Hur blir jag en neurolog

 En neurolog är en läkare som fokuserar på det behandlande mänskliga nervsystemet. Neurologer behandlar en rad neurologiska sjukdomar och störningar, som omfattar ryggmärgsskador och sjukdomar som epilepsi. Om du vill bli en neurolog måste du vara beredd att genomgå en omfattande utbildning. Att bli en neurolog kan verka skrämmande. Det är möjligt om du tar rätt steg för att komma dit. Efter gymnasiet måste en aspirerande neurolog spendera åtminstone ytterligare 12 år för att få den nödvändiga utbildningen.
 
Grundutbildning – fyra år
När du slutfört din gymnasieutbildning, är det första steget längs resan till att bli en neurolog att tjäna din kandidatexamen. Medicinska skolor har vanligtvis inte en restriktiv lista över acceptabla grader, men antagningspersonal brukar gynna sökande som är stora inom ett relevant område. Fysik, biologi och kemi är sannolikt val för en kandidatexamen. Vissa högskolor och universitet erbjuder också en examen i förväg. Studenter ska försöka uppnå sina grader med det högsta tänkbara betygsnivåmedlet för att öka deras odds för acceptans till en läkarskola.
 
Medicinsk skola – fyra år
Inträde till läkarskola är extremt konkurrenskraftig. Admissionsofficer undersöker kandidaternas grundkurs, extracurricular aktiviteter och bevis på ledarskapsförmåga. När du väl har erkänt dig brukar du bruka dina första två år i klassrummet och relaterade forskningslaboratorier som studerar medicinsk etik, farmakologi psykologi, fysiologi och anatomi. Majoriteten av de sista två åren används för att tillgodose dina kliniska krav. Kliniskt arbete inkluderar att se patienter i kliniker eller sjukhus under närsyn av en licensierad läkare.

 
Eftersom det är svårt att komma in i läkarskolan. Det är viktigt att veta att det finns mer till urvalsprocessen än att få rakt som. Skolor vill ha välskötta individer, och det är viktigt att ha extra läroplaner.
 
Akademisk prestation är viktigt, men det finns mer att vara en utmärkt läkare än att bara ha en hög GPA. Det finns några saker du kan få till läkarskola.
 
Praktik - Ett år
Efter läkarskola kommer du i allmänhet att behöva slutföra din kurs. De flesta praktikplatser fortsätter i minst ett år, medan du får extra erfarenhet av att arbeta med patienter. Praktikanter roterar vanligtvis genom avdelningar, ökar deras kunskaper och förståelse när det gäller specifika områden av neurologiska disciplinen och vården i allmänhet när du fortsätter. Du kommer därför att spendera lite av din tid i neurologi, men du kommer också att tjäna på andra områden, som onkologi eller obstetrik. Detta är ett utmärkt sätt för dig att uppleva den specialitet som du vill jobba med.
 
Bostadsort - Tre år
Ditt bostad är där du börjar fokusera på neurologi allvarligt. Bostäderna går i allmänhet i tre år. Den typiska neurologiska invånaren använder henne och hans tid att utföra rundor med undervisande / övervakande läkare att observera eller undersöka patienter, gå på föreläsningar eller slutföra scenarier kring fallstudier.
 
Fellowship - ett till åtta år
Ett stipendium krävs inte för att bli en neurolog, men stipendier erbjuder vidareutbildning i en neurologi-specialitet och chansen att arbeta bland forskargrupper. De flesta stipendier tenderar att ligga mellan ett och två år, men vissa kan fortsätta i så många som åtta år. Fellesskapets mandat är baserat på det valda underfältet och specifikationerna för det specifika stipendieprogrammet.
 

What is Neurology

Lämna ett svar