Vad är gastroenterologi

Gastroenterologi är en gren av medicin som fokuserade på matsmältningssystemet och störningar som hör samman med det.
 
De sjukdomar som påverkar området gastrointestinal , inklusive många organ som sträcker sig från munnen tån anus, längs med matsmältningskanalen är ett fokus för gastroenterologin. Läkare som arbetar inom fältet är gastroenterologer. Typiskt skulle ha fullgjort åtta års förmedicinsk och medicinsk utbildning. En praktikplats som sträcker sig åtminstone ett år och tre års internmedicinsk bostad och två till tre år inom gastroenterologi. Några gastroenterologi-praktikanter avslutar det fjärde året av sin skolgång (men det skulle tekniskt vara deras sjunde år av doktorandutbildning) i transplantat hepatologi, motilitet, inflammatorisk tarmsjukdom och avancerad endoskopi.
 
Hepatologi även känd som hepatobiliär medicin omfattar studien av gallröret, bukspottkörteln, leveren. Det är en subspecialty av gastroenterologi. I vissa länder har snabb tillväxt dock lett till att vissa läkare specialiserat sig på detta område och kallas hepatolog.
 
Störningar och svårigheter relaterade till viral hepatit och alkohol är viktiga drivrutiner för personer som söker specialist på hepatologi. idag har över 2 miljarder människor blivit infekterade med hepatit B-virus vid någon tidpunkt i sitt liv. Det finns över 350 miljoner ihållande bärare av hepatit B. Nästan 80% av alla fall av levercancer kan tillskrivas antingen hepatit B eller hepatit C-virus. Detta är bara andra än cancer som ett känt medel som orsakar cancer. Den goda nyheten är att med mer omfattande vaccinationer och strikt screening före blodtransfusioner tror många experter att det leder till lägre infektionshastigheter. Men i många länder ökar konsumtionen av Alkohol och det är också människor med cirros eller andra relaterade komplikationer.
 
Gastroenterologi (och hepatologi) är studien av normal funktionell som vi ell sjukdomen i esophagus , vilket är halsen eller matröret). Mag, tunntarmen, tjocktarmen, tjocktarmen och ändtarmen. Den hanterar också de associerade organen i matsmältningen, såsom lever, gallkanaler, bukspottkörtel och gallblåsan. En gastroenterolog studerar normala funktionsorgan (fysiologin), inklusive rörelser av ämnen genom rörformiga organ, såsom magtarmen och tjocktarmen, matsmältning och upptagning av näringsämnen i kroppen samt avfallshantering utvisad från kropp. Det finns många olika sjukdomar vanliga och kritiska sjukdomar som gastroenterologer behandlar. En av de viktigaste rollerna för gastroenterolog är att upptäcka cancer tidigt. Det är viktiga cancers som esofagus, mag, tjocktarmen, rektum, lever och behandlas framgångsrikt om det upptäckts tidigt.  The_Colonoscopy
 
Gastroenterologen är noggrant utbildad i gastrointestinal endoskopi. Endoskopet är ett mycket tunt och flexibelt rör som är försedd med cancer i rörets huvud och tillsammans med styrljus. Design för att hålla patienten så bekväm som möjligt, den här enheten rör sig försiktigt smidigt genom mag-tarmkanalen för att ge en tydlig bild av insidan av matstrupen, magen, duodenum och tjocktarmen. Ett gastroskop används för gastroskopi, som undersöker halsen. Ett kolonoskop används i koloskopi för att undersöka tjocktarmen eller tjocktarmen. Ett speciellt sidokendoskopi gör det möjligt för doktorn att visualisera gallkanalerna och bukspottkörteln i en anskaffning, kallad endoskopisk-retrograd-kolangiopancreatografi eller ERCP. Särskilt endoskop använder mikroskopi och våglängder av ljus för att upptäcka cancer,
 
 colonoscopy- Endoskopi är en av de mest pålitliga metoderna för att upptäcka gastrointestinala sjukdomar. Fysiska undersökningar, x satser och andra bildhanteringsverktyg kan ge ytterligare stöd till en gastroenterolog vid diagnosen.
 
Vanliga åkommor i gastroenterologi,
 
“Matförgiftning” Gastroenterit är en generaliserad term med hänvisningar till akut diarrésjukdom karaktär av förlust eller mycket frekventa rörelser, magkramper, illamående eller kräkningar. Om det är matburet kallas det “matförgiftning”. Det förekommer ofta när någon reser till ett annat land, där vatten och offentlig hygien inte är så bra som vad hans eller hennes kropp brukar. Detta kallas också “resenärer diarré.
 
Irritabelt tarmsyndrom är en annan sjukdom i gastroenterologi, som är en funktionell gastrointestinala sjukdom. Detta betyder att det inte orsakas av någon särskild sjukdomsenhet. Det kallas också irritabel tjocktarm eller nervöst tjocktarm. Detta sker vanligen med buksmärta och obehag som ofta lindras genom tömning av tarmarna och är relaterat till tarmfrekvens och avföring. Det kan också finnas svårigheter och ansträngda avföring som passerar och passagen av slem tillsammans med honom känsla för uppblåsthet och abdominal distention. Det finns flera typer av IBS, som kan alternera mellan förstoppning och diarré.
 
Vad gör gastroenterologi unik?
 
Det ger en övergripande förståelse för en stor sannhet för gastrointestinala sjukdomar. Huvuddelen av forskningen h som involverar gastrointestinala endoskopiska förfaranden samt tolkning av resultat sker i gastroenterologi. Forskning har visat att gastroenterologer utför högre kolonoskopiundersökningar och omfattande rådgivande uppgifter jämfört med andra läkare. Detta innebär att de kan vara mer exakt upptäckt av polyper och cancer genom koloskopi. En djup förståelse av gastrointestinalt kan leda till färre komplikationer från procedurer och färre dagar på sjukhuset för många gastrointestinala tillstånd som hanteras av utbildade gastroenterologiska specialister. Han drar nytta av att kunna tillhandahålla mer fullständig, noggrann och noggrann vård för patienter med gastrointestinala tillstånd, vilket särskiljer gastroenterologer från andra läkare som tillhandahåller några liknande tjänster.
 
& Nbsp;
 
Förstå matsmältningssystemet
 
Förstå matsmältningsanatomin

Lämna ett svar