Safe Soaps and Cleansers for Acne

Last Updated on

 Säkra tvål och rengöringsmedel för akne
 
Varför är det så viktigt att tvätta ditt ansikte? Du slather på tvålen, skölj huden med vatten, klappa dig torr, och du är på väg ut genom dörren.
 
Otroligt, för människor med akneproblem är det inte så enkelt, hudvård innebär mycket mer tid och extra ansträngning.
 
För de som har akne väljer du rätt rengöringsmedel för att hjälpa till att rensa huden i samband med bakterier som producerar deras metod i täppt hårrötter och resulterar i utbrott. En rengöring som är grundlig eliminerar döda celler vid första ögonkastet av sin hud, vilket gör det lättare för aknemedicin att absorberas.
 
För att bekämpa akne, sitta eller stöta utbrott krävs en stark rengöring för att försäkra dig om att smuts ska avlägsnas och huden ska hållas ren. Undvik ansiktsrengöringsmedel som är hårda som kan ta bort sebums hud. Hård rengöring och skrubbning kommer helt enkelt att lämna dig med röda, irriterade epidermier som kan marknadsföra flare-ups av dina nuvarande zits.
 
Du kan be din hudläkare att tillhandahålla en receptbelagd rengöringsmedel, eller en överkock på det som fungerar på den akne-utsatta epidermis.Men notera dig   bör också noggrant uppmärksamma din dagliga akne naturliga hudvård rutin.Nedan följer rekommendationer som kan hjälpa dig när du väljer en hudvårdsprodukt och rengöringslösning som passar dig, för att hålla din hud snygg och ren.
 
Vilka rengöringsmedel måste jag använda?
 
Du kan köpa en billig rengöringsmedel som är över-the-counter den lokala stormarknaden eller drogaffär. Eller om du borde vara beredd att investera lite mer, spenderar du på en som är associerad med rengöringsmedlen som kan bli avancerade erbjuds på din hudläkare. Det är inte bara hur mycket du spenderar som är viktigt, men exakt hur bra produkten fungerar.


               

 • Vissa märken av ansiktssåpe har ett mycket pH som är alkaliskt vilket ofta irriterar och torkar på din egen epidermis.När du handlar om rengöringsmedel som fungerar väldigt bra på aknehårig hud, så här hittar du:
 •              

 • Köp en mild, nonabrasive och rengöringsmedel som är alkoholfri.
 •              

 • Fråga din hudläkare att hjälpa en akne är placerad av dig rengöring som är acceptabelt för aknebehandlingsprogrammet.Sök efter en rengöringsmedel som passar din hudskiktskvalitet - fet, torr eller kanske en blandning av 2.
  Några acne och zit rengöringsmedel och ansiktssålar har faktiskt lagt till komponenter för att bekämpa zits och öka epidermis utseende. Medicinska rengöringsmedel Contenter akne-kämpande komponenter som salicylsyra, salt sulfacetamid eller bensoylperoxid, vilket kommer att hjälpa till att städa upp huden medan den rengörs. Salicylsyra hjälper till att rensa blockerade porer och minskar svullnad och rodnad. Benzoylperoxid exfolierar din hud och dödar bakterier. Natriumsulfacetamid stör utvecklingen av bakterier.
  För att hålla din hud hydratiserad, leta efter rengöringsmedel som har blötdämpare (petrolatum, lanolin, mineralolja och ceramider) eller fuktgivande medel (glycerin) som håller fukt i huden eller exfolianter (alfa hydroxisyror) till jämna områden som kan vara grov.
  Andra hudvårdstjänster och produkter du kan lägga till i din rutin:

Efter rengöring kan du lägga till en toner för att ersätta ett mer pH-värde tillbaka till normala nivåer i ditt yttre epidermislager.
Exfoliating regelbundet kommer att eliminera epidermis som är död och hjälpa till att hålla dina porer tillgängliga. Detta gör att hudens naturliga olja kan spänna innan den kan blockera hårsäckarna och leda till fler utbrott.
Efter tvättning, använd en fuktgivare märkt "non-comedogenic", vilket innebär att det i allmänhet inte täpper till hudporer. En fuktkräm ska stoppa din hud från dehydrering, speciellt om du använder en aknebehandling som tenderar att torka din hud, som bensoylperoxid. Du behöver för dem som har fet hud, en rengöring som redan Contenter en fuktkräm kan vara allt.
 
Acne Natual Skin Care Tips
 
Följ denna zits hudvård rutin för att begränsa utbrott och hud obehag som är förebyggande

               

 • Två gånger om dagen.Tvätta ansiktet varje gång du står upp och återigen innan du går och lägger dig tidigt på morgonen. Om du har jobbat och du är allt svettig, tvätta eller åtminstone tvätta ditt ansikte så snart som möjligt. Perspiration kan göra din akne värre.

 •              

 • Ren teknik.Varje gång du tvätta ansiktet, använd en liten som är liten till dina fingertoppar. Gnid försiktigt in i ansiktet och skölj med ljummet då vatten. Skrubba inte, eftersom det kan torka och skada din hud. Håll dig också borta från en svamp eller tvättduk, som kan vara grovt nog för att irritera huden.
  Var noggrann.Din finnar hud rutin är inte bara för ditt ansikte. Behandla andra delar av kroppen där du också har akne.

 •              

 • Skydda ditt hudskikt.Hudvård slutar inte när du lämnar ditt badrum. Använd en icke-komedogen solskyddsmedel med en SPF på 30 eller kanske mer som ger både UVA och UVB-säkerhet för att skydda ditt hudskikt som är smärtsamt och känsligt för solljusets hårda strålar. En vatten- eller lätt solskyddsmedel som är vätskebaserad bäst för aknebenägen hud. Begränsa din tid till solljuset, särskilt mellan hela kl. 10.00 och 14.00. Utanför, ha en keps med minst en 2-tums rand och kläder för att täcka huden som exponeras.

Health Life Media Team

Lämna ett svar