. Du kommer att bli mycket mer nöjd om du får resultatet av receptbelagda läkemedel. Din läkare kommer förmodligen att starta dig med en terapi som är aktuell.
 
Aktuella retinoider
Aktuella retinoider är den vanligaste aknebehandlingsformen idag.
 
Både tonåringar och vuxna kan använda dem.
 
Aktuella retinoider är dessutom föreskrivna som anti-aging behandlingar så att de drar dubbel plikt för vuxna med akne. Aktuella retinoider arbetar genom att påskynda cellåtersättning och porer som är unclogging så långsiktigt fungerar det att minska utbrott. De kan också bidra till att porerna ser mindre ut.
 
Aktuella antibiotika
Dessa är bara föreskrivna för inflammatoriska utbrott, medan de inte kommer göra mycket om något för icke-inflammatoriska fläckar. Aktuella antibiotika arbetar genom att minska antalet akne-orsakande bakterier.
 
Att få de bästa resultaten kommer från aktuella antibiotika som ordineras tillsammans med en annan medicin som är akne. Det finns viss oro att bakterier blir resistenta mot antibiotika, och än tidigare var de mindre effektiva.
 

What is Mild Acne


 
Kombinationsmedicin
Kombination mediciner har två saker som är akne-kämpar en medicinering. Dermatologer har länge föreskrivit några akne aktuella krämer att användas samtidigt eftersom hantering av finnar på grund av detta är mycket mycket bättre.
 
Combo behandlingar bara ta detta grundläggande koncept gör det mycket mer bekvämt. Helt enkelt en ansökan och du är klar.
 
De flesta kombinationer läkemedel är en fackförening av ett aktuellt antibiotikum och en retinoidkräm som är aktuell bensoylperoxid.
 
Oral Medications för moderat akne
Om aktuella läkemedel inte ger dig de resultat du vill, kan orala läkemedel vara det steg som ligger bredvid din behandling. De kan till och med vara det steg som är först enligt din situation.
 
Det behöver inte vara ett eller annat behandlingsscenario. Din hudläkare kan rekommendera både en oral och medicinsk behandling som är aktuell. Återigen beror det bara på din situation och din epidermis.
 
Oral antibiotika
Orala antibiotika fungerar som aktuella antibiotika - beloppet betalas av dem av bakterier som donerar till akneutbrott.
 
Orala antibiotika ordineras vanligtvis för måttliga akneutbrott som är inflammerade.
 
De är bara inte så effektiva för comedonal akne.
 
Återigen är bakterieresistensen ett allt större problem med överdrivning av antibiotika, så det är viktigt att de exakt är som angivna som du tar.
 
Oral preventivmedel (p-piller)
Självklart är dessa inte ett val för folket. Men preventivmedel piller är den behandling som går till vuxna damer som upplever dessa "hormonella" breakouts varje månad. Tonårsflickor kan få lättnad från även akne genom att fortsätta p-piller.
 
Hur kan p-piller med p-piller hjälpa till med att städa upp akne?
De stabiliserar hormonella fluktuationer. Akneutveckling är nära kopplad till androgenhormoner. Håll dessa hormoner under kontroll, och akne rensar ofta upp.
 
Du kommer sannolikt att behöva aktuell akne behandling också när du tar p-piller för att kontrollera att hjälpa till att kontrollera akne.
 
Spironolakton
En annan hormonregulator är spironolakton. Denna behandling är bara lämplig för vuxna kvinnor med akne.
 
Spironolakton är inte specifikt en aknebehandling eftersom den används för att behandla problem som högt blodcirkulationstryck och vätskeretention. Men för många kvinnor är det effektivt att hålla huden klar. Att arbeta måste dock tillämpas för en längre tidsram.
 

Acne Medications + Treatments


 
Isotretinoin
Isotretinoin (medicinen är bättre känd som Accutane) är inte den behandling som rekommenderas för moderat akne. Det kan dock vara ett alternativ när andra behandlingar har misslyckats.
 
Till skillnad från de allra flesta läkemedel behöver du inte använda det på obestämd tid för att huden ska förbli tydlig. Efter ett behandlingsprogram eller två av isotretinoin är akne vanligen helt klart också det returnerar knappast någonsin.
 
Beslutet att ta isotretinoin bör diskuteras noggrant tillsammans med din hudläkare. Inte alla är en kandidat för behandling med isotretinoin.
 
Behöver du hjälp med att behandla din moderata akne? Ring en hudläkare
Ibland rensar du upp måttliga finnar med OTC-mediciner och produkter. Men du kommer sannolikt att behöva hjälp från en hudläkare för att få dina breakouts under kontroll.
 
Tveka inte att göra ett avtal med en hudläkare. Måttlig akne kan behandlas, och din epidermis kan förbättras.

Health Life Media Team

Lämna ett svar