Sex Buttocks övningar för att hålla det lyftt och runt

Last Updated on

Med förekomsten av non-stop media. Det är inte förvånande varför några kvinnor och män är oroade över det där figuren. Det är viktigt att hålla en sund självuppfattning om hur du ser ut. Ett av de bästa sätten att ha en hälsosam kroppsbild är att träna. idag kommer fokus på skinkor, ett område som får stor uppmärksamhet. I de flesta fall vill du hålla din rumpa väl tonad, rundad och lyft. Men ha en välformad rumpa inte bara visuellt attraktiv, men det är också bra för vår hälsa också.
 
Faktum är att det har funnits olika undersökningar som visat att det finns andra hälsofördelar för att ha en hälsoskugga. Forskare från Oxford University fann att kvinnor som tenderar att ha större rygg och lår uppvisade en lägre risk för fetma-länkade tillstånd, till exempel hjärtsjukdomar och diabetes.
 

Anatomy of the Butt (buttocks)


 
Så, om du också vill ha en välformad, lyft och rundad rumpa, så har vi listat sex bra och enkla övningar som kan fungera underverk för dig!
 
1. Donkey Kicks
En enkel, men kraftfull övning. Du kommer först ner på dina fyra. Placera dina knän under dina höfter och dina händer under dina axlar. Håll ditt vänstra ben böjt på golvet, samtidigt som du höjer din högra tills den är lateral, pekar upp mot taket (i 90 graders vinkel). Därefter börja kontraktera din rumpmuskler. Ta sedan tillbaka benet, men rör inte golvet. Upprepa 10-12 gånger. Byt sedan över till ditt andra ben och minska träningen för tre uppsättningar på varje ben.
 
 2. Bulgariska Split Squats
Denna övning kan verka lite udda, men det är en mycket produktiv övning. Ta en stol och placera spetsen av din högra fot på den. Ditt vänstra ben bör sedan fixeras vid lunglängden framför dig. På ett lungläge, börja droppa din kropp ner tills ditt vänstra knä är lateralt mot golvet och ditt högra knä berör nästan det. Om du skulle känna dig mer avslappnad, försök använda hantlar.
 
 3. Gående utfall
För den här övningen kan du använda hantlar, eller inte, det är baserat på din preferens. Stå upp; dina fötter ska vara bredvid varandra i linje med dina axlar och behålla handens position nere vid dina sidor eller i dina höfter. Gör ett steg framåt med ett ben och tryck ner tills ditt baksida knä nästan rör golvet samtidigt som du behåller bröstet och torsolen i upprätt läge. Ta sedan fram din mat och stå upp. Upprepa denna rörelse med det andra benet. Utför tre uppsättningar av 10-12 repetitioner på varje sida.
 
4. Glute Bridges
Detta är en enkel och bra övning. Ligga platt ner på ryggen. Böj dina armar och knän vid dina sidor eller håll dem säkrade på din mage. Därefter sänka ryggen, lyft din rumpa och kläm musklerna i din rumpa. Kom ihåg att hålla din abs tätt och börja sedan lyfta din kropp tills dina knän är parallella med dina höfter. Håll i denna position i 4-5 sekunder. Gör tre uppsättningar av 10-12 repetitioner.
 
5. Sumo Deadlifts
Du behöver en skivstång eller en hantel för att utföra denna övning. Din fötter ska spridas vid varandra, med tårna vända utåt. Placera skenan bredvid dina fötter. Då, när du böjer ner knäna, nå för barbell. Håll bröstet och ryggen rakt. Tryck sedan igenom fötterna och börja skjuta dina höfter framåt och klämma på din rumpmuskulatur samtidigt.
 
 6. simmare
Detta är en av de svåraste träningarna jämfört med de andra fem. Det tenderar dock att vara mycket effektivt. När du ligger på din mage, räcka fram dina armar flera tum högre än marken med handflatorna nedåt. Entreprenören klämmer på dina klutar medan du lyfter båda benen från marken. Höj sedan högerbenet och vänstermen in i luften, som om du simmade. Fortsätt denna rutin med hjälp av den andra sidan av din kropp. Ändra fram och tillbaka snabbt. Gör tre uppsättningar, 45 sekunder vardera.
 

What Is Piriformis Syndrome

Health Life Media Team

Lämna ett svar