Hur man väljer den bästa tandvårdsförsäkringen

Last Updated on

 Att välja en tandvårdsförsäkring plan är nästan alltid stor av en beslutsamhet som att välja en tandläkare. Och i vissa fall är det mer utmanande att välja en plan. En eller två utnämningar till en tandläkare för kontroll och rengöring kommer sannolikt att vara tillräcklig för att du ska kunna avgöra om du och tandläkaren har en bra passform under en längre tid. Men du kan inte hitta problem med din tandvårdsförsäkring tills du verkligen behöver täckningen.
 
Förstå tandvårdsförsäkring
Förstå sjukförsäkringar, vilka individer är beroende av att hämta kostnaderna när de möter stora sjukvårdsräkningar, dentalförsäkringar koncentrerar sig främst på att täcka billiga och förebyggande behandlingar. Majoriteten av planerna täcker 100% av kostnaden för förebyggande vård som kontroller, rensningar och röntgenstrålar, 80% av nödvändiga behandlingar som fyllningar och 50% av mer komplicerade och kostsamma förfaranden som kronor eller rotkanaler . Och i allmänhet måste du vara en del av en tandvårdsförsäkring plan för ett år på minimum innan täckning för de dyrare förfarandena börjar och upp till sex månader för några viktiga restaurerande tjänster.
 
Den genomsnittliga kostnaden för en individuell tandvårdsförsäkring är ungefär $ 350 per år. För en familj kostar priset ca 550 dollar per år. Om du betalar ur fickan för två rengöringar och kontroller, kommer röntgenstrålarna och din kostnad i genomsnitt att vara cirka $ 375- $ 400, enligt American Dental Association. Så, med en tandvårdspolitik, är du i första hand förbetalt för din viktiga förebyggande vård, med lite certitude byggd i det, om du behöver ett par flaskor en tand eller fyllningar, är du också täckt.
 
Du kan köpa tandvård försäkring från en oberoende försäkringsagent, från en online marknadsplats eller partners webbplatser från healthlifemedia.com eller Healthcare Act (Obamacare) hälsoutbyte.
 
Dental Insurance Caps, Limits, and Deductibles
Majoriteten av dental försäkringar som finns tillgängliga tenderar att täcka täckningen på $ 1000 – $ 1500 per år. När du når din årliga keps, måste du betala ur fickan för resten av din tandvård om du fortsätter att ta emot och under året. Oförnimmelsen att den genomsnittliga kostnaden för en krona är $ 750-1200, och priset på ett enda implantat börjar vid $ 1500; Du kan tömma din årliga tandläkningsbidrag ganska snabbt.
 
De flesta tandvårdsförsäkringsplaner tenderar också att ha en “självrisk”, vilket är det belopp som du måste betala för dig för tandvården innan försäkringen börjar täcka deras andel av kostnaderna – i allmänhet $ 50 för en individuellt årligen och $ 150 för en familj. Om du köper en försäkring “bunt” som har hälso- och tandvård, bör du dock se till att din tandläkningsavdrag är avdragbar från din sjukförsäkring självrisk. Det är inte ovanligt att sjukförsäkringen planerar att uppgå till flera tusen dollar i självrisken innan täckningen börjar ens. Om du inte förväntas ta ut tusentals medicinska räkningar årligen innan du behöver tandvård, kommer du noga att vilja att din tandläkare planerar att ha en separat självrisk.
 
Vad är typ av tandvårdsförsäkring bäst?
Om du har en tandläkare och verkligen önskar att fortsätta arbeta med henne eller henne, bör du begära en lista från din tandläkare av försäkringsplaner som deras kontor rekommenderar och accepterar. Om du inte har en tandläkare, eller om du inte har något emot att gå till en annan tandläkare, handla om en plan som fungerar för dig med de täckningserbjudanden du behöver.
 

California Medical Care Coverage


Tandförsäkring som täcker allt
Om proteser, hängslen eller broar är en behandling som du eller en familjemedlem behöver, se till att försäkringsplanen du bestämmer täcker dem. Och bekräfta att försäkringen är tillåten för dig – $ 1000 täckning speciellt för handtag kan vara precis vad du försöker få i en 2-försäkring plan eller tillgodose dina ekonomiska och hälsobehov alls.
 
Tandförsäkringar erbjuder vanligtvis inte omfattande täckning för större restaureringsmetoder som en komplett uppsättning av högkvalitativa proteser och processer som anses kosmetiska som finer och många konventionella försäkringar täcker inte tandimplantat. Om du behöver en betydande mängd korrigerande arbete, är du redo att behandla långsiktiga tandproblem, eller (som nämnts ovan) vill inte eller kan inte vänta ett år innan du kan få den missade tanden ersatt enligt din försäkringsplan, kanske vill titta på en tandsparande plan.
 
Tandsparande program ger rabatter på 10% -60% i genomsnitt tandvård, för medlemmar som betalar en årlig avgift. Dentalbesparingsplaner är ett billigare alternativ till försäkringar, har ingen väntetid, inga årliga kepsar genomförs för att få vård och inga restriktioner för att ta hand om tidigare existerande villkor.
 
Jämförelseshopping webbplatser kan hjälpa till att minska alternativen, men bara du kan välja den plan som passar dig och din familj. Noggrant överväga dina alternativ – tandvård, tandläkarbesparingsplan eller självförsäkring, och välj tandläkarplanen som passar dig.

Health Life Media Team

Lämna ett svar