Förstå Nasal Allergies

Last Updated on

En i Fem vuxna i USA har nasal allergier eller rhinit som är känslig. Eftersom typiska som dess säger experter att känslig rinit är underdiagnostiserad, underbehandlad och underskattad.
 
“Allergisk rinit är ett tillstånd som är trivialiserat”, säger Jonathan A. Bernstein, MD, en allergiker som arbetar vid University of Cincinnati University of Medicine. “Det är verkligen inte dödligt döden. Men det skapar en enorm mängd lidande och obehag för de drabbade. ”
 
Allt som nysning, trängsel och elände som är tårögd kan påverka ditt liv och verkliga sätt. Allergisk rinit orsakar missade arbetsdagar, och det kommer att förringa din prestation i skolan eller på jobbet. Varje år kostar allergisk rinit landet enorma mängder dollar.
 
Nasalallergier kan leda till andra sjukdomar som sinusproblem. Men det gör de inte alltid.
 
“Allergisk rinit är ett problem som är botas”, säger Bernstein, “och när individer diagnostiseras och behandlas ordentligt, gör de det väldigt bra.” Det är dags för dig att få de allra bästa behandlingsalternativen, så du behöver inte lida av bedrägerier.
 
Nasal Allergier och Sinusproblem
 
Allergysymtom är utmanande tillräckligt på egen hand. Men hos människor kan känslig rinit orsaka – eller förvärra – andra problem eller villkor.
 
Biverkningar är ihåliga öppningar i skallen anslutna till de passager som är nasala. När allergier utlöser svullnad i slemhinnorna kan den inflammerade vävnaden blockera bihålorna. Bihålorna kan inte tömma, begränsa slem och luft inuti. Det leder till smärta och tryck.
 
Ta helt enkelt allergiska reaktioner
 
Oavsett allergiens elände och deras komplikationer, tar många individer ofta inte symptomen på allvar.
 
De känner inte igen den inverkan som deras allergier har på livet, speciellt när de läggs upp under åren och år, säger Leonard Bielory, MD, immunologör och allergi vid Rutgers University.
 
De är vana vid överbelastning, kroniska sinusproblem och läppar andas. De är vana vid sömn som är störd trötthet. Efter ett tag kommer de bara inte ihåg precis vad livet slutade att vara som före allergier.
 
När tecken är dåliga gör de det. De tar handikappade läkemedel slumpmässigt i en apotek. De gör gissningar på grund av deras allergier och försök att vara halvhjärtade kontrollerar deras synlighet men får aldrig diagnos.
 
Det är inte en faktisk strategi eller behandlingsplan. Basen av den inverkan som nasala allergier kan ha på ditt liv, bör du få en lämplig bedömning som är behandling.
 
Allergisk rhinitbehandlingar: Over-the-Counter Medicine
 
Överdosering mediciner kan vara tillräcklig för mild känslig rinit – eller symtom som bara attackerar i veckor. OTC-behandlingar för känslig rinit inkluderar:
 
Steroid nässprayer. Dessa läkemedel fungerar genom att minska svullnaden i de passager som är nasala. Läkare rekommenderar detta som ett alternativ först för dess effektivitet och bekvämlighet. Majoriteten är tillgänglig på recept, men endast två, Nasacort och Flonase, är tillgängliga över disken.
 

Seasonal Allergies Guide: Spring Allergies


 
Antihistaminer. Dessa läkemedel fungerar genom att förhindra histamin, en kemikalie som många allergier. De hjälper till att lindra klåda och nysningar. Exempel är cetirizin, fexofenadin och loratadin. Antihistamin, difenhydramin och klorfeniramin är kända för att ge slöhet. Skulle ditt problem som är huvud och irritation kan din läkare rekommendera en av dessa.
 
Avsvällande medel. Även om antihistaminer kan styra känslighet som är många, lindrar de inte trängsel. Det är där avkallningsmedel som är orala, såsom fenylefrin och pseudoefedrin (Sudafed, Sudogest). De minskar inflammation i de passager som öppnar dem näsalt. Undvik att använda spray som är nasal som oxymetazolin (Afrin, Dristan, Duramist), nafazolin (Privine) eller fenylefrin (Neo-synephrine, Sinex, Rhinall) i mer än tre dagar vid vilken tidpunkt som helst. Används för länge, de kan producera inversa resultat, vilket gör symtomen värre.
 
& Nbsp;
 
Andra droger. Några andra mediciner som kan vara en över-the-counter hjälp också. Mycket mer finns på recept, som nämns nedan. Cromolyn sodium (NasalCrom) är en spray som är nasal kan underlätta en rinnande eller kliande näsa, nysningar och en täppt näsa på grund av allergier. Allergi uppmärksamhet faller med ingredienserna nafazolin (Naphcon-A, AK-Con-A) och tetrahydrozolin (OptiClear) kan lindra röda ögon. Andra ögondroppar med ketotifen (Zaditor, Alaway), en antihistamin, hjälper till att lindra ögon som är kliande.
 

Godkända behandlingar för allergisk rhinit
 
Om läkemedel mot disken inte ger dig lättnad, kanske du behöver receptbelagda läkemedel. Receptbelagda medel för allergisk rinit inkluderar:
 
Steroid nässprayer. De är receptet som rekommenderas för känslig rinit. Det bra med steroida aerosoler är med bara ett läkemedel; du kommer att behandla blockering, kliande och nysning. Dessa inkluderar beclomethasondiproprionat (Qnasal, Beconase AQ), budesonid (Rhinocort), flutikasonpropionat (Flonase), mometason (Nasonex) och triamcinolon (Nasacort). Flonase, Nasacort och Rhinocort kan hittas utan recept.
 
Om du är oroad över att ha en steroid, betonar experter varför dessa har blivit läkemedel som är säkra. En viktig fördel med nässprayer är genom kroppen att de fokuserar medicinen på den drabbade regionen - i näsan - och levererar med bara minimal risk istället för att cirkulera den.
 
Receptbelagda antihistaminer och dekongestiva medel. Din läkare kan föreslå receptbelagda extra antihistamintillskott som desloratadin (Clarinex) eller levocetirizin (Xyzal). Vissa receptbelagda antihistaminer Contenter dessutom en decongestant. Azelastin (Astelin) är bara en spray som är nasal som ofta används tillsammans med steroidsprayer. Antihistaminer kommer också som receptbelagda ögondroppar.
 
Andra mediciner. Singulair, ett läkemedel som kallas "leukotrienmodifierare" hjälper till att lindra uppenbara symptom på allergisk rinit, men bör inte vara den primära behandlingen Beroende på dina symtom är receptbelagda sprayer och ögonfall tillgängliga. För svåra uppblåsningar kan dental steroider hjälpa - prednison kan vara standarden.
 
Immunterapi. Medan andra behandlingar för känslig rinit är en kortsiktig fix, kan immunterapi - i form av allergiska skott eller orala tabletter eller faller - vara ett ganska effektivt botemedel. Det fungerar genom att regelbundet exponera en till små mängder av allergen, vilket innebär att din mänskliga anatomi långsamt blir van vid den. Över tiden bör också stora mängder inte provocera en allergisk reaktion. Allergi skott fungerar bra i cirka 85% till 90% av människor.
 
Om du är försiktig med långvarig narkotikabruk kan allergier vara det bästa sättet. ”Vad du får i injektionen är en mängd som är liten av allergen och ditt immunskyddssystem gör resten, säger Bowser.
 
De tillgängliga pillerna består av Grastek, Ragwitek och Oralair. Denna typ av behandling används i hemmet efter en kort dosering på ditt läkarkontor.
 
Allergisk rhinit Självvård
 
Läkemedel är ofta den viktigaste komponenten för att förbättra nasalallergiproblemen. Men det finns också en hel del som du kan göra allt på egen hand. Här är några rekommendationer.
 
Nasal bevattning. Till det oinitierade, sprutande natriumvattnet i näsan kan det tyckas att det alltid är en bisarr behandlingsplan för nasala allergier. Men det fungerar. "Några försök visade upp att näsa bevattning fungerar liksom antihistaminer för att minska symtom," säger Bowser. Det finns bevis, så det lindrar sinus tecken också.
 
Principen är enkel. Genom att tvätta ner dina näspassager och bihålor med saltvatten drar du ut allergenerna som utlöser dina tecken - tillsammans med bakterier och överdriven slem "Det är precis som att rengöra ditt ugnsfilter", säger Bernstein. "Om du behöver bra luftkvalitet i ditt hus - eller ditt lungområde - måste filtren vara rena." Om du irrigerar, spolar eller sköljer dina bihålor, använd destillerat, sterilt eller tidigare kokt vatten för att göra bevattningslösningen uppe. Det är också viktigt att tvätta bevattningsanordningen efter varje användning och sedan lämna den till atmosfären torr.
 
Professionella säger att enkla netpottar eller pressar containrar verkar fungera liksom fler produkter som är höga priser. Tänk på att näsa bevattning (som spolas ut de passager som kan vara nässla skiljer sig från spraybehållare med saltlösning (som bara fuktar dem).
 
Neti-krukor samt annan bevattning som är nasal är till försäljning i apotek, stormarknader och online. Grundläggande netpottar är prisade på ca $ 10 till $ 15, medan snyggare bevattningsutrustning kan pris $ 100 eller kanske mer.

 
Ekologisk kontroll. När du kan minska din exponering mot ett allergen, hjälper du till att minska dina symtom. Så ta bara några försiktighetsåtgärder som är förnuftiga runt ditt hus. Om du är allergisk mot dammmiddor köper du ett madrassskydd för att minska dem. Om det är pollen, håll fönstren stängd och använd luftkonditioneringsenheter för att filtrera luften. Om det är kattdander, håll konsekvent djuret från sovrummet. Överväg att testa ett HEPA filter (hög effektivitet partikelformig luft). Spendera inte så mycket pengar på att försöka göra din bostad allergenfri. Det är omöjligt. "Miljökontroll är en bra handling som är först," säger Bowser. "Men i många fall är det inte tillräckligt att hantera tecken."
 
Fuktig luft. Om luften är torr och du är sinus som har - som smärta och stress - håll dina näspassager fuktiga. Använd en förångare eller luftfuktare (och håll den ren). Andra rekommendationer: Ta bara duschar som är långa, applicera varma kompressor över näsan och läpparna och andas in från potten i kökspisen. Var noga med att inte låta ditt hus bli för moppigt. Dammmiddor, en orsak som är vanligt att trivas i fukt.
 
Skydd. Du kommer att komma i kontakt med ett allergen, ta bara några försiktighetsåtgärder om du vet. Själv- eller har någon annan att göra om du vill raka ute i pollensäsongen, till exempel ha på dig en mask och skyddsglasögon för att skydda dig.
 
Kosttillskott. Vissa människor vill behandla sina allergier utan droger och hoppas kunna hitta ett botemedel som är "naturligt". Det finns bevis för att kosttillskott som quercetin och butterbur hjälper till med allergysymtom.
 
Bekämpa Allergisk Rhinit: Platsen att börja
 
Om allergi mediciner gör det bra för dig personligen, bra! Om du inte gör det, ska du se din läkare.
 
Du kan anta att du verkligen har nonallergisk rinit, som kan avbrytas av irritationer som cigaretter eller rök, snarare än allergener. Eller dina tecken kan härröra från förkylningar, sinusproblem, astma, sköldkörtelfunktion, läkemedelsbiverkningar eller andra dilemma. De allergiska drogerna kommer inte att vara effektiva om du inte har allergier och har ett annat tillstånd.
 
Om läkaren exempelvis säger att du har allergisk rinit, är det ett obestridligt faktum. För att säkerställa en noggrann diagnos är att få allergitestning.
 
"Vissa personer med allergisk rinit spenderar mycket tid och pengar mot fel sjukdom. De antar att de är allergiska mot smutsmider, så de spenderar tusentals renovera sina hem, drar upp mattor och stämmer atmosfären. Det visar sig likväl vara ekträet utanför rumsskärmen.
 
Få därför allergitestning precis innan du gör något drastiskt. Du vill inte pry en älskad kattunge från det tårtiga barnets armar, skicka det bort och förstå att du aldrig hade varit allergisk mot katter.

Health Life Media Team

Lämna ett svar