5 tips för att förebygga sängsår i bedridna patienter

Last Updated on

 Bäddsår, som även erkänns som trycksåger, utvecklas om du har trycket som är för mycket i huden. Detta dilemma är mer utbrett hos bedridden patienter. Dessa sår orsakar inte bara oro och smärta men kan leda till infektioner, som meningit, cellulit och endokardit. Kragen, axelbladet, knivarna, armbågarna, svansbenen, klackarna och höfterna är de flesta platser som är vanliga sömnsår eftersom dessa områden har lite muskler och fett.
När människokroppen inte får någon rörelse kan den hindra blod som är tillräckligt för epidermis, beröva det av näringsämnen och luft. Du kan göra för att förhindra sängsår, om du borde vara i viloläge, det finns många saker.
Ändra roller ofta
När du ofta byter roller, blir det mindre tryck i huden, vilket minskar risken för att utveckla trycksår. Det är ett obestridligt faktum som är bra ompositionera din kropp åtminstone några timmar. Till exempel, för de som ljugit i ryggen en stund, leta efter din sida. Om du inte kan byta jobb på egen hand, fråga en familjemedlem eller vårdgivare om hjälp.
 
Håll huden ren och torr
Den renare och torrare din hud är, desto mer osannolikt kommer det att utveckla sängsår. Doppa en tvättad trasa i en hink med uppvärmd vatten och såpa som är mild, rengör huden med den. Du kommer förmodligen behöva en annan person som gör det möjligt för dig att städa fläckarna som är svåra att nå. Torka sedan din hud torr med en handduk. Det kan leda till epidermis irritation om du gnider för mycket.
Använd kuddar
Ett annat sätt som effektivt hindrar sömnsår är att alltid lägga kuddar mellan delar av kroppen som pressar mot varandra. National Institutes of Wellness rekommenderar att du placerar en kudde under din svansben, axlar, klackar och armbågar. Det är bäst att lägga kudden mellan knä och anklar om du ljuger för dig.
Motion
När du inte ens kan bli fri från sömn, verkar den grundläggande idén om motion vara skrämmande. Att utföra ett intervall som är en handfull övningar under sex kan dock minska risken för sömnsår. Till exempel kan du börja ha en armlyftning. Lyft upp armen så högt uppe i tio ögonblick som du kan och håll. Upprepa övningen på den andra armen.
Advanced Tissue är den främsta som är nationens levererar specialiserade sårvårdsprodukter till patienter.
 
Behandlingsbehandling De flesta trycksår ​​härrör när du eller en person du kan ta hand om är inlagd eller begränsad till en säng eller stol.Du kommer bara att vidta åtgärder för att förhindra våldssår. När en stresssår rullar ut, hjälper du till att förhindra att såret blir ännu sämre.
 

För att undvika eller hjälpa till med tryck som läker:
 
Minska motståndet som ständigt rör sig över ark eller andra områden och slungar rakt ner i en stol eller säng. Du minskar risken för kraftsåg om alla områden i huden och vävnaden får en blodcirkulation som är tillräcklig.
Undvik att glida, slumpa, glida eller vara i positioner som ställer tryck direkt på ett tryck som finns. Försök hålla huvudet på en säng, en stol som är vilstol eller en lutande rullstol upplyst maximalt 30 nivåer. Loungestolar är benägna att tillåta glidning. De borde aldrig användas i stället för sömn.
 
Använd tryckavlastande produkter eller kuddar du tar hand om är begränsad till en säng eller stol om du eller personen.
Använd fårskinnsnivåer eller skumalternativ på stolar och sängar, vilket hjälper mottryck som är nytt hos personer som är äldre än 18 år med risk att utveckla trycksås.
 
Om du vill bestämma dig för att prova fårskinnet som är unikt skum, prata med din läkare om var du ska köpa den. Dessa är unika föremål för medicinsk användning, inte skummet som är vanligt fårskinn.
 
Ofta ompositionera dig själv eller någon du letar efter när du sänker risken att utveckla stress som är ny eller irriterande nuvarande sår. Rådfråga med din läkare hur vanligt att byta positioner.
 
Tala med din läkare om tryckavlastande produkter som kan hjälpa dig. Vissa tjänster och produkter, till exempel donut-typ-enheter, kan orsaka eller förvärra kraftsår.
 

Pressure Ulcers (Bed Sores)


 
& Nbsp;
 
Håll dig själv eller patienten som du hjälper dig, om möjligt.
 
Kontrollera huden - epidermis dagligen, särskilt runt beniga områden. Såsom över ryggraden, under den del som är billigast av rak rygg; runt sidorna, armbågar och knän; och på baksidan av toppen och klackarna. Få en annan person att kolla på vissa områden som du inte kan se. Varje gång ett trycksår ​​bildas är hudtemperaturen ofta varmare men kan vara kallare än epidermis runt den, och huden kan känna sig antingen hårdare eller mjukare jämfört med huden som omger.
 
Ta reda på hur du känner igen precis vad tryckssår. Klicka här för att se en illustration. Verkar vara.
Håll huden fri och ren av svett, sårdränering, urin och avföring. Använd en mild tvål som städar, håll huden frisk. Var uppmärksam på att inte skrubba huden för hårt.
 
Fuktar huden med lotion , och begränsa upplevelsen av torra och kalla temperaturer, eftersom torr hud lättare skadas.
Använd inte rengöringsmedel avsedda för frisk hud på öppna sår. Och stryka om lösningar är antiseptiska som Betadin, Hibiclens eller väteperoxid. Dessa kan skada ny och muskler som är normala. Undvik också extremt starka tvål som kan torka ut huden.
Tvätta inte eller rengör sår med vatten. Det mesta avloppsvattnet är säkert men fortsätter med råd från din vårdassistent eller läkare. I vissa fall kan det vara bra för dig att använda vanligt kranvatten för att rensa ett sår.
Erbjudande näring som är bra en hälsosam dietplan med tillräckligt med protein för att hålla huden frisk och kunna läka sig snabbare.
Behåll en vikt som är hälsosam utan svängningar av vinst eller förlust. Viktförändringar kan orsaka tryck som ökar vissa kroppsdelar eller problem med stödutrustning som inte längre passar.
Titta på problem med kläder och tillägg. Se till att ditt skor inte är för fritt eller för hårt. Undvik kläder som är täta kläder med tunga sömmar och nylonunderkläder.
Undvik tobak och rökrökning, som torkar ur huden och minskar blodtillförseln till huden.
 
Behandling av trycksår ​​
 
Du borde förstå att det är läkning korrekt om du behandlar ett tryckvärk:


                 

  • Såret blir mindre.
  •              

  • Den rosa vävnaden bildar sig över kanterna som är förknippade med öm och går gradvis mot mitten.
  •              

  • Såret blöder lite.Det betyder att det verkligen finns blodcirkulation i det specifika området, vilket hjälper till att läka.

  •              

  • Efter att ha tryckt öra är läkt är huden fortfarande mycket bräcklig.Det är lätt för din hud att smälta igen, speciellt för den månad som är den första såren behandlas. För att minska risken för att trycksår ​​kommer gradvis att komma tillbaka, gå tillbaka till de positioner som drabbade det område där ömmen var. Till exempel applicera tryck i högst 15 till en halvtimme först och avgöra om rodnad svinner inom 15 minuter efter att kraften har tagits av dig. Tala med din läkare eller sjuksköterska om en policy för att återvända till dina positioner som är normala aktiviteter efter att ett trycksår ​​har läkt.


& Nbsp;
 
& Nbsp;

Health Life Media Team

Lämna ett svar