De bästa behandlingsalternativen för akne ärtor

Last Updated on

 Vad är den bästa behandlingen för akne ärr?
Acne ärr kan vara oföränderlig, det finns ingen enda behandling är bäst för alla. Olika metoder kan hjälpa till att förbättra din hudfärg. Din läkare kan rekommendera en eller en blandning av dessa.
 
Hudsjukvård. Utseendet på ärr som ökar din hudfärg kan utvecklas med överklagande blekmedel och användning av solskyddsmedel för att minska kontrast.
 
Mjukpappersfunktioner. Infoga kollagen eller fett under huden och in i indragna ärr kan fylla ut eller expandera ytan. Detta gör att såren är mindre synliga. Resultatet är momentant, så du skulle behöva repetera skotten regelbundet.
 

Laser resurfacing. Detta är en hudprocedur som använder en laser för att förbättra hudens egenskaper.
Andra ljus- och energifokuserade förfaranden. Pulserande ljuskällor och radiofrekvensenheter hjälper till att göra ärr mindre tydliga utan att förstöra det yttre skiktet på huden. Resultaten är subtila, och du kan behöva upprepa proceduren.
 
Dermabrasion. Denna procedur är vanligtvis reserverad för svårare ärrbildning. Det innebär att man separerar det övre skiktet med en snabbt roterande stålborste. Ytrör kan helt avlägsnas, och djupare akne ärr kan se mindre synliga ut.
 
Kemisk peeling. Högpotenssyra används för att ta bort toppskiktet och minimera djupare ärr.
 
Needling eller rullande. Detta inkluderar att köra en nålstudd enhet över huden för att animera underliggande vävnad. Det är en enkel, säker och potentiellt användbar metod för akneärrbildning. Resultatet är subtilt, och du kan behöva upprepa behandlingar.
 

How to Get Rid of Cystic Acne Pimples


 
Kirurgi. Med hjälp av ett mindre förfarande som kallas stansutjämningen, gör din läkare ett snitt på enskilda akne ärr och patchar såret med stygn eller ett hudtransplantat. En annan teknik relaterad till subcision innebär att dina läkare sätter in nålar under huden för att lossa fibrer under ett ärr, för att förbättra sitt utseende.
 
Botoxinjektioner. Ibland omfattar huden akne ärr puckers. Att slappna av med en infusion av botulinumtoxin (Botox) hjälper till att förbättra hudens tillstånd. Du måste upprepa doserna regelbundet.
För att avgöra vad som är bäst för dig, granska för och nackdelar med varje behandlingsmetod med din läkare eller hudläkare.
 
Den bästa akne ärr behandlingen för även de hårdaste ärren
 
Så mycket som du skulle vilja glömma ditt pimpledförflutna, kommer ditt ansikte ihåg - i form av ärr. Oavsett om de är uppväxt och röda, plana eller deprimerade, står inte akne ärr en chans mot dessa nyare hudutjämningsbehandlingar.
 
Isplocka ärr
Som namnet antyder är isvällt ärr extremt djupa hål i huden som liknar punkterade hål i dem som om det var knäckt med ... en isplockning. När kroppen bildar för lite kollagen i reaktion på en skada, kan nedsänkta ärr som ispickar utvecklas. Ispinnar är betydande följd av infekterade talghål i huden. De är oftast de mest utmanande att korrigera.
 
Acne ärrbehandling: Behandling kan innebära att du tar bort ärret med en liten "punch" och suturerar hålet stängd, men det här fungerar bara för dolda ispinnarärr. Vi kan också göra hudtransplantat och ta huden bakom örat för att fylla skadan, och då kan vi använda en laser- eller radiofrekvensenhet för att jämföra den.
 
Om det finns många ispinnarör, kan akneärrningsanordningar som använder radiofrekvensenergi vara bra val. Dessa behandlingar hjälper till att utveckla kollagen från insidan och kollagen hjälper till att mätta ärr från insidan. Flera behandlingar krävs vanligtvis. Förfarandena är färdiga med lokalbedövning, och den är användbar i alla hudtyper. Forskning publicerad i en 2015-fråga av Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences, och Applications. Cirka fyra behandlingar med en radiofrekvent enhet producerade signifikant utveckling i djupet av ärr. En uppföljningsstudie visade att dessa resultat hölls i upp till två år, trots att vissa personer hade touch-ups.
 
Boxcar ärr
 
Boxcar ärr är också nedsänkt, men de tenderar att vara bredare och boxier än isplockar. Alla återhämtar sig unikt, och deprimerade ärr gillar boxcars form när för lite collagen skapas vid sårläkning.
 
Behandling av akne ärr: Energibaserad hudåtervinning med laser, radiofrekvens eller ultraljudsapparat kan hjälpa till att behandla boxkar ärr. De arbetar alla genom att utveckla nytt kollagen under ytan av huden. En serie terapi är sannolikt önskat baserat på graden av ärrbildning. Kemiska peeling kan också gynna men i mindre utsträckning. Med endera proceduren kan applicering av en retinoid för att öka cellomsättningen och dessutom öka kollagen bidra till att förbättra resultaten
 
Bellafill och andra injicerbara fyllmedel är också ett alternativ, som Contenter fett, för vissa indragna ärr. Bellafill är för närvarande det enda fyllmedel som är erkänt av amerikanska Food and Drug Administration för att höja deprimerade ärr längre. Den packar en en-två slag genom att kombinera volymen, och uppmuntrar också till kollagenbildning under ytan genom att skapa en stödjande ställning. "Bellafill och andra injicerbara ämnen kan fylla ärr, men dessa tjänar till att vara bättre för ett ärr. Fyllnadseffekter kan vara upp till 18 månader. Om du har en kind full av deprimerade ärr, är det bättre att återfalla ansiktet med en laser, radiofrekvens eller annan energibaserad behandling ", tillägger hon.
 
Rullande ärr
Rullande ärr har glatta kanter och ser ut som små kullar och dalar. Dessa betraktas också som deprimerade ärr.
 
Behandling av akne ärr: "Rullande ärr kan behandlas med mikrofettinjektioner följt av mikro-nålning med blodplättrika plasma (PRP)", säger Dr. Imber. Microneedling producerar små sår eller pinpricks i huden. Kroppens naturliga, uppmätta läkningsprocess sparkar sedan in för att öka intern kollagenproduktion. Micronedling är också en bra akneärrbehandling eftersom det öppnar kanaler i huden som ger PRP-läkningsfaktorerna i dina blod- och hudvårdsprodukter direkt passage till djupare skikt av huden där de behövs mest. PRP är utvecklad genom att ta lite av ditt blod, isolera blodplättrika plasma, som Contenter proteiner och andra tillväxtfaktorer och sätter tillbaka det i ärr. "Målet är att bygga upp kollagenskiktet under depression för att höja det till den omgivande huden. Du kommer sannolikt att behöva flera behandlingar, men resultaten är värda det. Det fanns en ny studie som visade att fett plus PRP förbättrar deprimerade ärr ensamt och i kombination med laserhud resurfacing. Dessutom förbättrade behandlingen det sociala livet och relationerna hos personer med ärrbildning, visade studien. (Dessa oskyldiga vanor garanterar praktiskt taget din akne blir ärr.)
 
Keloidärr
 
Keloider är upphöjda ärr som kan vara rödaktiga, särskilt i ljusare hud, säger Dr Elbuluk. I mörkare hud kan de verka rosa.
 
Acne ärr behandling: Injektioner av steroider kan platta keloid ärr När Scares är röda och missfärgade finns det någon aktiv svullnad och inflammation i huden. Förfarandet avser att göra ömheten gå någon annanstans, och vissa lasrar, såsom pulserad färglaser, kan förbättra eventuella fläckar genom att rikta blodkärl. Kryokirurgi fryser ärrvävnaden, vilket gör att den släpper av, men det kan skapa egna pigmenteringsproblem bland personer med en mörkare hud, som då har högre risk för keloider. Förebyggande har en viktig roll att spela för alla som är benägen att keloider, säger hon. Med hjälp av en ärminiminerande behandling som Mederma och / eller silikongelärr-lakan innan ärr kan hjälpa till att avvärja en keloid. Vitamin C-serum som Kiehls "Clear Corrective" Dark Spot-lösning, Perricone MD Vitamin C Ester Serum, SkinCeuticals CE FERULIC® C-vitamin eller Kiss My Face C Förändringen (Ester C Serum) kan också minska pigmenteringen runt ett keloidärr.
 
hyperpigmentering
Hyperpigmentering är en mörk fläck eller missfärgning orsakad av aknerelaterad inflammation.
 
Acne ärr behandling: En utmärkt akne ärr behandling för hyperpigmentering är med 4 procent solskydd och hydrokinon. Hydroquinon är ett aktuellt blekmedel som du implementerar direkt till en mörk fläck. Solskyddsmedel är nödvändig eftersom sol exponering kan förvärra hyperpigmentering. Andra möjliga behandlingar Contenter glykolsyraprodukter, som tar bort det översta lagret av huden och de mörka märkena och retinoiderna för att öka hudcellsomsättningen. Dessa kan också användas med blekmedlet hydrokinon. Vi kan också försöka använda glykolsyra kemiska peeling på kontoret i högre doser än vad du kan göra hemma, säger hon. Om skinn inte löser problemet är lasrar normalt det nästa vi försöker korrigera hyperpigmentering.
 
Kombinationsärr
De flesta individer har en kombination av skador. Du kan ha några sår som är gulaktiga, rödaktiga, andra som är bleka och sedan en lådabil bredvid en isplockning.
 
Acne ärr behandling: Du måste ta hänsyn till alla dessa faktorer, och jag rekommenderar alltid människor att flera operationer kommer att behövas, och även efter ett år eller två, kan en 50 procent förbättring vara allt de får. Ändå är det viktigt att komma ihåg att mindre synliga eller djupa ärr igen kan göra skillnad mot en persons självkänsla. Det tar uthållighet, men varje ärr kan förbättras, och även om resultaten inte är perfekta.
 
När det gäller kombinationsärr, Contenter en akneärrbehandling för kombination av armar en serie behandlingar med picosecondlasrar som Picosure eller med hjälp av FRAX 1550 * Fractional non-ablative laser. Det här är nyare teknik, och de har mindre stillestånd än äldre lasrar, så det betyder för mig att läkare kan vara mer proaktiva och se resultat med färre behandlingar. Äldre ablativa lasrar spränger bort hudens översta lager, vilket kräver betydande nedetid från patienten, men dessa nyare icke-ablativa lasrar passerar genom hudens övre lager för att värme de djupare vävnaderna, stimulera kollagen och utjämna ärrets karaktär.
 
Acne Growth Prevention är nyckeln
 
Vissa människor har högre risk för ärrbildning än andra, men ingen säkerhet kommer säkert att utveckla ärr efter akne och vem inte kommer att göra det. Dessa ärr tenderar att förekomma mer regelbundet efter inflammatorisk akne, främst när det inte behandlas snabbt och aggressivt. Ytterligare risker uppstår om du väljer, squeeze eller pop zits. Faktum är att du aldrig kommer någonsin pop en zit i fara triangeln ") Genetik kan också spela en roll. "Ju tidigare akne blir behandlad, desto bättre. Om någon har faktisk akne kl 13 eller 14 vill vi hoppa på den. " Några ärr resurfacing behandlingar hjälper också att hålla akne i bukt. Ultimate Transforming Gel som används två gånger dagligen kan hjälpa till att behandla aktiv akne och sluta återkommande.
 

Guide To Treating Acne Scars & Skin Damage

Health Life Media Team

Lämna ett svar