Ska du prova medicinsk turism?

Last Updated on

 MedicalTourismInfographic  medicaltourism Under de senaste två decennierna har många av oss märkt ökat pris på sjukvården. I ett försök få kontroll över medicinens stigande kostnad kan människor ha börjat se utanför sina nationella gränser. Medicinsturism eller hälsoturism är människor som reser till ett annat land med syftet att erhålla medicinsk behandling. Folk skulle historiskt resa från mindre utvecklade länder för att få medicinsk behandling i mer utvecklade länder. Söker behandling som vanligtvis inte var tillgänglig i sin egen gemenskap. Emellertid har det nyligen funnits att människor som reser från industriländer till mindre utvecklade länder söker behandling för att få betydande kostnadsbesparingar. Även om det traditionella medicinska turismsmönstret fortfarande är i praktiken. Människor kan också resa på grund av att vissa förfaranden inte är lagliga i sitt hemland, till exempel vissa fertilitetsprocedurer.

Det finns många behandlingar som människor reser för: operationer, tandbehov eller fertilitet. Vissa människor kan resa eftersom de har sällsynta eller specialiserade sjukdomar, såsom genetisk störning, till länder där det är bättre förstått. Nästan varje typ av behandling är och hälsovård finns tillgänglig genom medicinsk turism, till och med psykiatri och begravningstjänster.

 medicinsk turism-vid-land Det finns många faktorer som påverkar medicinsk turism och dess popularitet. Den höga kostnaden för sjukvård i ett land är överlägset den största orsaken till den stora tillväxten inom medicinsk turism. Långa väntetider för vissa behandlingar och förfaranden kan leda till att människor letar efter alternativ. Lättnaden och överkomligheten att resa till ett främmande land är nu i räckhåll för miljontals fler människor över hela världen. Det har också skett extraordinära förbättringar och teknik och standarder eller hälsovårdsbestämmelser i många länder. Medicin kan komma ifrån och gå till olika länder av olika skäl. Människor från Storbritannien kanske vill undvika väntetider, och människor från USA kan leta efter billigare kostnader.

 Medicinsk turism Som du ska undersöka medicinsk turism märker du att det finns stora prisskillnader i vad det skulle kosta ett förfarande i den första / utvecklade världen jämfört med andra länder över hela världen. Levertransplantation kan till exempel kosta 300 000 dollar i USA & A och 91 000 USD i Taiwan. Denna låg kostnad, bekvämlighet och snabbhet och mest av allt vårdkvalitet är de främsta anledningarna till att vi ser denna explosion i medicinsk turist.

Medicinsk behandling statistik tyder på att det över 800K kanadensare som spenderade tid i medicinsk behandling och procedur väntelista i genomsnitt 10 veckor. Även om de kanadensiska hälsotjänsten är olika beroende på proceduren eller väntetiden kan vara en mycket svår utmaning för patienterna. Medicinsk turist kommer från många platser runt om i världen. De kräver också tjänster för första världsländerna, eftersom de kommer att ha höga förväntningar på vård.

I stora, högt utvecklade länder som den amerikanska medicinsk turismen kan hälften stora disstabiliserande effekter, kosta vårdgivare tusentals dollar. Det förväntas att hälsoturismen kommer att växa med 10 gånger under det närmaste decenniet.

& Nbsp;

Health Life Media Team

Lämna ett svar