Prenatal Vitaminer: Varför är de så viktiga?

Last Updated on

 Denna artikel kommer att svara på några av följande frågor:


               

 1. Är viktiga vitaminer nödvändiga
 2.              

 3. Vad är ett tillägg som är prenatal Jag kan inte få från mat?
 4.              

 5. Exakt vilka näringsämnen behöver jag som inte kommer att bli ett prenataltillskott?
 6.              

 7. När ska vi börja vitaminer som kan vara prenatala?
 8.              

 9. Hur vet jag vilket prenatalalternativ som är personligt rätt för mig?
 10.              

 11. Exakt vad händer om jag felaktigt tar två prenatala vitaminer när det gäller samma dag?
 12.              

 13. Låt oss säga att jag har svårt att svälja pillarna?
 14.              

 15. Vad händer om vitaminerna stör mig i magen?

Är prenatala vitaminer verkligen nödvändiga?
 
Ja. Det är svårt att få alla näringsämnen du och din baby behöver, även om du äter ett brett utbud av mat, som omfattar kött, mejeriprodukter, frukter, grönsaker, spannmål och baljväxter.
 
Många kvinnor kan dra nytta av att gå till ett prenatalt vitamin-mineraltillskott (försiktigt innan man försöker bli gravid). Betrakta det som en försäkringspolicy för att säkerställa att du får rätt mängd väsentliga näringsämnen under graviditeten.
 
Att ta ett vitamin som är prenatalt ännu viktigare för kvinnor med näringsbegränsningar, hälsoförhållanden eller moderskapsproblem. Det består av kvinnor som:

               

 • Är vegetarianer eller veganer
 •              

 • Är laktos och andra matintoleranser
 •              

 • Missbruk eller röka andra ämnen
 •              

 • Ha särskilda blodproblem
 •              

 • Ha en ätstörning
 •              

 • Ha vissa villkor som är kroniska
 •              

 • Har upplevt bypassoperation som är gastrisk
 •              

 • Har tvillingar eller högre multiplar
 •              

 • Vad vill din OB-GYN du veta innan du väntar?

 •              

 • Aktier som är OB-GYN som hon önskar att hennes patienter skulle göra innan de väntade.Se alla videoklipp
 •              

 • Vad finns i ett hälsotillskott som är prenatalt Jag kan inte få från mat?


Två viktiga näringsämnen – folsyra och järn – ingår nästan alltid i prenatala näringsämnen eftersom de flesta förväntar sig att kvinnor inte får tillräckligt med dem från måltiderna ensamma.
 
Folsyra
 
Att få tillräckligt med detta B-tillskott i innan du blir gravid och verkligen tidigt i din graviditet kan minska barnets risk för neuralrörsdefekter, som spina bifida och anencefali, med upp till 70 procent trettio dagar. Folsyra kan dessutom minska risken för andra defekter, såsom klyftlipa, klyftpalats och specifika hjärtfel. Användning av syra som är folic reducerar även risken för preeclampsia .
 
Kroppen absorberar den syntetiska versionen av folsyra mycket bättre än den naturliga som finns i maten, därför rekommenderas även om du konsumerar en diet som är balanserad, rekommenderas ett tillskott.
 
För mycket mer information, se vår artikel som är klar på syra i din graviditetsdiet.
 

 
Iron
 
De flesta mödrar får inte tillräckligt med doser av järn från kosten för att möta kroppens höga behov under hela graviditeten, vilket kan leda till järnbristanemi. Förebyggande av järnbristanemi kan minska risken för prematur leverans, låg födelsevikt och barndödlighet.
 
För mer information, se vår artikel som är färdig på din graviditetsdiet.
 
Exakt vilka näringsämnen behöver jag som kanske inte är ett prenataltillskott?
 
Kalcium
 
Ditt prenatala vitamin kan Contenta kalcium, men det finns en chans att det inte räcker till. Din kropp behöver kalcium för att hjälpa ditt spädbarn att växa ben som kan vara starka tänder såväl som friskare nerver och muskler (inklusive hjärtat).
 
Många vitaminer som är prenatala mellan 100 och 200 milligram (mg) kalcium, men vissa Contenter inga. Det beror på att kalcium bara är ett mineral som är mycket skrymmande och pillerna är redan tillräckligt stora!
 
För att få reda på hur mycket kalcium du behöver och hur du får det, se vår fullständiga artikel om kalcium i din graviditet diet.
 

How to Eat During Pregnacy


 
& Nbsp;
 
Nödvändiga fettsyror
 
Prenatala vitaminer Contenter inga fetter som är nödvändiga, som omega-3-fettsyrorna DHA och EPA, som är viktiga för tillväxten av ditt barns hjärn-, nerv- och ögonvävnad.
 
Fisk är en viktig tillgång till DHA och EPA, men du måste vara uppmärksam på att du inte tar in fisk som helt enkelt är för mycket hög i kvicksilver medan du är gravid.
 
Eftersom Omega-3 är så viktiga för ditt barn, är det en bra idé att prata med din vårdpraktiserare om kosttillskottets behov
 

 
Vitamin D
 
Din kropp behöver detta tillskott som är fettlösligt hjälp att bygga ditt barns ben och tänder. D-vitamin spelar en roll som är viktigt för att hålla kalcium och fosforhalten.
 
Om du saknar vitamin D under graviditeten kan ditt barn vara lågt på vitamin D under födseln. Detta kan ge din son eller dotter en ökad risk för rickets - osteomalaci (som kan orsaka frakturer och deformitet), oregelbunden benväxt och fördröjd utveckling som är fysisk. En brist på D-vitamin har redan kopplats till en större risk att utveckla graviditetskomplikationer som preeklampsi och diabetes som är gestationella men mer forskning behövs för att verifiera dessa länkar.
 

What is Gestational Diabetes


 
& Nbsp;
 
För att ta reda på hur mycket vitamin du behöver och hur man får det, se vår kompletta artikel om tillägg D i din graviditetsdiet.
 
När ska jag börja vitaminer som är prenatala?
 
Ta ett prenatalt vitamin varje gång du vet att du är gravid.
 
Eftersom folsyra är så viktigt under graviditetens tidigaste veckor, skulle du helst börja ta prenatala näringsämnen för kvinnor som kan bli gravid innan du blir gravid - det är just därför många läkare rekommenderar dem.
 
Att ta vitaminer som är prenatala i minst tre månader innan du blir gravid, kan också minska morgonsjukdom så snart du är gravid. Och du fortsätter att ta prenatala näringsämnen även efter att ditt barn skapats om du ammar ditt barn, kan din läkare rekommendera.
 

Am I Pregnant? What are Pregnancy Symptoms?


 
& Nbsp;
 
Hur vet jag vilket prenatalalternativ som är personligt rätt för mig?
 
Tyvärr har inga krav ställts för exakt vad som ska finnas i mineral- och vitamintillskott eftersom Food and Drug Administration (FDA) inte reglerar dem. Det betyder att det är upp till dig och din vårdpraktiker att göra ja, du väljer en som är lämplig och säker för dig. (Se vår artikel om köp av tillägg för mycket mer vägledning.)
 
Vid din allra första prenatala checkup eller vid en förebyggande uppfattning, kommer din utövare förmodligen att ordinera ett dagligt vitamin eller rekommendera ett varumärke som är överkvalitativt. Ett gott hälsotillskott har vissa näringsämnen (såsom folsyra och järn) som du sannolikt inte kommer att få tillräckligt med på din vanliga kostplan. Det ger emellertid inte mer än de föreslagna kvantiteterna av andra näringsämnen som kan vara skadliga för ditt barn om du tar för mycket - det är mycket vitamin A.
 
Tillägg A - som erhålls från animaliska produkter kan orsaka fosterskador när det är högt konsumerade doser. Det är därför att vitamin A i de flesta vitaminer är prenatal åtminstone delvis i form av beta-karoten.
 
Betakaroten är ett näringsämne som finns i frukter & amp; grönsaker, såväl som din kropp förvandlar denna typ till vitamin A. Till skillnad från vitamin A från animaliska derivat och biprodukter anses betakaroten vara säker även i höga doser.
 
Obs! Se till att du bara tar andra mineraltillskott eller vitamintillskott medan du går till ett prenataltillskott såvida inte din läkare rekommenderar det.
 
Bara om vi felaktigt tar två prenatala vitaminer på samma dag?
 
Oroa dig inte. Att använda två gånger de rekommenderade kvantiteterna av dessa näringsämnen på bara en kommer inte att skada dig eller din bebisdag. Men med en dos som är dubbel kan det ofta vara skadligt. Därför är det viktigt att inte få det gjort regelbundet.
 
Om till exempel utövaren säger att du behöver mycket mer av ett särskilt näringsämne än ditt prenatala vitamin tillhandahåller, ta helt enkelt den extra kvantiteten som ett tillägg som är separat.
 
Vad händer om jag har problem med att svälja pillarna?
 
Prenatala mineral- och vitamintillskott tenderar att vara ganska stora. De kan vara svåra att svälja, särskilt om du klarar av sjukdom.
 
Om det här är ett problem som är lättare att få ner för dig, kan din utövare kunna rekommendera ett sämre tillägg eller en med en smidig beläggning som gör det. (Piller som inte Contenter kalcium tenderar att vara mindre, och du får kalcium på andra sätt.)
 
Tuggbara näringsämnen är prenatala också tillgängliga. Det finns också en graviditet som är pulveriserad att du blandar med vatten. Därför tills du hittar ett prenatalt hälsotillskott du kan ta om du inte gillar en version, fortsätt försöka olika alternativ.
 
Låt oss säga att vitaminerna stör mina mage?
 
Om du tar ett hälsotillskott med högre doser än de föreskrivna 30 mg järn, kan det agitera ditt mag-tarmkanal. (Tillägg som har 30 mg eller mindre kommer sannolikt inte att orsaka några problem.)
 
För att undvika illamående, försök ta ditt tillägg vid sänggåendet eller med en middag för att göra det lättare att tolerera.
 
Att ta mycket järn kan orsaka förstoppning, det är redan ett problem för många kvinnor som väntar. Det kan också orsaka illamående eller, mer eller mindre, diarré.
 
Om järn stör din mage, kommunicera med din vårdpraktiserare om något av det. Om du inte är anemisk, kan det låta rätt för dig att byta till ett tillägg som är prenatalt, mindre järn. Annars bestämmer du för att försöka lindra förstoppning genom att:


               

 • Dricker salladjuice.
 •              

 • Äta två till tre portioner god färsk frukt per dag
 •              

 • Med ett psylliumfibertillägg

Health Life Media Team

Lämna ett svar