Hur man får kopior av dina sjukvårdsrekord

Last Updated on

 Process, bekostnad och patienters rättigheter till deras hälsovårdsrapporter
 
Att granska dina medicinska handlingar är viktigt, och det är något som är en bra idé varje gång du ser en läkare. Om du inte befinner dig i ett hälsovårdssystem som ger dig tillgång, måste du göra en fråga om kopior av din journals med mindre du har varit i ett hälsovårdssystem som ger.
 
Enligt federal lag har du de direkta rättigheterna att få kopior på de flesta av journalerna, oavsett om de är papperskopior eller datoriserade journaler.
 
Läkares journaler, medicinska testresultat, labrapporter och betalningsinformation måste säkert ges till dig om du frågar exakt.
 
Den federala lagen som behandlar användningen av våra medicinska handlingar heter HIPAA (uttalad HIP-a), Health Insurance Portability Accountability Act. Dessa riktlinjer behandlar främst integritetsfrågor, men är så betydande att många sjukvårdspersonal fortfarande är förvirrad över hur man kan genomdriva dem. Den förvirringen hjälper ofta det att vara problematisk för dig att skaffa dina dokument, även när du har rätt till dem.
 
Vem kan begära sina hälsovårdsrapporter
Om du vill få kopior av de register som kan vara medicinska då:
 
Du måste vara patienten eller vårdnadshavaren eller föräldern till den patienten vars dokument nu begärs.
Om du inte är patient, förälder eller vårdnadshavare måste du få skriftligt samtycke från patienten, ibland använda formuläret som leverantören ger dig. Vårdgivare eller vårdpersonal kan ha tillgång till register om patienten har beviljat skriftligt tillstånd till leverantören.
US Department of Health och Human Services tillhandahåller användbar bakgrundsdata för underrättelse som kan eller kanske inte har tillgång till patientens register.
Många patienter tror att de eller deras designe är de individer som bara kan förvärva kopior av dokumenten. Faktum är att det finns många andra personer som kan få tillgång till dina uppgifter som är medicinska din auktorisation.
 
Vilka hälsovårdstjänster har dina hälsovårdsrekord
Leverantörer, inklusive sjukvårdspersonal, sjukhus, laboratorier och andra läkare måste hålla många vuxna journaler i sex år eller längre, även om det varierar av den stat där uppgifterna förvaras. I de flesta stater måste barnrekordet hållas i tre till 10 år bortom 18 års ålder eller 21 år. Om de är tillgängliga om du letar efter äldre poster, kontakta leverantören för att se.
 
Leverantörer är skyldiga att dela alla poster eller poster som de har skapat på egen hand eller några testresultat för vilka de har kopior. Också krävs för att dela med sig av en viss information som tillhandahålls för dem i fråga om dig av en annan läkare om den informationen användes för att diagnosen och behandlingen pratades med dig.
Diagnostiska laboratorietestregister, för sådana test som blodprov, CT-skanningar, röntgenstrålar, mammogram eller andra personer, bör begäras genom läkare som beställde dem eller din vård som är en primärläkare. Ändå, från och med 2014, kan du direkt begära dessa resultat från labbet.
 
Om du vill hitta dina sjukhusrekord eller register från någon annan medicinsk anläggning, vill du be dem direkt från den anläggningen.
Dokument som leverantörer inte behöver dela med dig
Kom ihåg att du kanske avvisas tillgång till vissa poster, vanligtvis relaterad till wellness som är psykologisk.
 
Om din leverantör anser att du tillåter dig att undersöka dina medicinska handlingar kan äventyra din hälsa som är verklig begäran vägrar. De kan inte neka dig tillgång helt enkelt, om inte de verkligen tror att upprördhet kommer att orsaka ett försök att skada dig själv eftersom de tror att du kommer att bli upprörd. Om du nekas måste leverantören göra det klart skrivet ner.
 
Sådana dokument och omständigheter är:


               

 1. Psykoterapinoter.
 2.              

 3. Information sammanställd för användning inom fallet.
 4.              

 5. Dokument som inte finns i en bestämd rekordsuppsättning.
 6.              

 7. Dokument som kan äventyra säkerhet och liv.
 8.              

 9. Om posten Contenter referenser till andra personer och din tillgång till posten kan det skada andra människor.
 10.              

 11. Om posten känner till en källa som är lovad konfidentialitet och din förfrågan skulle avslöja den källan.
 12.              

 13. Om du är fängslade och begära dina handlingar från den korrektiva institutionen och leverera posten kan det ha negativa konsekvenser för
 14.              

 15. Säkerhet, hälsa, vårdnad eller rehabilitering av dig själv, andra inmates eller korrectionella anställda.
 16.              

 17. Om den information du begär är en del av en studie och du samtyckte till att dokumenten inte skulle avslöjas medan projektet fortfarande är på gång kan du kanske inte få tillgång till den medicinska rapporten tills projektet är klart .

Hur mycket kostar det att få dina poster?
Du kan behöva köpa de medicinska dokument som du vill leverera skriftligen, via fax eller nyheter som är elektroniska. Köpeskillingen kommer att förändras på grund av faktorer som är flera. Du behöver bara spendera en kostnad som är rimligt att leverera posten. Du kommer att fortsätta leverera din post när du inte har täckt lösningarna som är medicinska.
 
Hur man begärt dina hälsoposter
Många metoder och faciliteter ber dig fylla i en ansökan för att begära dina dokument. Ring leverantörens förfrågan och skriv en kopia av formuläret. De måste vara i stånd att leverera det för dina behov via fax, e-post eller post som är post eller du kan välja den från läkarmottagningens kontor.
 
Om läkarens kontor inte har någon form som är speciell kan du skriva ett brev för att göra din efterfrågan. Inkludera dessa poster:

               

 • Ditt namn, tillsammans med ditt efternamn (om relevant)
 •              

 • Personligt säkerhetsnummer
 •              

 • Födelsedatum
 •              

 • Mobil- och adressnummer
 •              

 • E-postadress
 •              

 • Rekord (er) begärs
 •              

 • Datum för lösningen (månader och år under läkarvård)
 •              

 • Signatur
 •              

 • Leveransalternativ (hämtning, fax, e-post, etc.)

Tänk om din läkare inte längre är i praktiken?
Läkare blir inte i praktiken för alltid. Precis som resten av oss byter de jobb, går i pension, flyttar eller förlorar ens. Åtgärderna att bestämma sig för att försöka få de rekord som är medicinska om vad som hände med din doktors utbildning och registrering när de lämnade.
 
Övning som fortfarande är i gång: Om din läkare har lämnat, fortsätter träningen dock, dina dokument måste vara tillgängliga genom träningen. Håll dig till protokollet som är samma förfrågan dina journaler som om läkaren fortfarande arbetat med den praxisen.
 
Då kommer din nya träningsenhet ändå att ha dina uppgifter om praktiken var såld: om din läkares övning slutade kombineras med eller inköpt av en annan övning. Detta gäller även när din läkare inte längre är där eller i fall där ett blandat läkemedelsbibliotek köpte praktiken. Fortsätt med det protokoll som är samma, skaffa dina journaler som om en läkare fortfarande arbetat där.
 
Om praktiken är ute av drift: Om din läkares träning stängs och det inte längre är i drift, har du tre resurser som är möjliga
 
Först, kontakta ditt närmaste medicinska samhälle. Det kan hända att du kan titta på telefonnumret online eller i telefonguiden. Du kan också få de kontaktuppgifter du behöver genom ditt statliga medicinska samhälle. Någon i det medicinska samhället kan berätta vad som blev av läkarens träning. Det är också möjligt att de kan lära sig var i doktorns dokument nu är inrymt. De kan dessutom vara i stånd att berätta hur man får en rekord som är medicinsk om förfarandet varierar från standardpraxis.
Om till exempel det regionala medicinska samhället inte alltid har den information och kunskap du behöver, kontakta din statliga samhällsorganisation som är medicinsk. Återigen bör en titt på en statens förening ge resultat.
 
Slutligen, om ingen av möjligheterna fungerar i alla fall, kontakta sjukhusen i din ort. Läkare måste fortsätta genom en formell verksamhet för att få privilegier att behandla kunder på ett sjukhus, och flera vårdpraktiker gör detta vid någon tidpunkt i sitt yrke. Du kan kontakta en division som kirurgi eller medicin som är inredning eller personal. De kunde förstå var faktiskt de register som beror på deras klienter behandlade av den läkaren hålls eller har möjlighet att leda dig till den institution som är lämplig.
 
Kom ihåg så snart dina dokument är inrymda någon annanstans; De kommer att vara svåra att hämta om de inte är en av de minoriteter av register som nyligen har använts i en hälsopost som är elektronisk. För den motiveringen kommer du eventuellt att debiteras för de kopior du vill ha.
 
Vad händer nästa
När du har gjort begäran kan du behöva vänta ett tag innan du hämtar dokumenten. Statliga lagar reglerar hur snabbt dessa dokument måste levereras till en kund. I vissa stater kommer du att få tillgång till att granska dem på läkarens arbetsplats genast men kanske måste vänta mellan 10 och 60 gånger för att få dina kopior som våra egna. Andra stater kräver tillgång inom trettio dagar. Dessa tidsstrukturer kan förlängas om det ibland är fallet.
 
Låt oss säga att du nekas åtkomst till dina poster?
Det finns ett protokoll och ett klagomål för att följa om du ska bli avvisad tillgång eller kopior av en dokumentshandlingar. Ta dessa steg om du skulle tro att ditt förnekande inte var lämpligt.
 
Om du upptäcker något fel med dina medicinska rapporter
När du har fått kopior av dina dokument, se till att du granskar dem mycket noggrant. Omedelbart för att vara säker på att de inte kan påverka eventuella framtida diagnoser eller behandling du kan få om du hittar misstag, är det också viktigt att korrigera. Du har rätt enligt HIPAA att begära att dina särskilda medicinska eller fakturering dokument ändras för att förbättra felaktiga uppgifter eller information som är ofullständig. Leverantörer samtycker vanligtvis till att korrekta felaktigheter är faktiska. Men om det här är en distinktion av synvinkel, är din leverantör inte nödvändig för att ändra posten. Om begäran om ändring inte beviljas tillåter HIPAA dig att lämna in en försäkran om oenighet med din post.
 
Vad man ska veta
Att veta vad som finns i din journals är en del av att ta en aktiv roll och kontrollera din livskvalitet. Efter varje besök, ta tid att kolla in din elektroniska journalen, se till att granska den. Förutom att ge dig information om ditt välbefinnande är det en chans att rensa upp misstag eller ens tala om något som inte är klart tillsammans med din läkare.

Health Life Media Team

Lämna ett svar