Vad är Joint Pain och hur man fixar det.

Last Updated on

 Ledningar från kopplingar mellan ben, De ger stöd och hjälper dig att flytta. Varje lag i lederna från sjukdom eller skada kan hindra din rörelse och leda till mycket smärta.
Många många tillstånd kan leda till smärtsamma leder, bestående av reumatoid artrit, osteoartrit, bursit, gikt, sprains, stammar och andra skador. Smärtsmärta är smärtan är extremt vanlig. I en nationell undersökning beskrev ungefär en tredjedel av de vuxna som har ledsmärta under de senaste 30 dagarna. Knäsmärta var det vanligaste klagomålet, som stöddes av axel- och höftsmärta, men ledvärk kan förändra vilken del av kroppen som helst från fötterna och anklarna till dina händer och axlar. När du blir äldre smärtsamma leder blir allt vanligare.
 
Smärtsmärta kan sträcka sig från mildt irriterande till försvagande, det kan gå bort efter några (akuta) eller sista av flera veckor eller månader (kronisk). Även kortvarig smärta och svullnad i lederna kan förändra livskvaliteten. Oavsett orsaken till ledsmärta, kan du få vanligtvis hantera det vilket läkemedel, fysioterapi eller alternativa behandlingar.
 
Din läkare kommer initialt att försöka diagnostisera och behandla och behandla tillståndet som skapar din ledvärk. Syftet är att minska smärta och inflammation och bevara ledfunktionen. Behandlingsalternativ inkluderar:
 

Anatomy of the Knee


 
Läkemedel
För måttlig att betjäna ledsmärta med svullnad kan en över disk eller receptbelagd icke-steroidal antiinflammatorisk läkemedel (NSAid), såsom aspirin, ibuprofen (Advil Motrin) eller naproxennatrium (Aleve), ge lättnad. En ny generation av NSAid-läkemedel som kallas Cox-3-hämmare (celecoxib) är också till hjälp för smärtlindring, men alla utom ett av tre läkemedel (Celebrex) har tagits tillbaka från marknaden. Återkallad På grund av en ökad risk för hjärtinfarkt, stroke och andra kardiovaskulära händelser kan NSAidS också ge biverkningar, vilket möjligen ökar risken för gastrointestinal blödning.
 
Om du har mildare smärta utan inflammation kan acetaminofen (Tylenol) vara effektivt. Var försiktig när du tar detta läkemedel, särskilt om du dricker alkohol eftersom hög kan orsaka leverskador. På grund av risken bör du ta någon av dessa smärtstillande medel med försiktighet.
Om din smärta är så allvarlig att NSAid och Cox-2-läkemedel inte är tillräckliga, kan din läkare ordinera en mer potent opioidmedicinering. Eftersom opioida droger kan ge dåsighet bör du bara använda dem under en läkares bil. De som kan orsaka c omstipation, vilken ou kan lindra genom att använda laxermedel.
Andra droger som kan hjälpa till att lindra smärta är:
Muskelavslappnande medel för att behandla muskelspasmer (kan användas tillsammans med NSAid för att öka effekten.
Vissa antidepressiva medel och antiepileptiska läkemedel (vilka båda stämmer med smärtsignaler)
 
Aktuella agenter
Capsaicin – ett ämne som finns i chili från artrit och andra tillstånd. Capsaicin andra förhållanden, kapsaicin blockerar substans P som hjälper till att skicka smärtsignaler, och det utlöser utsläpp av kemikalier i kroppen som kallas endorfiner som blockerar smärta, Biverkningar av kapsaicin-krämskydd som brinner eller sticker i området där det används. Ett annat topiskt alternativ är en artritkräm Contentande ingrediensens metylsalicylat (Ben Gay
 
Injektioner
För personer som inte får smärtlindring från orala eller aktuella läkemedel kan läkaren injicera en steroidrecept (som kan kombineras med lokalbedövning) direkt i foget var tredje månad till fyra månader. Steroiddoser används till patienter med leddsjukdom, artrit, tendinit. Förfarandet är effektivt, men i de flesta fall är effekten tillfällig. Det kan också biverkningar. Om steroidinjektioner maskerar en skada, kan du överanvända fogen och skada den ytterligare.
Andra injektionsalternativ är:
Avdragsvätska från leddet görs ofta tillsammans med steroidinjektion. Injektioner av hyaluronan, en syntetisk version av den naturliga fogvätskan. Detta används vanligtvis för att hantera artros.
 

Understanding Osteoarthritis


 
fysisk terapi
Du kan arbeta med en fysioterapeut för att stimulera musklerna runt leden, stabilisera fogen och öka ditt rörelseområde. Terapeuten kommer att använda förfaranden som ultraljud, värme eller kallterapi, elektrisk nervbehandling och stimulering.
 
Om du är överviktig kan viktminskning minska trycket på dina smärtsamma leder. Övningar är ett effektivt sätt att gå ner i vikt (tillsammans med kost), men du bör vara försiktig och hålla fast med lågt slagande övningar som inte längre kommer att irritera fogen. Lågkollisionsövningar är cykling och simning; båda anses vara de bästa för återhämtning eftersom du tränar lederna utan att lägga på dem. Eftersom vattnet är flytande kommer simning att lindra det gemensamma trycket under rörelsen.
 
Hemvård
Du kan lindra kortsiktigt obehag med några grundläggande tekniker hemma. Ett protokoll identifieras med akronyn PRICE:
 
Skydda din fog med en wrap eller spännbarn
Resta leddet, undvik all aktivitet som kommer att orsaka smärta.
Is fogen i ca 15 minuter, flera gånger varje dag
Kompressfog som applicerar en elastisk omslag
Höj eller lyft fogen ovanför hjärtets nivå
 
Applicera is mot dina smärtleder kan hjälpa till att lindra smärtan och inflammationen. För muskelspasmer genom hela lederna, försök att applicera en värmepanna eller linda många gånger om dagen.Dina läkare kan föreslå att du binder eller splintar leddet för att minska rörligheten eller minska smärta, men undvik att hålla fogen på ett ställe för länge eftersom det kan jämnt bli styvt och förlora sin funktion.
 
Alternativa behandlingar
Vissa analyser har visat att glukosamin och kondroitintillskott kan hjälpa till med ledsmärta och förbättra funktionen. Bot av detta ämne är komponenter i normalt brosk som hjälper kuddar av ben och skyddar lederna. Glukosamin och kondroitintillskott finns i kapsel, tablett, pulver eller flytande form, även om dessa kosttillskott inte fungerar för alla, de är säkra att försöka eftersom de inte har några signifikanta biverkningar.

 
& Nbsp;
 

Finger Anatomy: Understanding Muscle Movement, Joints, and Nerves

Health Life Media Team

Lämna ett svar