Hur blir jag av Whiteheads

Last Updated on

 Det finns många behandlingar tillgängliga för människor som lider av akne whiteheads. Vit form när döda epidermis (hud) celler, talg (olja) och smuts hindrar dina porer. Inte som blackheads, som kan tvingas ut, är whiteheads stängda i porerna. Detta kan göra hanteringen lite svårare.
 
Fortfarande finns det ett löfte när det gäller att bli av med irriterande whiteheads. Från hemmet och naturliga lösningar till OTC-behandlingar och receptbehandlingar kan du välja olika metoder.
 
Vänta och se
Hands-off-tillvägagångssätt
Ironiskt nog är den första åtgärden i whiteheadbehandling att göra ingenting – det vill säga, du kommer att försöka ta en hands-off-strategi. Att röra eller gnugga ditt ansikte främjar inte bara mer pore-clogging smuts, olja och bakterier, men det kan också irritera huden.
 
Plockning och poppande whiteheads fungerar inte, och i många fall kan det orsaka mer skada än bra. Det kan det generera ömhet och varaktig ärrbildning. Din säkraste satsning är att utforska andra avlägsnande och förebyggande åtgärder.
 
Hemlösning
 
Hemlösningar är kanske de enklaste och mest ekonomiska whitehead extraktionsalternativen. De Contenter vanligtvis komponenter som du kanske redan har runt huset. Var försiktig med eventuella skadliga element. Du bör också avbryta all behandling som orsakar hudirritation.
 
Medan vissa hemmedicin stödjer din hud, kan andra föremål förvärra huden. Till exempel:
 
Äppelcidervinäger eller citronsaft kan vara för sura för känslig hud
natron är för hård
Sockerkristaller kommer att förvärra inflammation och även punktera huden
 
Naturliga botemedel
Naturläkemedel växer i popularitet som ett annat alternativ för hudbehandlingar. Medan begreppet “naturligt” verkar uppmuntrande är nackdelen med dessa behandlingar att de inte går igenom de hårdhetsprovningstest som andra mediciner kan gå igenom. Använd följande varningar med försiktighet.
 
Vitamin A-kräm
Vitamin A är ett näringsämne med viktiga antioxidantegenskaper. När det gäller hudhälsa har vitamin A möjlighet att minska rodnad och inflammation samtidigt som den uppmuntrar till frisk celltillväxt.
 
Några nonprescription cremer till försäljning i disken och tillgängliga naturhälsobutiker Contenter vitamin A. Dessa implementeras direkt i ditt ansikte en eller två gånger under dagen. Vitamin A-lösningar kan utlösa rodnad och känslighet mot solen. Du bör alltid sätta på ett daglig solskydd när du använder dessa produkter.
 
Tea Tree Oil
Tea Tree Oil är främjad som en naturlig antiinflammatorisk. Det kan också ha antimikrobiella fördelar. Dessa effekter betyder att tea tree olja kan hjälpa till med att rensa upp whiteheads.
 
Oljan kan vara tillgänglig som ett extrakt du klappar direkt på ansiktet. Vissa hudvårdsprodukter, såsom masker, rengöringsmedel och fläckbehandlingar, har också tea treeolja i dem.
 
Aloe vera
Aloe vera är ett annat växtbaserat element. På samma sätt som teolja är aloe vera beredd som ett extrakt eller i OTC hudvårdslösningar. Även om undersökningar om aloe vera-verkets effekt är ensamma, rapporterar Mayo Clinic att ingrediensen kan vara effektiv när den används tillsammans med andra akneprodukter.
 
Häxhasel
Hämtat från en blommande växt med samma namn kan häxhaseln hjälpa till med att behandla whiteheads med sina astringenta, poröppningsegenskaper. Häxhasel är mest lämpad att använda i den sammandragna formen. Bara våt en bomullsboll med den och använd två gånger per dag.
 
Över-the-counter produkter
Behandling av whiteheads och andra typer av akne tar ofta testet, och kanske en process av försök och fel. Om naturliga och hemmet rättsmedel misslyckas med att ta bort dina whiteheads, kanske du vill överväga OTC behandlingar.
 
Använd försiktighet och använd inte alla följande ingredienser på en gång. Att använda för många akne produktkemikalier tillsammans kan torka ut huden. Tålamod är också viktigt med otc-akneprodukter. Dessa behandlingar kan ta veckor eller till och med månader för att få full effekt.
 
bensoylperoxid
Benzoylperoxid kan vara effektivt som både en lokal eller fläckbehandling och ett fullständigt ansiktsbehandling alternativ. Det hjälper till att ta bort bakterier och tar emot olja i huden. Om du har flera whiteheads på en plats, kan bensoylperoxid vara fördelaktigt eftersom det kan minska inflammation i det omgivande området.
 
Försök hitta en produkt med minst 2% bensoylperoxid. Exempel är Murad Acne Spot Fast Fix (3,5%). Och Neutrogena On-the-Spot Acne Treatment (2,5%)
 
Applicera bara på det drabbade området en gång om dagen. Du kan expandera ansökan till två gånger per dag när din hud blir van vid den. Se till att du tvätta händerna omedelbart efter applicering av produkter med bensoylperoxid – ingrediensblekningen kan bära kläder och hår.
 
 Salicylsyra
Liksom bensoylperoxid kan salicylsyra sänka oljeproduktionen i porerna. Det dehydrerar också ytan av huden, rider porerna i döda hudceller som kan täppa upp dem.
 
Salicylsyra kan vara mest värdefull som ett förebyggande medel mot whiteheads. Du kan ansöka det 1-3 gånger dagligen. Det är livskraftigt i akne astringenter och toner och, liksom geler och krämer. Vissa ansiktsfuktighetsmedel Contenter också salicylsyra.
 
Du kanske vill undersöka en av följande produkter:
 
Dermalogica Overnight Clearing Gel
Neutrogena Clear Pore Oil-Eliminating Astringent
Rengör och Clear Dual Action Moisturizer
Murad Time Release Active Cleanser
 

 

 
Retinoid krämer
Retinoider har starkare varianter av vitamin A. När de appliceras som en del av en daglig ansiktscreme kan retinoider utlösa anti-aging fördelar medan du tar bort smuts och skräp från porer. Adapalen är en OTC retinoid som kan vara anmärkningsvärt fördelaktig. Det ska genomföras till hela ansiktet, inte som en fläckbehandling. Försök använda det var 2: e och 3 nätter först, sedan utvecklas din användning till natten som tolererad, om du har torr eller känslig hud. Om OTC-adapalen inte är påverkad, finns det betydligt starkare aktuella receptfria retinoider som din hudläkare kan rekommendera.
 
Var försiktig när du använder retinoider. De kan göra din hud dessutom känslig för solstrålar. Sätt solskyddsmedel varje dag och undvik att vara i direkt solljus under högtiderna.

 
Gentle exfoliants
Exfoliants - utan eller med salicylsyra - kan också hjälpa till med att ta bort whiteheads. Dessa gör inte bara huden mjukare, men de kan även ta bort alla gamla döda hudceller från porerna.
 
Lösningen att välja rätt exfoliant är att hitta en mild formel. Det kommer att ge dig den exfoliering du behöver utan att producera oönskade torrheter och irritation. Filosofins Microdelivery Exfoliating Facial Wash är en förekomst av en mild exfoliant.
 
& Nbsp;
 
Förhoppningsförslag
Att ta hand om din hud kan i allmänhet gå långt för att förhindra whiteheads i första hand. Prova dessa tips:
 
Håll hårprodukterna borta från ditt ansikte.
Använd ljummet vatten för rengöring och badning.
Tvätta ansiktet en gång på natten. Använd en mild krämer och tvålar, som en från Dove eller Cerave. Du kan också vilja tvätta ditt ansikte efter att ha träkt eller spelat sport för att ta bort överflödig hud och svett / oljor.
Tvätta av din smartphone, kuddväska och solglasögon regelbundet för att bli av med olja, smuts och bakterier.
Bypass hårda scrubs, vilket kan ge hudirritation.
Använd solskyddsmedel speciellt avsedd för ansiktet. All-över solskyddsmedel kan täppa till ansiktsporer.
Tvätta håret ofta, speciellt om du har långt hår. Olja från ditt hår kan täppa till dina porer.
Exfoliate bara några gånger per vecka. Det tjänar till att bli av med död hud som kan täppa till dina porer, men exfoliering för mycket kan verkligen orsaka ytterligare irritation och mer akneproblem.
 
Om du bär smink är det några andra saker du bör tänka på:
Leta efter sminkprodukter märkta "oljevänliga" och "noncomedogena". Dessa är mindre benägna att täppa till dina porer.
Tvätta din smink av varje natt.
 
Kasta ut gammal smink. Krämer bör användas inom några månader, medan pulver kan vara upp till ett år.
Försök att inte använda sminkpärlor, som kan bära bakterier.
Tvätta sminkborstar och svampar efter varje användning.
Dela aldrig smink eller applikatorer.
 
När du ska se din hudläkare
Om andra sätt misslyckas med att rensa upp dina vitheads, kan det vara en möjlighet att göra en hudläkareutnämning. De kan hjälpa till med att ordinera starkare läkemedel för att ta bort whiteheads. Dessa kan komma i form av orala tabletter eller aktuella behandlingar. Några akneprodukter från akne gör din hud mer mottaglig för solens inverkan, så var noga med att ha solskydd dagligen.

Health Life Media Team

Lämna ett svar