3D-utskrift drivs av utskrivbara kroppsdelar och medicinska implantat

Last Updated on

 World First 3D Printed Jaw Det har hänt mycket om löftet om 3D-utskrift. 3D-utskrift har förmågan att demokratisera tillverkningsprocessen för många människor och att ge innovativa lösningar till många begränsningar av den nuvarande tillverkningsprocessen. En av de branscher som ser ut att se potten

3D-biotryck förväntas växa exponentiellt under det närmaste decenniet. Eftersom 3D-trycktekniken blir mer sofistikerad kan höftled, knäbyte och falska tänder kunna skrivas ut med sådan precision, de kan användas till patienter som behöver dem.

Medicinska implantat förväntas driva tillväxten av 3D-tryckindustrin. I en ny rapport kommer tandläkare och medicinska företag att öka utnyttjandet av 3D-utskriftens kapacitet för patientbehandling, med potential att utveckla tryckbar hud och organ. Tand- och medicinska 3D-tryckmarknaderna förväntas växa över 365% till nästan $ 900m år 2025 enligt idTech EX, före biotryck. Om biotryckorgan, som använder levande vävnader, såsom hud, lever, njurar, kommer kommersialiseras, förväntar analytiker att marknaden ska vara på 6 miljarder dollar om 10 år.

Även om de flesta nu 3D-utskrift för att producera småleksaker av rå plast, finns det många högupplösta 3D-tryckmaskiner som har utvecklats och utvecklas för att hjälpa till att skriva ut implantat. Till exempel utvecklas keramiska käkar och tänderimplantat. Även metallhöft och knäbyte.

Processen blir densamma som ett munstycke lägger ut en fin sedimentär lager av material till exakta specifikationer. Fördelen är att med 3D-utskrift är mängden detaljer och anpassning som kommer att produceras för enskilda kroppstyper, är detta mycket viktigt eftersom alla kroppar är olika.

A 3dtryckt stamcell trots att utskrivna komplett organ kan vara årtionden bort kan prov av vävnad för laboratorietoxikologitest göras inom de närmaste 5-10 åren, vilket hjälper den medicinska marknaden att överträffa alla andra 3D-tryck sektorer. Det finns många obesvarade frågor om den kommersiella lönsamheten för biotryck eftersom det inte existerar ännu, men alla läkare som intervjuades av idTech EX tyckte att kommersiella applikationer var möjliga de närmaste 10 åren. För närvarande har dental labs investerat i tekniken för att skriva ut tänder för patienter som behöver bytas ut.Det har också skett genombrott med bioutskriftshud, där forskare har kunnat förlänga livet på en bit hudvätska från några timmar till 40 dagar. vilket är närmare de tre månader som behövs för att testa toxicologi.

För närvarande används många 3D-skrivare inom bilindustrin, där de bidrar till att producera prototyper för bilar och bildelar. Den näst största marknaden är flygindustrin.

Det har redan funnits en framgångsrik utveckling och implementering av 3D-utskrift för höft- och benstamcellstransplantat. I sSouthampton UK. Läkare och forskare avslutade den första höftoperationen med ett 32D-tryckt implantat. Den 3D-tryckta höften var gjord av titan och design baserat på patientens CT-skanning. Implantatet är en spelväxlare, eftersom de 3D-tryckta delarna är exakta mätningar för patienten och minskar risken för att man måste genomgå en annan operation. Bengraftmaterialet kommer att ha utmärkt biokompatibilitet och styrka eftersom 3D-tryckning gör att alla komponenter kan smälta samman utan dispergerade delar. Användning av 3D-tryckt bentransplantat minskar fraktur och benförlust på grund av trauma. Den exakta passformen på patienten kommer att förbättra återhämtningen och livskvaliteten

Health Life Media Team

Lämna ett svar