Guide till behandling av akne ärr och hudskada

Last Updated on

 Om du har tecken på att din akne lämnar ärr på din hud behöver du inte leva med det. Det finns många olika sätt att läka dina ärr och hålla nya från att utveckla nya.
 
Cortisone and Fade Creams
Om din ärrväv är svullen eller röd kan du använda kortisonkrämen för att lindra din hud. Kortisonen intas av hudceller och minskar inflammation. Du kan köpa hudkrämer vit kortison utan recept.
Därefter vill du koncentrera dig på att lätta det mörka området kvar från akneärr. Hydroquinon var ett attraktivt alternativ för hudljusare, har nyligen försvunnit och fördelas nu från många blekmedel eftersom det orsakade irritation och cancerframkallande problem. Det finns andra ingredienser i hudkrämer som säljs utan recept som kan hjälpa till att lätta dina mörka fläckar. Kojinsyra (ett naturligt hudljusmedel framställt av svampkstrakt, arbutin (kallat björnbärsextrakt) och vitamin C askorbinsyra) är bra alternativa ingredienser att leta efter i lätta krämer.
 
 Laser och filterbehandlingar
Om din akne ärr inte bleknar bort på egen hand, kan det ta tid att överväga att planera ett möte med din hudläkare. Vid en till tre sessioner kan laserskinnets resurfacing med fraktionerad laserteknik glida ut hudytan och förbättra bildandet av nytt kollagen. Kollagen är ett protein som warbutin orkar som ett byggstenar i huden. Det nya kollagenet kan bättre fylla i akne ärr.
Ablativ laser förångar ditt ärr, vilket möjliggör en mjukare hud att ta plats. Icke-ablativa lasrar hjälper till att aktivera kollagenproduktionen utan att skada ytan på huden.
Fyllnadsinjektioner kan hjälpa till att fylla i depression efterlämnad från djupa akne ärr. Det finns emellertid någon nackdel att ha fyllmedel är att de behöver upprepas var 4: e till 6 månader, eftersom produkten absorberar sig i huden över tiden
 
Tålamod – Det tar tid.
Det primära målet att se akne ärr blekna är tålamod. Några veckor efter att du brutit ut och ärr, flyttar nya blodkärl in i det skadade området för att ge näringsämnen till huden, varför de flesta tidiga bilarna ser rosa ut.
 
Månader senare bildar kollagenstjärnor att de fyller i den skadade delen av huden. Eftersom cystisk akne skador på hud och fett kan det ta upp till ett år innan ärren blir bleknade.
 
Vistas bort från solen
Exponering ärr till solen kan göra att de mörknar och sakta ner läkningsprocessen. Eftersom ultravioletta strålar stimulerar melanocyter (pigmentproducerande celler) som leder till ytterligare missfärgning.
 
Innan du går utomhus, sätt på ett brett spektrum solskyddsmedel med en solskyddsfaktor (SPF) eller 30 eller högre. Broad-spectrum solskyddsmedel skyddar mot både ultraviolett A (långvåg) och ultraviolett B (kortvåg) strålar. Ingredienser med bredspektret skydd inkluderar bensofenoner (oxibenson och sulfisobenson) titandioxid. Avobenzon (Parsol 1798), zinkoxid, kapsel (Mexoryl SX), kanelater (oktylmetylcinnamat och cinoxat), salicylater, återanvänd efter simning, efter svettning eller mer än 2 timmar i solen.
Begränsa din tid i solen, särskilt mellan 10:00 och 14:00. Bär skyddskläder som långa 0sleeved skjortor, byxor och en brett brimmed hatt.
 

 
Välj inte och pressa . Ärr, som främst tillverkas för kollagen, är kroppens sätt att reparera sig själv. Acne ärr är typiskt indragna på grund av kollagenförlust från intensiv inflammation.
 
Att plocka på akne ärr leder till ytterligare inflammation och skada på huden, vilket kan lägga till ärrbildning och missfärgning. Kramning eller försök till popkört orsakar pus och bakterier att filtrera djupare in i huden, ge mer kollagenskador.
 
Använd inte E-vitamin på ärr. Du kanske har hört behållaren som använder E-vitamin kan hjälpa örret att filtrera snabbare. Men enligt en studie från Univerity fo Maimi kan applicering av näringsämnet direkt i ett ärr verkligen förhindra sin helande. I studien hade E-vitamin heller ingen effekt eller galen materia värre för 90% av patienterna och 33% som satte vitamin E på huden utvecklade kontaktdermatit.

Health Life Media Team

Lämna ett svar