Vad är kardiovaskulär sjukdom?

Last Updated on

 CardiovascularDisease Kardiovaskulär sjukdom är en sjukdom av hjärtat och blodkärl, det kallas också hjärtsjukdom. Hjärtsjukdom kan Contenta många olika problem, som är associerade med ateroskleroisi. Atheroscierosis är en sjukdom som utvecklas när plack byggs upp runt artärerna. Denna uppbyggnad begränsar artärerna och gör det svårare för blod att överföras. Om blodproppar skulle komma från artären kan det leda till att blodet slutar flyta vilket leder till hjärtinfarkt eller stroke.

En hjärtattack uppträder när blodflödet till hjärtat blockeras i någon form av blodpropp. I händelse av att blodproppar av blodproppar helt, kommer den del av hjärtmuskeln som antas att få det blodet att börja dö. De flesta människor överlever där första hjärtattack och kan läka och återvända till sina normala liv över tiden. Men om en person har hjärtattack finns det förändringar som de skulle behöva för att leva förhindra att det händer igen. Läkaren kommer också att rekommendera den person som bestämmer medicinen och livsstilförändringar för att göra baserat på hur illa hjärtat skadades och vilken nivå av hjärtsjukdom som orsakade hjärtat.

Den vanligaste typen av hjärt-kärlsjukdom är en ischemisk stroke. Detta händer när ett blodkärl som matar hjärnan blockeras av blodpropp. Det är när blodtillförseln till hjärnan stängs av. Hjärnan blir skadad och hjärnceller börjar dö. Detta kommer att resultera i oförmåga att utföra särskilda funktioner som är associerade med den delen av hjärnan. De kunde gå eller prata. En hemorragisk stroke uppträder när ett blodkärl i hjärnan brister. Detta orsakas av okontrollerad hypertoni.

Effekterna av stroke kan mycket vara permanenta om alltför många hjärnceller dör efter stroke på grund av att inte tillräckligt med blod och syre är skickade till hjärnan. Dessa celler kan inte bytas ut. Den goda nyheten är att många hjärnceller dör inte, men bara temporärt stängs av. Dessa celler kommer tillbaka online och reparera sig själva. Med tiden kommer reparationerna att få några av kroppsfunktionerna tillbaka till det normala. Andra hjärnceller kan ta kontroll över områden som skadades och styrkan förbättras över tiden, till exempel tal, minne, motorfärdigheter. Denna återställningsprocess görs vanligtvis med hjälp av rehabilitering.

Hjärtfel betyder att hjärtstoppet, det kallas kongestivt hjärtsvikt, och hjärtat pumpar fortfarande blod, men kroppen behöver att syre inte uppfylls. Det betyder att hjärtat inte kan hålla fast vid arbetsbelastningen som behöver ge syre till alla kritiska celler i kroppen.

En Arrthythnmia är en onormal rytm i hjärtat som pumpar. Det finns olika typer av rytmier, hjärtfrekvensen kan vara antingen för långsam eller snabb eller oregelbunden. Bradykardi är när hjärtat är mindre än 60 slag per minut och Tachcardia är när det är mer än 100 slag per minut.

Hjärtvärdesproblem händer i stenos när blodvärdena i hjärtat inte öppnar upp tillräckligt för att flödet blod ska gå igenom fritt. Det kallas regurgitation, när hjärtventilerna inte stänger ordentligt och låter blod läcka igenom. Mitralventilen prolapsed är när värdepjäserna buler eller värdet prolaps tillbaka in i hjärtans övre kammare.

Health Life Media Team

Lämna ett svar