Vad är en Astigmatism i ögat?

Last Updated on

 Astigmatism1 Astigmatism anses ett mest missförstå visumproblemet. Många människor kan kalla detta tillstånd astigmatism snarare än astigmatism. På samma sätt som närsynthet eller framsynthet är astigmatism ett arbete som innebär att det är ett problem med sjukdomen eller ögonhälsan. Det är helt enkelt ett problem med hur ljuset fokuserar.
 
I ögat med astigmatism kommer ljuset inte in i ett enda fokus på näthinnan för att ge tydlig syn. I stället uppstår flera fokuspunkter, antingen framför näthinnan “eller bakom det båda.
 
Symptom på en astigmatism
 
Astigmatism orsakar vanligtvis visionen att vara förvrängd eller suddig eller förvrängd i viss mån på alla avstånd.
Symtom på unfixed astigmatism är ögonstam och huvudvärk, speciellt efter läsning eller annan långvarig visuell uppgift.
 
Vad orsakar Astigmatism
 
En onaturlig formade hornhinna orsakar astigmatism. Med astigmatism är hornhinnan formad som en oval eller fotboll, med en meridian som är signifikant mer krökt än meridianen vinkelrätt mot den. I ett normalt öga har hornhinnan en symmetriskt rund form (som en baseball).
 
Ett enkelt sätt att förstå meridaner är att tänka på ögonens framsida som klocka, och linjen som förbinder 12 och 6 är medianerna, och 3 och 9 är en annan.
 
De brantaste och smalaste meridianerna av ett öga med astigmatism kallas de viktigaste meridianerna.
 
 Astigmatism 2 I vissa fall Omständigheter, astigmatism induceras av linsens form i ögat. Denna astigmatism, till en annan, är från den vanligaste hornhinnan astigmatism.
 
Astigmatism 3 Typer av astigmatism
 
Det finns tre typer av astigmatism


                 

  • Myopisk astigmatism – Detta inträffar när en eller de viktigaste meridianerna i ögat är närsynt (om båda andra meridianerna är närsynta, är de myopiska i olika grad)
  •              

  • Hyperopisk astigmatism.En eller båda huvudsakliga meridianerna är rädda (om båda är framsynta, är de hyperopiska i olika grad.

  •              

  • Blandad astigmatism.En viktig meridian är närsynt, och den andra är framsynt.


Astigmatism kategoriseras också med regelbundna eller oregelbundna. Med en vanlig astigmatism är den huvudsakliga meridianen 90 grader från varandra (vinkelrätt mot varandra). I regelbunden astigmatism är de främsta meridianerna inte vertikala. De flesta fallen astigmatism tenderar att vara vanlig hornhinna astigmatism, vilket ger framsidan ögat en fotbollsform.
 

 
Oregelbunden astigmatism kan orsakas av ögonskada som orsakade ärrbildning på hornhinnan, från vissa kirurgiska ingrepp eller från keratokonus, en sjukdom som orsakar uttining av hornhinnan.  astigmatismförfarande
 
Hur vanligt är Astigmatism?
 
Normalt sker astigmatism ofta tidigt i livet, så det är viktigt att schemalägga ett ögonprov för ditt barn för att undvika synproblem i skolan från okorrigerad astigmatism.
 
I en nyligen genomförd studie av barn som var 5-17 år gammal hade mer än 18% astigmatism som var 1,0 diopter (D) eller högre
 
Det finns också signifikanta skillnader mellan förekomsten av astigmatism baserat på etnicitet. Hispanic och asiatiska barn har högsta sannolikhet för astigmatism på 36,9 respektive 33,6%, följt av vita barn 26% och afroamerikaner 20%.
 
En annan studie om 11 000 personer som bär ögonglasögon (inklusive barn och vuxna) 47% hade astigmatism på 0,75 D eller högre åtminstone i ögonen. Hos 24,1% var astigmatism i båda ögonen. Det fanns en hög förekomst av myo [astigmatism (31,7%), vilket var dubbelt så stor som för hyperopisk astigmatism 15,7%
 
Astigmatismstest
 
Astigmatism detekteras under en rutinmässig ögonprov, med samma tekniker och instruktioner som används för att upptäcka närsynthet och framsynthet.
 
Din ögonläkare kan göra retinoskopi kommer att kunna beräkna nivån av astigmatism yo EYE_astigmatism du har genom att skina ett ljus i ögat medan du manuellt lägger till en serie linser mellan ljuset och ditt öga.
 
Även om många läkare fortfarande använder retinoskopi, är detta manuellt och nya teleologi och ögonvårdspraxis ger tillägg och ersättning för testning av astigmatism och andra brytningsfel. Automatiska instruktioner kan ge snabbare preliminära resultat.
 
I vilket fall som helst, om din läkare använder automatiserad brytning eller båda, kommer optometristen eller ögonläkaren att utföra ett annat test för att förbättra resultaten av preliminär astigmatism och andra eldfasta fel.
 
I en manuell refraktur (även en uppenbar refraktion eller subjektiv brytning) använder din ögonläkare instrument som kallas phoropter framför ögonen.Phoropteren Contenter många linser som kan inkluderas framför ögonen en åt gången så att du kan jämföra dem.
 
Om du tittar genom phoropteren vid ett ögonkart i slutet av rummet kommer du att visa olika linser och doktorn kommer att ställa frågor som vilken av de två hyrorna som gör brevet och numret klart “Lins A eller Lins B: Du svarar till frågan hjälper dig att bestämma din glasögonlins.
 
Alternativ för korrigeringsalternativ för astigmatism
 
Astigmatism, som liknar närsynthet och framsynthet, kan normalt korrigeras av glasögon, kontaktlinser och brytningsoperation.  astigmatism
 
Tillsammans med sfärisk lins, kräver kraften som används för att korrigera närsynthet eller framsynthet, att behandling av astigmatism kräver ytterligare “cylinder” -linsstyrka för att åtgärda variationen mellan kraften hos ögonens två viktigaste meridianer.
 
Glasögonreceptet för korrigering av myopisk astigmatism. Ett exempel på detta kan vara -2,50 -1,00 X90
 
Det första numret -250 är sfärkraften i dioptrar för korrigering av myopi i den fladare, mindre närsynta huvudmässiga meridianen av ögat.
Det andra talet -100 är cylinderkraften för den extra myopikorrigeringen som krävs för den mer krökta huvudkaraktären.
 
Det försökta numret (90_ kallas astigmatismens axel. Detta läget (i grader) av den senare huvudmididianen, i 180 graders vridskala, där 90 grader indikerar ögonens vertikala meridian och 180 grader betecknar den horisontella meridianen.
 
Om du bestämmer dig för att bära mjuka toriska kontaktlinser för astigmatism, kommer din kontaktlinsrecept också att Contenta en sfärens effekt, cylinderkraft och axelbeteckning.
 
Gas en permeabel kontaktlinse är ett alternativ eftersom de är lätta och optiska ersätter hornhinnan eftersom ögonens brutna yta, en cylinderkraft och axel kan eller inte behövs, beroende på typen och allvarlighetsgraden av astigmatismskorrigering som krävs.

Health Life Media Team

Lämna ett svar