Biverkningar och försiktighetsåtgärder för bensoylperoxid

Last Updated on

biverkningar
Huden kan reagera på olika sätt för att bensoylperoxid . Det kan förekomma hudskador, klåda, flaking, irritation och rodnad hud, speciellt i början av behandlingen, om något av dessa resultat kvarstår eller försämras, kontakta din läkare eller apotek omedelbart.
Torr hud – De flesta människor med akne har ett kärlekshattat förhållande med bensoylperoxid – njut av resultaten men kämpar med biverkningarna.
Nästan varje aknebehandling ger en viss torrhet, hur som helst bensoylperoxid tenderar att torka ut huden. Nästan alla som använder det kommer att uppleva någon nivå av torrhet. Ju högre procentandel bensoylperoxid du använder desto mer sannolikt är du att utveckla torr hud.
Du kan minska torr hud genom att använda en oljefri fuktighetskräm flera gånger om dagen. I de flesta fall är det OK att sätta din fuktkräm till höger över toppen av dina bensoyl periodiska läkemedel (fråga din dermatolog för att vara säker på det. Förvänta dig att ha samma mängd träning under hela tiden du använder bensoylperoxid.
 

 
Peeling and Flaking
En annan bieffekt som du kommer att märka: Skalning, flaking sämre under de första veckorna av behandlingen och förbättras långsamt som din hud blir van vid medicinen.
 
Även om du helt kan förhindra att du inträffar kan du vidta åtgärder för att minska dina chanser att utveckla dem.
Använd inte för mycket, för snabbt. Om du börjar använda det flera gånger om dagen, kommer du att få det värsta av det. Börja långsamt med en gång om dagen eller varannan dag ansökan minskar mängden torr, peeling hud du kommer att ha. Gradvis bygger upp till en två eller tre gånger applikation eller enligt anvisningar.
 

Acne Medications + Treatments


 
Rödhet och irritation
Ett annat problem som bensoylprodukten kan göra mot huden gör att den blir röd. Det är alarmerande att titta på dig själv i spegeln och se att ditt ansikte är väldigt rött. Men bli inte alltför bekymrad. För de flesta människor visas rodnad direkt efter användning och bleknar inom några minuter till en timme (även om det kan vara längre)
 
Om din hud är mycket irriterad, en stjärna med lägre intensitet. av bensoylperoxid först och rör sig om det behövs. Det finns ingen rationalisering att använda en 10% bensoylperoxid om en 2,5% dos gör jobbet. Användning av högre procentsatser ökar din risk för irritation
 
Burning, Itching and Stinging
Benzoylparodier kan sticka och brinna när du applicerar det på huden. Det här är typiskt och kommer att förångas igen efter några minuter.
Du kan till och med få klåda i de områden där du har applicerat bensoylleverantörer.
Detta kan hända antingen kort efter behandlingens behandling och ibland några minuter till en timme efteråt. Så länge det är mildt är kliande inte en stor sak.
 
Du kan behöva applicera en mindre mängd läkemedel eller använda det mindre ofta. Rådgör med din läkare eller apotekspersonal för mer specifika uppgifter.
Om din läkare har instruerat dig att använda detta läkemedel, kom ihåg att han eller hon har utvärderat att fördelen för dig är större än risken för biverkningar. Kan människor som använder detta läkemedel inte ha allvarliga biverkningar.
Varje allvarlig allergisk reaktion på detta läkemedel är sällsynt. Få omedelbart läkare om du upptäcker några symptom på en allvarlig allergisk reaktion - som omfattar utslag klåda / svullnad (särskilt i ansikte / tunga / hals). Svag dimmighet, andningssvårigheter.
 

Försiktighetsåtgärder
Innan du använder bensoylperoxid, kontakta din läkare eller apotekspersonal om du är allergisk mot det, eller om du har några allergier. Denna produkt kan Contenta inaktiva ingredienser som kan ge allergiska reaktioner eller andra problem.
 
Innan du använder denna medicinering, berätta för din läkare eller PHA att din medicinska historia är missvisad.
Denna medicinering kan orsaka att du är mer känslig för solen. Begränsa din tid i solen. Undvik solning både och solstrålar. Använd solskyddsmedel och använd skyddskläder vid utomhus. Säg dig, läkare, genast
du får solbränna eller har hudrödhet och blåsor.
 
Under graviditeten bör denna medicin endast användas vid behov. Diskutera risken och fördelen med din läkare. Det förstås inte om detta läkemedel passerar i bröstmjölk. Diskutera med din läkare innan du ammar.
 
Benzoylperoxid Allergic Symptoms
Sann bensolperoxidallergier är inte lika vanliga som människor skulle tro. Vissa individer är allergiska mot bensoylperoxid, men upplever normala biverkningar av bensoyl ger behandling.
Benzoylperoxid orsakar torrhet, peeling och rodnad i viss mån naturligt. Så vad är det bästa sättet att veta om du upplever en allergisk reaktion eller normala biverkningar?
 
Symptom på bensoylperoxidallergi inkluderar:


                 

  1. Allvarlig rodnad, brännande eller klåda i huden.
  2.              

  3. Allvarlig hudirritation skäller eller spricker
  4.              

  5. Skabb eller hudens tunga eller läppar
  6.              

  7. Nötkött eller utslag.

Dessa symtom kommer fortsätta att minska tills du slutar använda bensoylperoxid. Om du har några av dessa problem, sluta använda din bensoylperoxid. Om du har några av dessa problem, sluta använda din bensoylperoxidbehandling omedelbart och kontakta din läkare för råd.
 

I Have Dry Skin (Xerosis) : What Should I do?

Health Life Media Team

Lämna ett svar