Förebyggande av hjärtsjukdom: Del 2

Last Updated on

< a href = "https://healthlifemedia.com/healthy/preventing-heart-disease/"> Förhindra hjärtatsjukdom: Del 1

Det finns många sätt att förebygga hjärtsjukdomar. Att äta hälsosamt och motion kommer att bidra till att upprätthålla en hälsosam vikt. Om du är överviktig har du ökad risk för diabetes, hjärtsjukdom, högt blodtryck, högt kolesterol. Ett av de mest populära sätten att bestämma om du har en hälsosam vikt skulle vara att titta på ditt BMI-kroppsindex. Din BMI tittar på din höjd och vikt för att avgöra om du är i ett hälsosamt eller ohälsosamt område. BMI-siffror över 25 är associerade med högt blodtryck, stroke, hjärtattacker, hjärtstopp och högre blodfetter.

Men BMI är inte perfekta. BMI tar inte hänsyn till muskelvinster, som är hälsosamma. Muskeln väger mer än ft. Vissa män och kvinnor, som har mycket muskulös och passformig kropp, kan också ha hög BMI utan hälsorisk. En annan mätning är att titta på wightomkretsen är ett användbart sätt att mäta hur mycket buk- eller magefett du faktiskt har. Män ska inte vara större än 40 cm (101 cm) och kvinnor 35 tum (88,9 cm) för att vara under fetma gränsen. Även förlora liten mängd vikt 5-10% kan göra kan bidra till att minska blodtrycket och sänka kolesterolnivåerna.

Betydelsen av sömn

Om du vill behålla ett hälsosamt hjärta borde du hålla en hälsosam sömnrutin. Att inte få tillräckligt med sömn kan vara skadlig för din hälsa. Det finns risk för att man inte får tillräckligt med sömn, till exempel lägre metabolism, extra ätande eller oregelbundna matvanor som leder till fetma, högt blodtryck, depression och diabetes. Vuxna behöver i genomsnitt sju till nio timmars sömn varje natt. Om du vaknar känner dig energisk och uppdaterad får du tillräckligt med sömn. Om du vaknar trött och vill fortsätta trycka på snooze på väckarklockan behöver du mer sömn varje natt. Sömn är en viktig del av alla våra liv, det är viktigt att lämna tid och schemalägga din tid att slappna av och vila.

Det finns flera fördelar med sömn, inklusive att bekämpa inflammation som är kopplad till hjärtsjukdomar. Forskare fann att sex eller färre timmar per natt kan resultera i högre blodnivåer av inflammatoriska proteiner än de med mer än sex timmars sömn. Denna forskning visade också att risken för hjärtinfarkt var högre hos personer som fick sex eller färre sömns sömn.

Om du känner att du inte blir tillräckligt sömn och trött hela dagen, bör du rådgöra med din läkare för att bli testad för sömnapné. Behandlingar för sömnapné kan innefatta förlust och träning.

För att vara frisk måste du aktivt övervaka din hälsa. Högt blodtryck och kolesterolnivåer kan orsaka skador på ditt hjärta och blodkärl. Men du måste testas först för att veta om du har dessa villkor. Rutinmässiga screenings hjälper dig att hålla koll på dessa förhållanden eller risken att utveckla dessa tillstånd. Du bör aktivt bli screenad för blodtryck. Blodtrycksskärmningar börjar vanligtvis i barndomen och bör kontrolleras minst vartannat år. Om du är i riskzonen för hjärtsjukdomar kan du få skärmen oftare än någonsin två år. Du kommer att vilja att du blodtryck ska vara mindre än 120/80 millimeter kvicksilver.

Det är viktigt att du också spårar dina kolesterolnivåer. Din kolesterolnivå bör mätas vart femte år från och med 20 om du har riskfaktorer för hjärtsjukdom. Om du är överviktig bör du undersöka dina kolesterolnivåer nu. Heather individer kan screenas för kolesterol vid 35 års ålder för män och 45 för kvinnor. Även barn med familjehistoria av hjärtproblem kan börja börja screenas för kolesterolnivåer.

Diabetes screening är en riskfaktor för att utveckla hjärtsjukdom, du bör vara skärm för diabetes. Detta inkluderar att ha ett fast blodsockertest. Om du har högre risk för diabetes på grund av familjehistoria, gör det sedan att titta på dessa test. Om du har normal vikt har du inte riskfaktorer i samband med typ 2-diabetes. American Diabetes Association rekommenderar start screening vid 45 års ålder, och sedan blir testad vart tredje år.

& Nbsp;

Health Life Media Team

Lämna ett svar