3D-utskrift sätter in innovation i medicin genom QUT-partnerskapet

Last Updated on

3D-utskrift QUT-institutet för hälsa och biomedicinsk innovation i Australien bygger en dedikerad anläggning. Även om du fortfarande inte kan få 3D-tryckt levertransplantation från dina egna celler. Ett australiskt sjukhus försöker att avancera tekniken till det vanliga. Queensland University of Technology (QUT) är Brisbane bygger ett dedikerat “bio-fabrication” -utrymme där läkare och forskare kan producera teknik för att modellera och skriva ut brosk, ben och annan mänsklig vävnad. Det kommer att bli första gången ett biomanufacturing Institute kommer att vara samlokaliserat med ett högnivå sjukhus i Australien.
 
Med målet att ha 3D-tryckning som hjälper kirurger i driften av rummet. Denna 3D-utskrift kommer att täcka områden av kroppen som de ska arbeta på; och skriva ut ett “byggnadsställ” som kan inbäddas som en ersättare.
 
Anläggningen kommer att utnyttja två våningar i sjukhuset använder toppmoderna vävnadstillverkningsteknik vid operationella förfaranden. Enligt den australiensiska sundhetsministern Cameron Dick, Visionen är för sjukvård är att tillverkningsinstitutet kommer att bana väg för 3D-skrivare att sitta i operativa teatrar, redo att skriva ut vävnad efter behov på vårt framtida sjukhus.  3d-utskrift-2
 
Eftersom 3D-utskrift för 3D-vävnad och medicinsk implantering fortfarande är under de tidiga dagarna pressar QUT gränserna för vad som för närvarande finns tillsammans med WakeForest University i North Carolina och Harvard University i Cambridge, Massachusetts. Tillsammans med andra. Forskare har börjat växa (men inte 3D-tryckta) blåsor av praxis egna celler och effektivt transplanterade dem och förenade mänskliga öronproteser som delvis gjordes av levande vävnad. Att bygga mer komplexa organ (som mycket eftersökta njurar) har visat sig vara ett hinder, delvis för att det är svårt att leverera blod till dem och hålla dem levande längre än några månader.
 
Biofabrication visar mest utsikter för mindre komplexa kroppsdelar som brosk och ben där brusk och ben. Det finns många implantat i en patient och när vävnaden växer tillbaka. Eftersom det inte avvisas, blir ställningen reabsorberad över tiden, och vävnaden kommer att växa ännu mer och så småningom är implantatet borta. Tillverkare behöver inte alltid använda metallimplantat A mer; vi kan utveckla extraordinärt högspecifikt kompositmaterial som löser upp vävnaden.

Health Life Media Team

Lämna ett svar