Förstå den mänskliga (bröst) torsaxanatomin

Last Updated on

Thoraxen eller bröstet är en del av den mänskliga anatomin. Den omfattar brösthålan och bröstväggen. Bröstkorgen Contenter kroppsorgan som hjärt-, lung- och tymuskörteln liksom muskler i andra organ och olika interna strukturer. Många sjukdomar kan påverka bröstet, och ett av de motsatta vanliga symptomen är bröstsmärta.
 
Thorax Structure
Bröstkorgen är kroppens bröstområde som förbinder nacken och buken, förutom sina inre organ och annat Content. Den är mestadels skyddad och stödd av ryggraden, ryggburet och axeln äldre.

Inuti Thoraxen
Contentet i halsen inkluderar hjärtat, lungorna samt tymus körtel: de stora och mindre pectorala musklerna, trapeziusmusklerna och nackmuskeln; inre strukturer som luftstrupen, matstrupen och membranet och en del av båren. Sternum kallas också xiphoidprocessen, såväl som bröstkorgets Content (mag i bukspottkörteln, njure / binjur, mjälte m och lågsofag). Artärer och vinstockar finns också – aorta superior vena cava, inferior vena cava och lungartären) ben eller axeluttaget som omfattar övre delen av humerus, scapula sternum, krageben, ribbor och flytande revben och bröstpartiet av ryggraden.
 
Den enda externa strukturen är bröstvårtor.
Området som öppnas typiskt genom öppna halsskjortor, är V på bröstet ibland placeringen för de ljusinducerade hudsjukdomarna polymorf ljusutbrott. Alternativt PLE – Detta ss är ett tillstånd som orsakas av exponering för ljus, vilket kan orsaka hudirritationer, som kan vara kliande och smärtsamma, eventuellt förvirrad med nässelfeber.
 
Kistan
Bröstkorgsområdet mellan nacken och membranet, på framsidan av kroppen, kallas bröstet. Bröstets form är inte korrelerad med den del av bröstskelettet som omger hjärtat och lungorna. All axelns tjocklek är hänförlig till axelbandet. Dessutom Contenter axillan och huvudet på humeri. Mellanlinjen den suprasternala noten är markerad ovan. Den suprasternala hak som kallas den jugulära hakan är en del av mänsklig anatomi  som visar ett signifikant synligt dopp som förbinder halsen och kragen. Under (tre fingrar i andan) finns en tvärgående ås som kan kännas, vilket också kallas sternalvinkeln och det här gör kopplingen mellan manubrium och sternumets kropp. Längs samma nivå är där de andra revbenen sitter i strängen och när det finns den nedre räknaren räknas ofta. Vid den nedre delen av bröstbenet förenar den sjunde och sista sanna ribben den; De enhetliga broskarna börjar och över denna del, det är ofta en depression som är känd som magen.
 
 Thoraxens ben
Benen kallas bröstskelettet: är en del av det axiella skelettet.
Den består av revben och bröstbenet. Ribben i bröstkorgen räknas i stigande ordning från 1-12. 11 & amp; 12 är kända som flytande revben eftersom de inte har någon främre fästkärl i den speciella patronen fäst vid sternum såsom 1-7. Därför kallas de flytande. Men i ribbor betraktade 8-19 falska revben på grund av deras korsbrosk artikulera med ribben ovanför kostbrusk.
 
Anatomiska landmärken på thoraxen
Bröstets anatomi kan säkras genom användning av anatomiska landmärken såsom bröstvårtan. 8Nippeln i hanen är placerad framför den fjärde revbenen eller lite nedanför: vertikalt ligger den en liten utvändig mot en linje ner från kragebenet – nyckelbenet eller kragebenet. Hos kvinnor är det inte så konsekvent. Något under det ser den nedre gränsen på den stora bålsmuskeln upp och utåt mot axillan. Hos kvinnor är detta fördunklat av bröstet. Det sträcker sig från det andra till det sjätte ribban vertikalt och sträcker sig senare ut från bröstbenets kant till midaxillärlinjen. Honungnippeln är omgiven av en halv tum eller mer eller mindre av pigmenterad skiva, areola. Spetsen av det normala hjärtat ligger i det femte vänstra interkostala rummet, tre och en halv tum från mittlinjen.

Health Life Media Team

Lämna ett svar