Bröst- och nippelavladdning, vad betyder detta?

Last Updated on

intraductal-carcinoma För kvinnor som inte ammar, kan det vara mycket alarmerande att komma över bröstvårtan. Men om du gör com över bröstvårt urladdning, det finns ingen anledning att du ska panik. Även om tipputsläppet kan vara allvarligt, är det i de flesta fall normalt eller på grund av ett mindre tillstånd.
 
Om du inte ammar bör du kontakta din läkare när som helst, du märker brösturladdning.Baserat på dina symtom och diagnostiska testresultat kommer din läkare att bestämma hur bra behandlingen ska gå.
 
Vad anses vara normal och onormal bröstvårt urladdning?
 
Bröstvårtutsläpp som består av blod anses aldrig normalt. Andra abnormalitetsskyltar inkluderar utmatning från endast ett bröst, och urladdningen kommer spontant utan att röra någonting, stimulera eller irritera bröstet.
Färgen är kanske inte särskilt användbar om urladdningen är normal eller onormal. Både normal och onormal urladdning kan vara klar, vit, gul eller till och med grön.
 
Normal bröstvårtutmatning förekommer oftare i båda bröstet och frigörs ofta när bröstvårtorna pressas eller komprimeras. Vissa kvinnor som oroar sig för bröstsekretioner kan faktiskt få det att bli värre. Genom att upprepade svängar, vrids bröstvårtor för att kontrollera utmatning av bröstvårtan. I dessa fall kan lämnar bröstvårtorna ensam en stund hjälpa till att förbättra tillståndet.
 
Baserat på din läkarundersökning kommer din läkare att avgöra om din bröstvårtutmatning är normal (fysiologi) eller onormal (patologisk). Även om din läkare tror att din andningsavgivning är onormal, bör du bevara att de flesta patologiska tillstånd som orsakar bröstvårtutmatning inte är allvarliga och är lätta att behandla.
 
nippel-urladdning Vad kan orsaka normal nippelavladdning?
Några orsaker till bröstvårtutsläpp är:
 
Graviditet . I de tidiga stadierna av graviditeten kan vissa kvinnor se tydlig brösturladdning som kommer från deras bröstvårtor. I senare skeden av graviditeten kan hans urladdning ta mjölkaktig / vattnig utseende.
Stoppa amning Även efter att du har slutat vårda din baby, kan du fortfarande märka att mjölkliknande utsläpp uppträder en stund.
Stimulering. Bröstvårtan kan skapa vätska när de pressas eller stimuleras. Normal bröstvårtutmatning kan också uppstå när bröstvårtorna upprepas laddas av din bh eller under kraftig träning som att springa.
 
Vilka är orsakerna till onormal nippelavladdning? Kan dessa vara cancerfria?
Det finns några icke-cancerösa tillstånd som orsakar bröstvårtutsläpp.
 
Om din första läkarundersökning indikerar en onormal urladdning, kan din läkare be dig att ta mer test. Dessa test kan hjälpa till att bestämma det underliggande tillståndet som orsakar problemet och kan Contenta på eller flera av följande test:


               

 • Blodtest
 •              

 • Brainsökning
 •              

 • Laboratorieanalys av utsläpp
 •              

 • Kirurgisk extraktion och analys av en eller flera kanaler i din bröstvårtor
 •              

 • Mammogram och / vår tar ultraljud på ett eller båda bröstet


               

 1. paplimoar Möjliga orsaker till onormala urladdning inkluderar:
  Fibrocystic bröstförändringar. Fibrocystisk betyder närvaron eller utvecklingen av fibrerande vävnader och cyster. Fibrocystiska förändringar i bröstet kan orsaka klumpar eller tänkande i bröstvävnaden. Dessa cystor indikerar inte cancerhöjden. Förutom att orsaka klåda och smärta fibrocystiska bröstförändringar kan orsaka utsöndring av klara medan gul eller grön nippelavladdning.
  Galactorrhea – Även om det här låter obehagligt betyder galaktorrhea helt enkelt ett tillstånd där en kvinnas bröst utsöndrar mil eller bröstvårtutsläpp trots att hon inte ammar. Galactorrhea är inte en sjukdom och det finns många möjliga orsaker till att detta uppstår, inklusive:


               

 • Vissa läkemedel, inklusive hormoner psykotropa droger
 •              

 • hypotyreoidism
 •              

 • Illegala droger, inklusive marijuana
 •              

 • Vissa örter som fänkål och anis
 •              

 • Hypofys tumörer

Infektioner – Bröstvårtutsläpp som Contenter pus kan indikera en infektion du bröstar. Denna infektion kallas mastit. Mastit ses vanligen hos kvinnor som ammar, men kan utvecklas hos kvinnor som inte är lakterande. Om du har en abscess eller en infektion i ditt bröst kan du också märka att ditt bröst är ömt, varmt och rött vid beröring.
Mammary channel ectasia – Detta är den näst vanligaste orsaken till onormal bröstvårtutmatning. Det ses hos kvinnor som närmar sig klimakteriet. Detta tillstånd resulterar i inflammation och eventuellt blockering av kanalerna under nippeln. När detta inträffar kan en infektion uppstå som leder till grumlig grön nippelutmatning.
Intraduktiv papillom – Dessa är icke-cancerösa tillväxter i bröstkanalerna. De är vanligaste orsaken till att kvinnor upplever onormal bröstvårtutmatning. När de blivit inflammerade kan intraduktala papillom resultera i bröstvårtutmatning som Contenter blod eller klibbig i konsistens.
 
Vad är sambandet mellan bröstcancer och bröstvårtutsläpp? De flesta bröstvårtutsläpp är antingen normala eller orsakas av godartade medicinska tillstånd. Det finns dock fall där utsläpp från bröstet kan vara ett symptom på vissa former av bröstcancer. Sannolikheten är stor om din bröstvårt urladdad kommer också med massor eller klumpar i bröstet eller om du har ett onormalt mammogram.
 
En annan form av bröstcancer som kan orsaka brösturladdning är intradukt karcinom. Denna cancer utvecklas med kanalen av bröstposition under nippeln.
En annan sällsynt form av cancer som kan leda till bröstvårtor rätter är Pagets sjukdom . Detta tillstånd utvecklas i bröstkanalerna, rörelserna till bröstvårtan. Det kan orsaka bröstvårtan och sortera isola för att osa eller blöda. Pagets sjukdom uppträder normalt med annan form av bröstcancer.

Health Life Media Team

Lämna ett svar