Har jag tvillingar: Symptom + Diagnos

Last Updated on

twin-peganancy En av de första frågorna som en nyligen gravid mamma ofta frågar är “har jag tvillingar?”Innan det bekräftas att det bara finns ett embryo, finns det alltid möjlighet att detta är sant.
För kvinnor som har en tvillings familjehistoria, som har haft tvillingar före eller har haft fruktbarhet. Behandling, det märkliga att ha tvillingar blir högre. Eftersom vissa typer av fertilitetsassisterad befruktning ökar sannolikheten för multipelfödsel, är det vanligtvis frågat mycket tidigt inom förbehandlingsbedömningen och samtyckesfaser av behandlingen.
 
Vad har du: En baby eller tvillingar?
 
Vissa kvinnor tror att tvillingarna skulle vara en bonus och se positivt på möjligheten att få tvillingar. Andra kvinnor kan frukta möjligheten att ha fler än ett barn i en enda graviditet. Din åsikt kommer att påverkas av dina personliga erfarenheter, historia och stöd.
 
För kvinnor som har blivit informerade om att det finns möjlighet eller graviditet, eller som har en tvillingshistoria i sin biologiska familj, är det ofta inte en chock att ha sin tvillingsgraviditet. Men för kvinnor som inte förväntade sig att bli mer än en bebis, eller kanske inte har planerat att bli gravid alls, upptäcker de att de är gravida med tvillingar kommer ofta som en stor överraskning.
 
Det finns många olika känslor som du kan gå igenom när du oväntat får reda på att du kommer att bli tvillingar. Shock Denial, nummenhet eller till och med ilska är vanliga känslor, och du borde inte känna sig generad eller upprörd att du känner på det här sättet. Dessa känslor är typiska i de tidiga dagarna av att ha en tvillingbyrådiagnos. Men över verkligheten med att tvillingar börjar lösa sig och de flesta kvinnor tenderar att lära sig att acceptera verkligheten att de har flera graviditeter och blir lika upphetsade eller glada som de annars skulle ha varit.
 
Vad skiljer sig från att vara gravid med tvillingar?
 
Tvillinggraviditetssymptom är inte mycket direkt vid normala graviditetssymptom, men dessa symptom kan kännas tidigare. För graviditetstiden tenderar tvillinggraviditetssymptom att känna tydligt med större tonvikt på den naturliga graviditetsåldern och scenen.
 
Det är viktigt att erkänna att precis som varje kvinna är annorlunda och graviditeten är extremt unik. Det finns emellertid vissa “klassiska” eller mönster symtom som är förknippade med tvilling graviditet. Många av dessa beror på de förhöjda och mer koncentrerade nivåerna av HCG (human chorionic Gonadotropin Hormone) som är graviditetshormonet. Det är primärt ansvarigt för att upprätthålla embryot och maximera sina chanser att överleva.
 
 tvilling-graviditet När tvilling graviditet är mer sannolikt


               

 • För kvinnor över 30 år
 •              

 • För kvinnor som är högre än genomsnittet är oddsen högre för att ha dubbelt brådskande än för de med genomsnittliga kortare höjder
 •              

 • Kvinnor som är överviktiga med ett BMI (kroppsmassindex) på över 25 år.
 •              

 • Om du har fått fruktbarhetshjälp att bli gravid
 •              

 • För kvinnor som tidigare varit gravid
 •              

 • Om du är afrikansk-amerikansk härkomst
 •              

 • Om du har en historia om att ha tvillingar eller det finns tvillingar i din biologiska familj, har din mamma eller syster inte haft samma (fraternal) tvillingar.
 •              

 • För kvinnor som är peri-menopausala tvillingar är vanligare.

Symptom på tvillinggraviditet

               

 1. Vissa kvinnor får bara en känsla och vet att de är gravida med tvillingar.Det kan vara jämnt innan det ens har bekräftat att de är gravida. Ayen har en känsla, en dröm, en vision eller en grundläggande tro på att de är gravida med tvillingar.

 2.              

 3. Vissa kvinnor kommer vi att få veta att de är download-2 gravid med tvillingar av deras partner, släktingar familj eller mycket nära vänner.Även med sin synd, inga bevis för att stödja påståendet, när tvillinggraviditeten är bekräftad, kommer det inte som någon överraskning.

 4.              

 5. Känner sig väldigt illamående från tidigt i graviditeten Det här är ibland så extremt att det är svårt att bära allt annat än det mesta och lättaste att smälta mat
 6.              

 7. Allvarlig intolerans mot mat, liten textur och utseende av vissa livsmedel.Vanligt fiskekött, kaffe och te = fistämnet som återfinns avstörande.

 8.              

 9. Livmodern är förstorad vilket återspeglar det faktum att två embryon, snarare än en är närvarande.
 10.              

 11. Omfattande bröst ömhet – till den punkt där det kan vara för olönsamt att bära en bh.Vissa kvinnor märker att de måste bära gröna toppar av bandeau stilstoppar som ett alternativ tills deras bröst blir mer bekväma.

 12.              

 13. Lusten eller uppmaningen att urinera oftare än normalt.Även om urin UE-granny är ganska vanligt tidigt graviditetssymptom; tvilling graviditet kan öka dessa uppmaningar än vad du annars skulle ha med en normal graviditet.
 14.              

 15. Fullständig utmattning och känsla av att inte kunna komma igenom varje dag, med liten energi, känner dessa ae förvärras under en tvillinggraviditet.
 16.              

 17. Högre nivåer av hCG. Detta kan uppvisas i ett mycket tidigt urintest. Ännu tidigare saknas en period.Nivån kan vara så förhöjd att det finns en tydlig positiv och omedelbar bekräftelse på att du är gravid. Kvinnor som har genomgått fertilitetshjälp, kan blodprovet spegla en mycket hög densitet tidigt efter befruktningen.

 18.              

 19. Vissa kvinnor kommer att känna mer livmoderkramp som inte är associerad med någon blodförlust.Detta kan vara ett symptom eller rund ligament smärta och beror på livmoderöppningen relativt snabbt.

 20.              

 21. Känslan att din hjärtfrekvens är högre och pumpar hårdare än det normalt gör.Många kvinnor är medvetna om att deras vila hjärta / puls är högre än normalt. Detta är en indikation på att deras hjärta måste pumpa ut en större blodvolym med varje hjärtmuskelkontraktion för att ge livmodern med mättat syreblod.

 22.              

 23. Moodiness, som är benägen för tårar och känner sig psykiskt instabil.Återigen är labil humör vanliga graviditetssymptom, men när de är gravida med tvillingar tenderar de att vara mer extrema.

 24.              

 25. Du kanske tycker att din baby / baby flyttar mycket tidigare i graviditeten.Kvinnor som är perfekta med tvillingar säger att de är medvetna om att känna rörelser, känd som snabba, tidiga än standard 15-16 veckor.


Hur bekräftas Twin pregnancy?
 
Även om du, din partner eller läkare kan misstänka att du är gravid med tvillingar, är det inte förrän tvillingarna är bekräftade att du kan vara 100% säker. För att fastställa följande test sprang:
 
Utsratsoud, där två embryon är tydligt identifierade på skärmen.
Höra två, separata hjärtslag på en doppler
Det är emellertid fall där det inte finns någon mjölksvård, det är fortfarande möjligt att pransa med tvillingar men bara fått en bekräftelse när barnen faktiskt är födda.
 
Komplikationer av en tvilling graviditet,
 
 gestational-diabetes-är-en-av-orsakerna till hög risk-pregancy Tyvärr med dubbla graviditeter ökar den totala risken under graviditeten.Men många kvinnor har en oupphörlig graviditetsperiod. Att vara gravid med tvillingar garanterar inte att du har komplikationer. Det hjälper till att hålla sig informerad, och ytterligare övervakning kan behövas under graviditeten.
 
Några riskfaktorer med dubbla graviditeter är:
För tidig födelse 0 där barnet föds före 28 veckors graviditet
Mindre barn med lägre födelsevikt, helt enkelt för att de har växit i samma utrymme.
En baby som är lägre än den andra. Det är vanligt inom tvillinggraviditet för en tvilling att få mer näringsämnen och rymdfördelning än den andra.
Preeklampsi – Det kännetecknas av högt blodtryck och tecken på skador på ett annat organsystem, såsom njurarna. Detta förekommer vanligtvis preeclampsia efter 20 veckors graviditet hos kvinnor vars blodtryck hade varit normalt. Vänster obehandlad preeklampsi kan leda till allvarliga, om inte dödliga komplikationer för moderen och barnet.
Gestationsdiabetes – brukar uppstå under de 24 veckors brådskande händelserna, som aldrig haft diabetes tidigare men har höga blodsockernivåer under graviditeten sägs ha graviditetsdiabetes. Gestationsdiabetes uppträder hos 9,2% av graviditeterna.
 
Vad är viktigt att komma ihåg om det är en tvillingar med

               

 • Regelbunden förlossningsvård med din läkare är väsentlig.Delta i schemalagda incheckning som rekommenderas av din vårdgivare.

 •              

 • Det kan vara värt att se en accreted dietist att ta bort baserad information om kost och uppfylla kroppens näringsbehov.
 •              

 • Tillåt dig massor av motståndare att vila. Växande tvillingar som stöder då mot mognad tar mycket energi.Du kan behöva överväga arbete / ledighet och är för regelbunden hemstöd eller barnomsorg för äldre barn.

 •              

 • Du kan behöva få mer frekventa ultraljud än utvärdering än genomsnittet.
 •              

 • Du bör också planera för en tidig förväntade leverans.Tvillingar tenderar att komma ut tidigt, och det hjälper till att organiseras.

Health Life Media Team

Lämna ett svar