Vad är Migränhuvudvärk

Last Updated on

 migrän-huvudvärk-behandling-seattle -iropraktor Migrän huvudvärk kan vara ett resultat av tydliga förändringar i hjärnan, vilket leder till svår huvudvärk som åtföljs av känslighet mot ljus, lukt och ljud.
 
Vanliga symptom på migrän huvudvärk är:
 
Illamående
Eye Smärta
Känslighet mot ljud och ljus
kräkningar
Allvarlig smärta i huvudet, som vanligtvis påverkar huvudets sida som människor beskriver som pounding.
 
Även om andra huvudvärk kan orsaka allvarlig smärta, är dessa huvudvärk inte alla betraktade migrän. Vissa personer med svår smärta kan drabbas av klusterhuvudvärk som den värsta smärtan de har upplevt.
Migrän diagnostiseras av typiska kliniska tecken och symtom.
Det är okänt vad specifikt kan orsaka huvudvärk. Man tror att förändringar i neurotransmitternivåer i hjärnan spelar en roll.
 
Migrän diagnostiseras ofta genom vanliga kliniska tecken och symtom.
Flera faktorer kan utlösa migrän för att inkludera följande:
Hormonella förändringar.
Starka stimuli som högljudda ljud
Vissa livsmedel och
Påfrestning
 
Behandling av migrän huvudvärk kan bestå av OTC-recept eller receptbelagda läkemedel.
 
Sumatriptan (Imitrex, Alsuma, DosePro, Trximet, Security Imitrex STATdosystem, Samvel)
eletriptan (Relpax)
rizatriptan (Maxalt, Maxalt-MLT),
naratriptan Amerge
Zolmitriptan (Zomig, Zomig-ZMT)
Naratriptan Amerge
rizatriptan (Frova)
almotriptan (Axert)
 
Livsstil modifieringar en sådan diet och överskott e kan vara användbar för att hjälpa migrän drabbade hantera triggarna av deras tillstånd.
 
Att undvika dietary triggers av migrän kan hjälpa vissa människor att ha mindre frekventa attacker.
Vissa människor tycker att övningar som främjar muskelrelatering så s yoga kan vara till hjälp vid smärtlindring, som yoga.
Största delen av dem med migrän hittar förhållanden som kan hanteras med en kombination av mediciner och livsstilsmodifikationer.
 
Förebyggande läkemedel av flera läkemedelsklasser kan användas hos vissa patienter för att minska migränens frekvens.
 
 Migrän Headaches2 Vad är en migrän?
 
Många använder en term migrän för att beskriva mycket svårt huvudvärk. En migrän som uppnås är resultatet av specifika fysiologiska förändringar som färgar i hjärnan och leder till den karakteristiska smärtan och därtill hörande symtom på migrän.
 
Migrän huvudvärk korreleras vanligtvis med känslighet mot ljus, luktar, ljud. Det kan också finnas patienter som upplever kräkningar och illamående. Huvudvärk hos migrän involverar ofta bara ena sidan av huvudet, men i vissa fall kan patienter utsättas för smärta bilateralt eller på båda sidor. Smärtan hos en migrän är ofta en enhet som pounding och throbbing, och det kan bli värre med fysisk ansträngning
.
I vissa fall upplever patienter med migrän specifika varningssymtom eller en aura innan deras huvudvärk uppstår. Dessa varningssymtom kan variera från blinkande ljus eller en blindfläck i ett öga till domningar eller svaghet som involverar ena sidan av kroppen. Denna känsla kan vara i flera minuter och stoppar sedan och lämnar sedan. Huvudsmärta varar sedan tills huvudvärk löses. För en patient som aldrig har upplevt anaura kan symtomen vara skrämmande och kan efterlikna strokesymtom.
 
Inte alla huvudvärk kommer att vara migrän, och migrän är inte det enda tillståndet som kan orsaka svåra och utmattande huvudvärk. Till exempel är klyfthuvudvärk mycket allvarliga huvudvärk som på ett återkommande sätt påverkar huvudets sida (kluster över tiden) Smärtan kan ibland beskrivas som borrning och kan vara allvarlig än migränsmärta i vissa fall. Clusters huvudvärk är mindre med ut än en migrän.
 
 Migränhuvudvärk Det finns många komponenter som verkligen som migrän utlöser.
Normala hormonfluktuationer uppträder med regelbundna menstruationscykler kan predisponera vissa kvinnor för att uppleva migrän huvudvärk. Vissa orala preventivmedel, såsom p-piller kan utlösa migrän. Många livsmedel som:
rödvin
mononatriumglutamat
Artificiella sötningsmedel
Choklad
försov
Dagboksprodukter
Choklad
Alkohol drycker
Stress IQ
försov
det konserveringsmedel som används i rökkött (nitrater)
 
Inte alla som har migrän kommer att uppleva huvudvärk när de utsätts för dessa triggers. Om en person är osäker på vad som har hans eller hennes specifika triggers kan vara att behålla en huvudvärk dagbok kan vara fördelaktigt att känna igen de enskilda faktorer som leder till migrän.
 
Exponering för starka stimuli som ljusa ljus, höga ljud eller starka luktar
 
Förändringar i barometertrycket har beskrivit som leder till migrän huvudvärk.
 
Inte alla personer som har migrän kommer att uppleva huvudvärk när de utsätts för denna utlösare, om en person är osäker på vad hans eller hennes speciella triggers kan vara, kan det vara fördelaktigt att stödja en huvudvärkdagbok för att identifiera de enskilda faktorer som leder till migrän.
 
De specifika migränna upplever huvudvärk när de utsätts för dessa triggers. Om en person är osäker på vad hans eller hennes specifika hennes specifika triggers kan vara, behåller en huvudvärk dagbok kan vara till nytta för att ersätta de enskilda faktorer som leder till migrän.
 
Vad orsakar migrän?
 
Den specifika orsaken till migrän är inte känd, men det kan finnas funktioner speciella neurotransmittorer och kemikalier. Dessa förändringar kan påverka vissa människor att utveckla migrän huvudvärk.
 
Vad är riskfaktorerna för migrän
 
Där upp 25% av dem som lider av migrän huvudvärk vid någon tidpunkt där. De flesta migrän drabbas av att vara kvinnliga. Det uppskattas att det finns tre kvinnliga migränpatienter för varje manlig. Det finns också bevis på genetisk historia.
 
Enligt internationen definierar huvudvärksamhället en episodisk migrän som ett obehag som drabbas av måttlig intensitet. Denna smärta kan förvärras av fysisk aktivitet som fotofobi, kräkningar och illamående. En migrän huvudvärk varar vanligtvis i flera timmar eller till och med flera dagar.
 
Vissa människor lider av synförlust, som kan vara i mindre än en timme, och kan eller kanske inte vara kopplad till huvudvärk när visionen återvänder. Som en okulär migrän. Dessa symtom är också kända som en retinal migrän och kan vara kopplade till symtom relaterade till de som beskrivs som en aura, som blinda fläckar, full visionförlust i ett öga, blinkande ljus.
 
Ögonsmärta kan också komma från täthet till ljus, om smärtan är det ihållande symtomet eller om ögonsmärta är närvarande och kännetecknas av suddig syn eller förlust av syn, rekommenderas att bli utvärderad.
 
Hur diagnostiseras migrän
 
Enligt den internationella klassificeringen av huvudvärk Disorder II-kriterier för migrän utan aura måste en patient ha haft minst fem huvudvärkattacker som uppfyller följande kriterier
 
Huvudvärkattacker som varar 4 till 72 timmar utan behandling
Huvudvärk har minst två av följande egenskaper
Pulserande egenskaper
Unilateral Location
Förstöring genom eller orsakande undvikande av rutinmässig fysisk aktivitet
 
Under huvudvärk, minst en av följande tecken
 
Illamående och kräkningar
Fotofobi och fonofobi
Huvudvärk kan inte tillskrivas en annan sjukdom.

Health Life Media Team

Lämna ett svar