Hur man bättre hanterar kolesterol

Last Updated on

 high-cholesterol Om du har hög kolesterol , det kan växa till en betydande medicinska problem. Kolesterol nivåer är något som behöver kontrolleras konsekvent. Om du fick en läsning tillbaka 2009 och tror att det är samma, borde du definitivt få dina kolesterolnivåer kontrollerade igen. Kolesterolnivån kommer att stiga med åldern, så det rekommenderas att någon som är över 20 år borde screed för högt kolesterol minst en gång om vart femte år. Du bör sannolikhet få högre frekvens av screenings om du har stor risk för hjärtsjukdom, det är alltid en bra idé att fråga din läkare. Det finns goda nyheter, om du har höga kolesterolnivåer, kan du omedelbart börja sänka den. Om ditt lågdensitets lipo-protein eller (LDL) (dåligt kolesterol) är på en hög nivå kan du få ner det, snabbt och lättare än du kanske tror. Du kan se betydande minskningar inom sex veckor från det att du börjar ta hälsosamma steg.

1.Ange ett mål för dig kolesterol nivå

Du vet redan att du måste få din kolesterolnivå nere, men hur mycket lägre ska du sikta på. Det kan finnas flera faktorer som påverkar det nummer som är rätt för dig, inklusive familjens historia av hjärtdiaereser, fetma, kardiovaskulär risk, rökning, diabetes eller högt blodtryck.

Om du har hög risk kan en läkare behandla dig för att rikta din LDL till 70 eller lägre. Om din risk är måttlig är LDL sannolikt 103 eller lägre och låg risk kan vara en LDL eller 160 eller lägre. Fler läkare behandlar människor tidigare för höga kolesterolnivåer.

2. Du kan titta på kolesterolmedicin

Livsstilsförändringar kan definitivt hjälpa dig att sänka dina kolesterolnivåer, men om du har hög kardiovaskulär risk kan du överväga att ta mediciner som kan sänka dig kolesterol. Drogterapi kan fungera väldigt snabbt och sänka dina kolesterolnivåer. Att göra grunderna för att äta rätt, träning kan sänka rsiket måttligt, men medicinering kan vara lämpligt om du behöver snabbare resultat på grund av förhöjda risknivåer.

Det finns flera typer av läkemedel som används för att sänka kolesterol, dessa inkluderar naicin, gallsyraharts och fibrater. Statiner är de mest populära behandlingarna som används av individer Statin kan sänka LDL-kolesterol mellan 20% och 50%.

3. Börja träna eller flytta runt

Regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att sänka ditt “dåliga kolesterol, regelbunden fysisk aktivitet kan höja HDL” bra: kolesterol, med upp till 10%. Fördelarna kommer till och med med måttlig träning. Att vara aktiv är ett bra sätt att få dina muskler att fungera och blodcirkulationen bättre så att du behåller hälsoskador på bra kolesterol

4. Du vill undvika mättat fett

Läkare tidigare men som skar tillbaka på kolesterolrika livsmedel, skulle hjälpa till att sänka kolesterolet. Men nu är det tydligt att mättat fett är skyldige, snarare än att begränsa kolesterol. Ägg kommer inte att påverka eller höja dina kolesterolnivåer med mycket. Det gör sedan att titta på nivåerna av fett är närvarande med dig mat. Mättat fett tenderar att producera artär som orsakar proteiner som ökar kolesterol bland andra sjukdomar. Att minska vegetabilisk olja, smör, pinne margarin, förkortning och svamp samt att skära tillbaka på kött kommer att minska ditt kolesterol.

5 Ät mer fibrer, som frukt och grönsaker.

Frukt och grönsaker, och hela grannar, är stora källor till friska antioxidanter och men också kostfiber. Löslig fiber kan hjälpa till att sänka kolesterolet. Det tar kolesterol och absorberar det. Stora källor till fiber är torkade bönor och korn.

& Nbsp;

& Nbsp;

Health Life Media Team

Lämna ett svar