Vad är en bra kost för pankreatitssjukdomar?

Last Updated on

 Vad är pankreatit?
Bukspottkörteln är organet i kroppsdelen av människokroppen som hjälper dig att styra hur kroppen behandlar socker. Bukspottkörteln tjänar också till att frigöra enzymer och att hjälpa honom kropp i att smälta mat. När din bukspottkörteln blir svullnad eller inflammerad från en sjukdom som pankreatit, kan den inte utföra sin funktion. Detta problem är känt som pankreatit.
 
Eftersom bukspottkörteln är så nära kopplad till kroppens matsmältningsprocess kan bukspottkörteln påverkas betydligt av de typer av livsmedel du väljer att konsumera. Vid svåra pankreatit produceras bukspottkörteln genom gallstenar. Men i fall av kronisk pankreatit, där flare-ups återkommer när tiden går, kan din dagliga diet ha mycket att göra med de utlösare som orsakar problemet. Forskare finner ut mer om mat du kan äta för att skydda och till och med hjälpa till att läka din bukspottkörtel.
 

What is Pancreatitis?


 
MÅL FÖR ÄTA
Saker att konsumera när du har pankreatit
Att få din bröstcancer frisk, koncentrera sig på måltider som är rikliga med protein, lägre i animaliska fetter och har antioxidanter. Dessa inkluderar leverorgan, bönor och torkade bönor, klara soppor och mejeriprodukter (exempel på dessa är linmjölk och mandelmjölk). Dessa är mat du bukspottkörteln behöver inte jobba så svårt att bearbeta. Forskning tyder på att många personer med pankreatit kan tolerera så mycket som 30-40% av kaloriförbrukningen när fettet är från hela livsmedelskällor eller medelkedjiga triglycerider (MCT). Andra gör bättre med lägre konsumtion som ofta är tjock på 50 gram eller mindre varje dag.
 
Spenat, blåbär, körsbär och korn hela korn arbetar för att skydda din matsmältning och bekämpa de fria radikaler som skadar dina organ. Om du är något som längtar efter, ta färsk frukt i stället för tillsatta socker, eftersom individer med pankreatit är riskabla för diabetesproblem. Tänk på tomater som är körsbärsgurkor och hummus och färska frukter som behandlar go-tos. Din bukspottkörtel kommer att tacka dig.
 
 FOODS TO LIMIT
Vad du inte ska konsumera när du har pankreatit
Livsmedel du bör begränsa inkluderar:


               

 • rött kött
 •              

 • orgelkött
 •              

 • f ried foods
 •              

 • frites och potatisflis
 •              

 • majonnäs
 •              

 • smör och margarin
 •              

 • fullmjölk mejeri
 •              

 • bakverk och godis med tillsatta sockerarter
 •              

 • drycker med tillsatta sockerarter

Om du försöker bekämpa pankreatit, bör du fokusera på att undvika fettsyror i din kost.Livsmedel som kan stekas eller är vanligtvis beredda med fett och oljor, som snabbmat och pommes frites – Dessa tenderar att vara de värsta föregångarna. Organ kött, fullmjölk mejeri, potatischips och majonnäs också topp valet av livsmedel att begränsa.
 
Livsmedel som har varit friterad eller beredd kan utlösa en flare-ups när du har pankreatit. Du kanske också vill minska konsumtionen av mjöl som är raffinerade i kakor, bakverk och mellanmål. Dessa matvaror kan beskatta den maskin som är matsmältningsanordningar vilket leder till att dina insulinnivåer stiger, vilket kan utlösa diabetes.
 
RECOVERY DIET
Pankreatit Recovery Diet
Om du återhämtar dig från akut eller kronisk pankreatit bör du undvika att konsumera alkohol, särskilt hårda likörer. Om du röker cigaretter, kommer du också att sluta. Du borde fortsätta att ständigt fokusera på att äta måltider som är fetma, det kommer inte att göra det svårt för din bukspottkörtel att bearbeta som orsakar inflammation. Du bör också överväga att förbli hydratiserad, behåll en elektrolytdryck eller kanske en behållare av vatten med dig hela tiden. Du till en nutritionist som hjälper dig att hitta sätt att ändra din ätningsrutin för evigt om du har blivit sjukhus på grund av en fläck i pankreatit, kommer din läkare troligen att referera.
 
Människor som har kronisk pankreatit upplever ofta undernäring på grund av nedsatt pankreasfunktion. Vitaminerna A, D, E och K förekommer oftast saknas hos de som drabbats av pankreatit.
 
Dietrekommendationer
Kontrollera alltid med din dietist eller läkare innan du ändrar dina matvanor om du har pankreatit. Här är några tips de kanske rekommenderar:
 
Ät mellan sex och åtta små portioner om dagen för att hjälpa till att övervinna pankreatit.Detta kan vara enklare på ditt system som är matsmältning än 2 eller 3 stora måltider.
Använd MCT så mycket av ditt fett eftersom denna typ av fett inte behöver enzymer som är bukspottskörteln smälta. MCTs finns i naturliga oljor av kokos och palmkärnor och erbjuds av hälsobutiker som är många.
Undvik att äta en diet som tar in för mycket fiber på en gång, eftersom det kommer att sakta ner matsmältningen och hamna i den mindre än idealiska absorptionen av näringsämnen från måltiderna. En liten mängd fiberintag kan emellertid också göra matprocessen mindre effektiv. Intag av en balanserad nivå av fiber, som de flesta andra livsmedel är avgörande.
Har ett multivitamintillskott för att säkerställa att du behöver, oavsett hur det är troligt att du måste bota din mat som du får näring.
 

Pancreas Divisum


 
RESONERAR
Orsaker till pankreatit
Den mest typiska orsaken till kronisk pankreatit dricker alkohol som är för mycket i linje med USA: s avdelning för hälsa och mänskliga lösningar. Pankreatit kan också vara ärftlig, eller symtomen på en reaktion som är autoimmun. Problemet är avstängt av en blockerad gallgång eller gallsten ofta av akut pankreatit.
 
BEHANDLING
Andra lösningar för pankreatit
En hälsosammare förändring av ditt livsmedelskvalité hjälper dig att känna dig mycket bättre om du har pankreatit. Det kan dock inte vara tillräckligt att helbreda bukspottkörteln helt, men det kommer åtminstone att stanna och eventuella ytterligare skador på bukspottkörteln och hjälpa till med helingsprocessen. Din läkare kan rekommendera kompletterande eller konstgjorda enzymer som kan vara pankreas, att du bara tar med varje måltid. Du kanske vill bestämma dig för att prova en alternativ terapi som yoga eller akupunktur för att öka din läkares föreskrivna behandling med pankreatit om du fortfarande upplever smärta från kronisk pankreatit. En endoskopisk ultraljud eller kirurgi kan föreslås under behandlingens gång som nästa steg om smärtan fortsätter.
 

Health Life Media Team

Lämna ett svar