Hur man behandlar en Crick (Cramp) i halsen

Last Updated on

 När du vaknar med en crick i nacken och runt skulderbladet, vilket gör det obekvämt att vända på huvudet eller ens använda den påverkade armen. Så vad är nästa? “Du har sovit i en besvärlig vinkel” är den mest populära förklaringen.
 
Svårt att göra tungt arbete eller spela sport som tennis eller golf kan också utlösa en crick, som ibland kallas en styv nacke. Ditt skrivbord arbetar med ditt huvud i ett besvärligt läge? Komplicerat med stress och oro, vilket kan göra dig orolig, och sannolikheten för att ditt nackcrick ökar.
 
Ortopedister har ingen konkret definition av “crick”, som tenderar att betraktas som en catch-all term för flera nackskador. Onormalt placera huvudet länge – till exempel om du sover på en kudde som är större eller mindre än den du är van vid – kan du strama nackmusklerna, som går i sammandragning, vilket bildar styvhet.
 
Ett relaterat koncept: Två små “fasett” fogar i varje par nackvirvel ger rörelse, och om du spänner på ledband som omfattar dessa leder, växer de ömma och kastar musklerna i skyddande sammandragning. Detta är sällan känt som facetsyndrom, en beteckning som används för andra typer av nacksårhet, som till exempel whiplashskada. Att hålla nacken i en besvärlig position kan påkänna ligament, som också producerar inflammation. Så kan böja eller rotera kragen plötsligt.
 
En crick kommer i allmänhet lämna sig själv efter några dagar, även om du inte söker läkarvård. Men en crick kan vara tillfälligt invalidiserande och är smärtsam.
 
Hur ska jag behandla en crick
Du kanske vill överväga en överklagande smärtstillande medel som liknar naproxen (Aleve eller generisk) eller acetaminofen (Tylenol eller generisk), aspirin eller ibuprofen (Motrin eller Advil 
).
 
Använd en värmepanna på nacke eller axel eller annan is och värme.
 
Överväg vattenterapi. Stå under en varm dusch och utföra några skonsamma rörelser i nacke och axlar.
 
Ge dig självmassage, eller ta emot en professionell massage.
 
Om din crick inte förbättras med självbehandling, se en läkare, som kan introducera dig till en fysioterapeut. Om du har fler symtom, till exempel svaghet eller stickningar i dina armar, var noga med att hitta läkarvård.
 
Hur man förhindrar att Cricks utvecklas
Om du är benägen att cricks, förlänga lätt dina nackmuskler varje dag. Twist ditt huvud; dra den från ena sidan till den andra.
 
Se till att din säng och kudde hjälper till att hålla nacken i rätt inriktning. Undvik obekväm position under sömnen.
 
Om du arbetar på en dator, håll huvudet upp utan slashing – bibehålla bra hållning, inte för långt framåt eller bakåt.
 
Ta regelbundna raster och vrid huvudet försiktigt.
 
Smärta i halsen Vs. Crick i nacken
Begreppet “en crick i nacken” hänvisar ibland till att ha styvhet i dina muskler som omger dina axelklingor och lägre nacke. Detta skiljer sig från vanlig eller kronisk nacksmärta, som kan produceras av flera saker och återvända med viss förutsägbarhet.
 
En crick i nacken är vanligtvis mer obekväma och styva än en skarp smärta och kan mestadels behandlas hemma. Ibland kan en crick i nacken i korthet begränsa ditt rörelseområde.
 

How to Treat Chronic Neck Pain

Health Life Media Team

Lämna ett svar